![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum crezi ca ar fi reactionat Obama daca tara noastra era prin preajma SUA si rusii isi construiau acolo o baza care sa-i apere de posibilele atacuri ale columbienilor si peruanilor ? (Ca oficial nici scutul pe care l-au construit americanii aici nu-i apara de rusi ci de iranieni. Iar meritul nostru e ca le-am dat terenul gratis, nu-s nici macar sigur ca pe noi, scutul respectiv ne-ar proteja in vreun fel ). :)
Nu era normal ca Putin sa reactioneze la modul asta declarativ ? A existat vreo intentie agresiva la adresa noastra din partea Rusiei de trebuie sa ne speriem ? Trebuie sa fii orb ca sa nu intelegi ca nu am avut probleme de securitate nici inainte de intrarea in NATO si nu avem nici dupa intrarea in NATO si declaratiile Rusiei sunt rezultatul politicii agresive a aliatilor nostri. Noi ne extindem spre rusi, si nu rusii spre noi. :) Atentie, eu nu zic ca nu am facut bine ca am intrat in NATO. Sau ca ar trebui sa iesim din UE. Pentru Romania, ar fi o catastrofa sa se intample asta si din punct de vedere politic si din punct de vedere al integritatii teritoriale si asa mai departe. Dar asta nu ma impiedica sa nu realizez ca si NATO si UE sunt doua organizatii extrem de nocive care nu au nici o legatura nici cu democratia si nici cu ce credeam noi ca sunt valorile occidentale si ca nu imi doresc ca ele sa dispara. Si imi mai doresc ca Romania sa-si recapete incet, incet demnitatea pentru ca in timp sa poata ajunge macar la fel cum este astazi Ungaria. O tara demna condusa de unguri in folosul ungurilor. Nu o tara in genunchi, condusa de procurori in folosul tuturor lichelelor straine care si-au mai gasit un loc de praduit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar ca să ajungi să duci o politică demnă, trebuie întâi de toate ca românii să-și dorească să fie conduși de oameni demni. Însă nici demnitatea nu e suficientă, dacă nu ai și puterea pe care ți-o dau alianțele. Ungaria face, totuși, parte din UE și din NATO, și numai asta îi permite să ducă politica pe care o duce. Ei au mai avut accese de demnitate, prin 1956, pe care le-au plătit scump, trădați fiind atunci și de ai noștri, spre rușinea noastră.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 24.06.2016 at 20:27:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Cand am fost in sfera de influenta a Rusiei ? Prin 1999, propaganda ne vorbea despre cum Iliescu voia sa ne dea la rusi, era scandalul " firul rosu". Iata ca a venit din nou Iliescu si ne-a bagat in NATO.
![]() Dar multi cred si acum ca atunci eram in sfera de influenta a Rusiei. Nu mai suntem de mult, cel putin dupa 1996, nu a existat nici un gest de apropiere de Rusia din partea noastra. Nu exista nici o amenintare, dar trebuie sa fie creat un dusman ca sa ne temem si sa nu ne intrebam daca nu ne costa prea mult apartenenta la NATO sau nu-s prea multi americani pe aici, sau prea multe tancuri sau rachete...fie ele si defensive. :) Asa de defensive sunt intentiile aliatilor nostri ca doar in ultimul an au reusit sa ocupe si Ucraina si Moldova. Dar noi ne indignam in legatura cu "agresiunea ruseasca" din Crimeea, sau cu trupele rusesti din Transnistria, nu ne intrebam ce cauta tancuri americane la Kiev sau Chisinau. Daca vrei o opinie "mai avizata" in legatura cu ce s-a intamplat dupa occident, nu o sa-ti spun parerea unui ziarist, o sa-ti dau sa asculti parerea lui Sorin Dumitrescu. Nu stiu cat de "avizata " e opinia lui, dar eu o impartasesc. https://www.youtube.com/watch?v=tsv7M2XfN_E |
|
|||
|
|||
![]()
Amintiri, amintiri... :D
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Tu vorbești de Ucraina și de Moldova de parcă ți se pare firesc ca, din pricină că se află la granița Rusiei, să fie dominată de ea. Diferența dintre americani și ruși este că primii vin doar dacă sunt chemați, în timp ce ceilalți nu sunt chemați de nimeni, dar ei vin oricum.
