Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2016, 21:13:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Brexit-ul stârnește panica în rândul producătorilor italieni de prosecco
ieri, 15:42 0 comentarii
Share pe Facebook Share pe Instagram Share pe Pinterest
Producătorii italieni de prosecco se tem de ieșirea Marii Britanii din UE. Brexit-ul le va zdruncina serios business-urile. Marea Britanie este în 2016 prima lor piață de export, britanicii cumpărând una din cinci sticle de prosecco.

Această industrie va ajunge la 460 de milioane de lire sterline (600 de milioane de euro) anul acesta.

Ieșirea Regatului din UE le va da peste cap serios relațiile comerciale dintre cele două puteri europene.

Acest vot de OUT majoritar își va pune masiv amprenta pe vânzările de prosecco, potrivit Coldiretti, asociația producătorilor din domeniul alimentar din Italia, notează The Independent. Acestea au crescut cu 38% în primul trimestru din 2016, iar o liră mai slabă ar face această băutură mai scumpă în Marea Britanie.

Coldiretti spune că producătorii de vin spumant italieni vor suferi cel mai mult.

Consumul de prosecco în Marea Britanie a crescut cu 48% între 2014 și 2015, britanicii consumând acum mai mult prosecco decât șampanie.

De asemenea, turiștii britanici sunt cei mai mari cheltuitori în Italia, transmite grupul de cercetare economică Nomisma. Dacă puterea lor de a cheltui bani va fi diminuată de o scădere a lirei, care deja după aflarea rezultatelor referendumului din 23 iunie s-a prăbușit la nivelul din 1985, asta va afecta implicit și turismul italian.

"O ieșire a Marii Britanii din UE nu va fi un eveniment apocaliptic, însă pe terment scurt impactul asupra economiei italiene va fi semnificativ", susține Nomisma.

De asemenea, Rowan Gormley, CEO al Majestic, cel mai mare retailer de vinuri din UK, este de părere că prețul vinul importat ar putea fi afectat de devalorizarea monedei britanice.

Britanicii beau peste 354 de milioane de litri de vin produs în UE/an, deși în ultimii ani cantitatea importată din Europa a scăzut după ce consumatorii s-au întors spre vinurile Lumii Noi, precum cele din Argentina și Noua Zeelandă.
Vechi 24.06.2016, 21:13:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Macar mai avem o speranta ca de pe aici s-au retras si romanii si marea Armata Rosie. Poate se satura si astia din NATO si UE si se cara in tari mai calde.
Romanii s-au retras dupa 165 ani.

Armata Rosie mai devreme, dar s-au asigurat ca ce ramane in urma dureaza cel putin jumatate de deceniu.

Asta e noul model de colonialism, atat timp cat numai un singur retailer cum e Kaufland are vanzari in Romania de aproape 2 miliarde de euro pe an, lucrurile vor ramane fix la fel.

Asta in conditiile in care acasa, in Germania, au 13 miliarde, la o populatie de 4 ori mai mare si cu venituri medii de 5 ori mai mari.

Prin comparatie, daca ar da acelasi randament in Germania, incasarile ar trebui sa fie undeva la nivel de 40 miliarde. De Euro.

Sa mai mentionez profitul care il fac numai din diferenta de salariu platit angajatului din Romania vs. Germania?

Si uite ca in Germania banii aia ii fac din 700 magazine, nu 100 ca in Romania, ceea ce inseamna ca acolo au si de 7 ori mai multi angajati si cu toate astea isi permit sa-i plateasca si de 5 ori mai bine.

Sau daca e sa o luam invers, chiar avand profit de 7 ori mai mic, avand de 7 ori mai putini angajati ar putea sa-i plateasca ca in Germania. Da' uite ca asta nu se intampla.

Ce ar inseamna iesirea Romaniei din UE?

Pai in loc sa importe neamtul produsul din China si sa-l vanda la pret de ori mai mare in Romania, l-ar importa romanul direct si ar marca profitul in locul neamtului.

Si cum nimeni nu sta cu banii in banca degeaba, diferenta aia ar fi reinvestita iar investitia inseamna crestere economica, cresterea economica inseamna indepedenta economica, independenta economica inseamna indepedenta politica.

Nasol pentru "aliati". Pana la urma se pare ca au nevoie de noi mai mult decat noi de ei.

Last edited by AlinB; 24.06.2016 at 21:23:15.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 21:19:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Expert: David Cameron este responsabil de Brexit, a convocat referendumul din rațiuni populiste
Premierul David Cameron este principalul responsabil pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, întrucât a convocat referendumul din rațiuni electorale, apreciază Maurice Lévy, directorul companiei franceze de publicitate Publicis, citat de ziarul Le Figaro.

