![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Hellooooooo ! Strofele citate sunt din "Cântecul creaturilor" !!!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mea culpa! In ultimul paragraf, ma refeream la Sf. Francisc: "Omul e singura creatura cu suflet rational, creat din suflarea Lui! Restul sunt frumoase, bune, extraordinare, cum mai vreti, dar numai ca si cei din specia umana a ales sa se faca. De fapt, numai pe cei din specia umana a ales sa-i faca dupa chipul si asemanarea Lui! Drept care dupa ce ne-a facut pe noi, S-a facut si El ca noi, nu ca vantul, norii, azurul linistit, apa si alte chestii meteo." |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Toata literatura universala fosneste de poeti si poetese indragostiti/ indragostite de luceferi, stele, ape, nori, frati cu codrul, raul, ramura de cires. Metafore si figuri de stil, evident. Unele adevarate bijuterii stilistice si opere de arta, altele cautari, tresariri, altele doar onirisme. |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu stiu daca punctele de vedere ecumeniste si respectiv proto-schismatice se vor armoniza vreodata la masa dialogului. Pentru binele Bisericii, ar fi oportun sa o faca inainte de tinerea sinodului din Creta. Nepomenirea ierarhului, cita vreme nu se traduce faptic in "imi iau jucariile si ma car, nu jucati cinstit", adica in schisma, este in regula. Insa oameni aprinsi precum Longin de Banceni nu se vor opri aici. Sau "vedetele" Serafim de Pireu si Ieremia de Gortina... Sau altii. Cel putin gruzinii au avut o atitudine cinstita si sanatoasa: "Nu sintem de acord, nu facem schisma, nici nu achiesam la ce vrea Bartolomeu".
Parca vad ca PS Longin ajunge episcop in BOSV... |
|
|
|||
|
|||
|
Imi pare rau ca Ovidiu B. nu mai este coleg cu noi. Ar fi adus contributii interesante. Ovidiu, daca citesti acest topic, incearca sa intri din nou pe forum, daca vrei si poti.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||