![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deie Domnul ca amaraciunea sa fie cea a doctoriei binefacatoare, iar nu altfel (coplesitoare)....:) P.S. Sa ne rugam, cu umilinta mare, pentru preotii nostri! Pentru ca daca ni se duc preotii, ne ducem si noi. Asa cum copiii au rugaciunile lor pentru parintii lor, asa si noi sa ne facem rugaciunile noastre pentru parintii nostri duhovnicesti. Ca doara suntem "impreuna slujitori" inaintea lui Dumnezeu, nu-i asa? Ceea ce Duhul voieste in Biserica nu este dezbinarea, ci iertarea, sprijinul, comuniunea. Iar daca altii nu fac asta, din varii motive (tainice?), ei bine o putem face fiecare dintre noi. E si acesta un mod de a purta Crucea, de nu cumva e chiar modul principal. Last edited by ahilpterodactil; 22.02.2016 at 16:29:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mare adevăr ai spus. Am subliniat. |
|
|||
|
|||
![]()
Anii trecuti, Aubergine, mi s-a intamplat sa stau de vorba cu unul dintre preotii "buni", cu unul dintre aceia considerati de tine, in textul tau de mai sus, ca ar face parte din adevarata Biserica. Din elita aceea vrednica, din nucleul acela misterios de supravietuire a sfinteniei...
Dintre aceia printre care se preumbla inca, liber si majestuos, duhul ultimului mohican... Ei bine, cand l-am intrebat cum e cu ceilalti, cu micii ori marii tradatori, cu pacalitii si inselatii, stii ce mi-a spus parintele? Iti spun eu ca sa nu iti faci ganduri. Mi-a spus doar atat: "nu ti-e rusine?" Si m-a privit cu durere, cu infrangere mare de sine. A facut semnul sfintei Cruci peste capul meu si mi-a intors spatele. Atat. Iar acum, da, imi e rusine de ratacirea mea. Treaba noastra e sa ne tinem la pocainta. Stiu cat e de greu, uneori, stiu cat suntem de vulnerabili, stiu cat de usor ne indreptatim si ne vaicarim. Stiu ca ne speriem, stiu ca nu avem uneori incredere in nimeni, stiu ca picam in amaraciune mare si suspiciune etc. etc. Cu toate acestea, pur si simplu nu avem altceva mai bun de facut, decat sa ne slefuim sufletul in travaliul uimitor al pocaintei. Daca suntem, cumva, crestini... Si cred ca suntem!....:) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum poti urma un preot care iti spune sa tii post strict fara ulei, dar in acelasi timp esti socat de burta proeminenta a acestuia? Cum poti urma un preot care iti spune sa tii post (in timpul postului Pastelui) cand ai 14 ani, faci munca grea in productie si in acelasi timp vezi pe geam cum acesta mananaca carne impreuna cu preoteasa? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apreciez faptul că îmi răspundeÈi cu calm Èi curtoazie. (Eu am o gură spurcată, Èi o reacÈie colerică; îmi cer scuze). Sint oarecum sceptic în privinÈa istoriei Bisericii; vad in ea mult narcisism institutional si subiectivism, insa nu sint eclesiofug. Mai degraba privesc totul, mai ales autobiografiile trufase si usor delirante ale diverselor organizatii spirituale/ideologice cu un scepticism sanatos si o doza importanta de sarcasm si ciuda. Asadar, sint eclesiosceptic, dar intr-o masura mult diminuata fata de trecutul destul de recent: frecventez biserica. Si, repet, astfel de cazuri ma lasa rece. Last edited by Intrarea Vagonului; 22.02.2016 at 22:31:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa ce pacientul a plecat medicul si-a aprins, fireste, o noua tigara. Nu se putea abtine, fuma si cand manca. Crezi ca i-a dat pacientului un sfat rau? Crezi ca daca pacientul voia sa traiasca nu l-a ascultat pe medic? Poate ca acela care voieste sa se mantuiasca de un necaz nu mai tine atat de mult la impecabilitatea sfatuitorului. Sa nu cerem oamenilor sa fie "perfecti" pentru ca abia atunci sa le urmam indrumarile. Nu de alta dar pana gasim unul care sa corespunda standardelor noastre de sfintenie, s-ar putea sa ne cam treaca viata... Si cu ce ne-am ales? Deci grija noastra sa nu fie mai ales burta preotului (cine stie de ce o are?) nici barba. Ci burta noastra, barba, duhul nostru, faptele. Nu mergem in iad pentru ca am avut preot burtos ori betiv, ci pentru ca nu ne-am folosit de sfatul lui si am continuat sa gasim scuze pentru nedesavarsirile si caderile noastre. Eu asa cred, sa ma ierti de opinie. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ps: nu pe preot il urmezi, ci pe Hristos. La preot, cel mult, ii urmezi sfatul si nu pe el ca persoana