"Eu am spus la Forumul Economic Mondial de la Davos, în urmă cu doi ani, că prin convocarea acestui referendum din rațiuni electorale David Cameron va deschide Cutia Pandorei", a explicat Maurice Levy.

"Fostul primar al Londrei Boris Johnson este populist, încearcă să obțină profit electoral, dar adevăratul responsabil este David Cameron", a adăugat Levy.

Premierul David Cameron a promis electoratului, în ianuarie 2013, că, dacă Partidul Conservator va obține majoritatea parlamentară în alegerile din 2015, Guvernul britanic va renegocia relația cu Uniunea Europeană și va convoca, până în 2017, un referendum privind apartenența la Uniunea Europeană.
Vechi 24.06.2016, 21:23:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Extraordinar, ala e vinovat pentru ca si-a ascultat cetatenii ! Nu aia de la UE care i-au pus pe altii sa repete referendumuri pana a iesit cum au vrut ei. :)
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 21:25:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nasol pentru "aliati". Pana la urma se pare ca au nevoie de noi mai mult decat noi de ei.
Pai daca romanii ar intelege ca aia au nevoie de noi cel putin la fel de mult pe cat avem si noi nevoie de ei, poate ca le-am cere niste preturi corecte, si atunci cand vor sa-si faca o baza, si atunci cand vor sa ne vanda avioane si asa mai departe. Asta este rostul propagandei, sa ne faca sa credem ca noi am fi nimic fara NATO si UE, deci sa fim fericiti ca le facem cadouri gratis si ca stau pe aici pe la noi, ca nu ne ataca baubaul din est. :)
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 21:46:10
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Principalele burse europene au pierdut peste 960 miliarde de euro (1.090 miliarde dolari la cursul actual)
Nu cred că poți "pierde" ceva ce de fapt n-ai.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 21:52:06
Romowe
Guest

Implicit Pentru CristianR, in speranta ca va citi la rece:

Cristian, cindva aveam o parere excelenta despre postarile tale. Imi placea si smerenia cu care respingeai orice elogii. Si da, imi mentine parerea, cind nu e vorba de politica. In politica dai dovada de cecitatea eurofilului tipica intelectualilor romini de la 1848 incoace. E intristator ca pici in clisee de-a dreptul agresive, doar ca sa fii "integrat" si "aprobat". Ma fratilor, chiar e pe bune cu dosarul electronic de unii dintre noi sint asa de ...conformisti, sa nu zic altfel, si chiar trebuie sa scrii pe internet ce vrea puterea, iar ai de par contra sint de fapt provocatori ai "organelor"? Spuneti-mi si mie daca e oficial, sa nu crap stultus!!!
Mai omule, scuza-ma, dar distinctia "europa construieste cind cucereste, rusia (doar) distruge" este...infantila la cel mai bun nivel. Eu iti zic atit: Dostoievski sau Ceaikovski iti spun ceva? Ok, sa zicem ei au aparut si au produs intr-o Rusie relativ europenizata. Dar Sf. Andrei Rubliov? Sf. Serghei de Radonej? Ce "primitivi" si mujicii astia... Ce adunatura de inapoiati care nu stiu domle decit sa bea si sa distruga cind bat razboi....Nt nt nt...Bine ca soldatul europena sau american este un inger...nu ca animalele alea sovietice...
Ok, lasaind sarcasmul la o parte, sint prea furios, si mai ales consternat, ca sa iti scriu altceva decit:
1. Citeste istorie. Si da, si din alte surse decit mareata cultura eurolatra; incearca si alt punct de vedere, si lasa subiectivismul politic (auto)impus.
2. NU sint pentru vreun imperiu, cu atit mai putin cel rusesc. Dar subiectivismul interesat si voit orb al celor care intotdeauna merg cu puterea ma intrsiteaza. Da, imi doresc ca toate imperiile lumii sa fie spulberate de Natura, prin catastrofe care nu pot provocate si controlate de om. Ar fi fain sa fie ceva ca in profetiile eshatologice ale unor Parinti, ceva care sa arate ca un mixaj intre "the day the earth stood still", "vin pasarile" si...altele, pe care nu le pun aici. Bine, pe tema asta multe sint speculatii si wishful thinking, sint constient de asta. Dar stim, din Sf. Scriptura si de la Sfinti, ca se va intimpla, cindva, ceva zguduitor in privinta raportului "regele Creatiei" - Cer&Pamint, si sper sa se intimple, intrucit omul (adica tot ce este organizatie conducatoare, de la guverne la corporatii si de la state majore la loji si thinktankuri) deja a turbat la nivel planetar, si merita o caraba divina dupa ceafa colectiva. Asa ca, Rusia, China, Occident, teroristi, etc., neantul sa ii ia pe toti deodata, amin!
3. Rominul este prin definitie oportunist. Eu sint fricos ca un iepure, desi furia imi da acum puterea de a face pe leul, dar altii, care voit ignora, in exprimari publice, tot ce este argument al "altei tabere decit a stapinilor momentului istoric" sint doar niste oportunisti lacomi de o viata mai buna sau macar de stabilitate personala. Ma tem ca te apropii periculos de mult de categoria asta. Stii de ce? nu vreau sa te jignesc, dar in raport cu inteligenta ta, faci niste comentarii de-a dreptul propagandistice, zici ca sint glume de cazarma de la baza Deveselu.