P.S. Interviul o să-l urmăresc cu interes, când o să găsesc timp. Mersi.
|
|||
|
|||
![]()
Pai crezi ca aia din URSS nu erau chemati ? Asa procedau si ei, isi puneau o sluga in fruntea cate unei tari, dupa care erau chemati sa invadeze tara respectiva. :)
Nu spun ca e normal sa fie in sfera de influenta a nimanui. Normal ar fi fost ca noi sa ne unim cu Moldova, Rusia sa-si ia Transnistria si sa se duca invartindu-se si tot asa. Spun doar ca nu rusii sunt in ofensiva, chiar daca ni se spune prin toate sursele posibile ca ei ar fi agresorii. Restul, ce gasesti pe Hotnews si pe alte site-uri e propaganda proasta plina de clisee. Cum e chestia cu Iliescu si rusii. Ia uite ce frumos ii statea in poza alaturi de oficialii NATO. ![]() Deocamdata Rusia nu a ajuns nici la Kiev, nici la Chisinau si cu atat mai putin la Bucuresti. In afara de teritoriile ei istorice, a stat cuminte acasa la ea. ![]() |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Oare sub ce partid am fost bagati in NATO? Sub ce guvernare s-a fraudat referendumul pentru Constitutia din 2003 care ne-a deschis poarta spre UE si NATO? Pe urma, Bechtel e firma ruseasca cumva? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si stim foarte bine ce li se ofera. Anul asta am avut si o premiera: au castigat puscariasi alegerile locale. Citat:
Dupa ce a fost cucerita, incorporata si jefuita.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.06.2016 at 20:59:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Armata Rosie mai devreme, dar s-au asigurat ca ce ramane in urma dureaza cel putin jumatate de deceniu. Asta e noul model de colonialism, atat timp cat numai un singur retailer cum e Kaufland are vanzari in Romania de aproape 2 miliarde de euro pe an, lucrurile vor ramane fix la fel. Asta in conditiile in care acasa, in Germania, au 13 miliarde, la o populatie de 4 ori mai mare si cu venituri medii de 5 ori mai mari. Prin comparatie, daca ar da acelasi randament in Germania, incasarile ar trebui sa fie undeva la nivel de 40 miliarde. De Euro. Sa mai mentionez profitul care il fac numai din diferenta de salariu platit angajatului din Romania vs. Germania? Si uite ca in Germania banii aia ii fac din 700 magazine, nu 100 ca in Romania, ceea ce inseamna ca acolo au si de 7 ori mai multi angajati si cu toate astea isi permit sa-i plateasca si de 5 ori mai bine. Sau daca e sa o luam invers, chiar avand profit de 7 ori mai mic, avand de 7 ori mai putini angajati ar putea sa-i plateasca ca in Germania. Da' uite ca asta nu se intampla. Ce ar inseamna iesirea Romaniei din UE? Pai in loc sa importe neamtul produsul din China si sa-l vanda la pret de ori mai mare in Romania, l-ar importa romanul direct si ar marca profitul in locul neamtului. Si cum nimeni nu sta cu banii in banca degeaba, diferenta aia ar fi reinvestita iar investitia inseamna crestere economica, cresterea economica inseamna indepedenta economica, independenta economica inseamna indepedenta politica. Nasol pentru "aliati". Pana la urma se pare ca au nevoie de noi mai mult decat noi de ei.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.06.2016 at 21:23:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca romanii ar intelege ca aia au nevoie de noi cel putin la fel de mult pe cat avem si noi nevoie de ei, poate ca le-am cere niste preturi corecte, si atunci cand vor sa-si faca o baza, si atunci cand vor sa ne vanda avioane si asa mai departe. Asta este rostul propagandei, sa ne faca sa credem ca noi am fi nimic fara NATO si UE, deci sa fim fericiti ca le facem cadouri gratis si ca stau pe aici pe la noi, ca nu ne ataca baubaul din est. :)
|
|