Desi frica poate determina uneori ca oamenii sa faca opusul a ce cred, si nu ma exclud din categoria fricosilor, totusi la tine si altii similari ca structura e un amestec, ma tem, de conformism/orbire impletite sinistru de armonios cu instinctul de supravietuire sociala: adica oportunism. Poate e atit de adinc, incit a ajuns sa il confunzi cu ceva sanatos. Sper ca toti "integratii" sa nu reuseasca in ce si-au propus pentru a supravietui si chiar avansa in astfel de vremuri tulburi.
Dintre frica si oportunism, al doilea este mai jegos. Frica de pedeapsa si frica de rusine zac in orice fiinta umana. Oportunismul, insa, este minciuna asumata si prefacuta in combustibil al integrarii si promovarii sociale pentru un individ sau o categorie intreaga...
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 22:19:37
Senior Member

Implicit

Brexit pe scurt :

Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 22:52:04
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Mai omule, scuza-ma, dar distinctia "europa construieste cind cucereste, rusia (doar) distruge" este...infantila la cel mai bun nivel. Eu iti zic atit: Dostoievski sau Ceaikovski iti spun ceva? Ok, sa zicem ei au aparut si au produs intr-o Rusie relativ europenizata. Dar Sf. Andrei Rubliov? Sf. Serghei de Radonej? Ce "primitivi" si mujicii astia... Ce adunatura de inapoiati care nu stiu domle decit sa bea si sa distruga cind bat razboi....Nt nt nt...Bine ca soldatul europena sau american este un inger...nu ca animalele alea sovietice...
Încercasem să te avertizez că am exagerat puțin lucrurile, începând cu „dincolo de nuanțe”. Dar dincolo de fraza aia, în care vroiam să arăt, pe scurt, că în istoria recentă noi așa i-am cunoscut pe ruși - mai curând ca pe niște barbari și în niciun caz ca pe niște civilizatori, cred că e bine să gândim nuanțat.

Ți-am mai spus că nu judec întregul popor rus, nu disprețuiesc cultura lor, îi prețuiesc pe ei ca oameni. Pe de altă parte, nu mă omor după cultura sau după spiritul – mai curând – occidental. Dar nu despre asta e vorba aici.
Spre deosebire de tine, însă, nu-i consider pe occidentali slujitori ai satanei; nici pe ruși.

În fine, trebuia să fie vorba doar despre Brexit aici, iar eu mi-am exprimat părerea că ceea ce se întâmplă nu este bine. Asta-i tot.

În rest, dacă singura explicație pe care o poți găsi pentru opiniile pe care le am este oportunismul, ce să spun? Poate că ești prea nobil că nu iei în calcul prostia, deși o consider de preferat în cazul ăsta.

Last edited by CristianR; 24.06.2016 at 23:07:57.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 23:08:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Încercasem să te avertizez că am exagerat puțin lucrurile, începând cu „dincolo de nuanțe”. Dar dincolo de fraza aia, în care vroiam să arăt, pe scurt, că în istoria recentă noi așa i-am cunoscut pe ruși - mai curând ca pe niște barbari și în niciun caz ca pe niște civilizatori, cred că e bine să gândim nuanțat.
Seriooos?

Probabil de chestii de genul asta, nu ai auzit inca:

Fața întunecată a colonialismului britanic: teribila foamete din Bengal

http://www.descopera.ro/cultura/1377...ete-din-bengal

Sa vorbim si despre exterminarea amerindienilor?

Sclavia in SUA?

Dar in Germania, unul din pilonii economici cel putin, ai UE, ar trebui sa avem incredere? Chiar asa scurta sa fie memoria?

Si cum am ajuns sub cizma ruseasca n-ai aflat?

Soarta României și a restului Europei de sud-est, scrisă pe un șervețel Cum au hotărât Churchill și Stalin ,destinul a milioane de oameni

http://www.historia.ro/exclusiv_web/...el-cum-au-hota

Last edited by AlinB; 24.06.2016 at 23:41:34.
Reply With Quote
Răspunde