Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2016, 17:57:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Până la urmă o sa ajungem să-i binecuvântăm pe ăștia care fură, uite așa mai scăpăm de mizeriile vestului, din lipsă de fonduri. :))
Sa stii ca da. Se pare ca omul cu cat o duce mai bine cu atat devine mai imbecil.

Nu ca nu exista si o imbecilitate a saracului, dar aia a imbuibatului mi se pare mult mai periculoasa.
Vechi 25.01.2016, 18:47:43
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ce intelegi tu prin "bataie"?
Tu ai copii? Cati? I-ai dat la vreo unul o palma la fund, macar?
Sau implicarea ta in educarea lor a fost una marginala?
Eu prin bătaie înțeleg bătaie. Adică producerea de suferințe fizice prin lovituri sau alte forme de contact fizic - tras de urechi, sucit mâna la spate etc. etc. etc.

Da, am un copil. Nu, nu l-am lovit niciodată.

În ce privește ultima ta întrebare, cred că nici nu merită și nici nu așteaptă vreun răspuns. Prin modul ei de formulare, din care rezultă că tu asociezi în mod necesar educația cu bătaia, ea spune mult mai multe despre tine decât ar putea un răspuns să spună despre mine.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 25.01.2016, 18:55:40
ovidiu b.
Guest

Implicit

Mihai, nu toți copiii sunt la fel.
Vechi 25.01.2016, 19:05:05
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Ce copii minunați au unii...
Vechi 25.01.2016, 19:05:10
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Ovidiu, nu toți părinți sunt la fel.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 25.01.2016, 19:10:28
Monnis Monnis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2012
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Sa fi acuzat este o parte a situatiei juridice, sa se demonstreze este o alta parte. Daca va veti uita pe postarile mele pe acest topic veti gasi una in care am facut o comparatie, la nivel CEDO, intre sentinte date impotriva Romaniei, pt incalcarea unor drepturi, si sentinte date impotriva Norway. Cifrele sunt detasat favorabile Norway. Una dintre posibilele explicatii, asta este strict opinia mea, este cea referitoare la diferentele culturale si legislative, multi straini(estici, arabi,asiatici) avand reale dificultati in a se adapta la legislatia mai stricta a Norway. Bineinteles nu exclud nici abuzuri din partea functionarilor norvegieni, cat timp exista un factor uman in ecuatia juridica sunt posibile si abuzuri.
Ati facut dvs o comparatie si nimeni nu v-o contesta. Doar ca aici se discuta cazul Bodnariu vs sistemul Barnevernet din Norvegia cea ideala.
Si chiar comparativ privind, ar fi interesant cate cazuri a pierdut Romania la CEDO pe motiv ca a luat abuziv copiii din familii, comparativ cu Norvegia.
Eu nu sustin faptul ca protectia copilului in Romania functioneaza mai bine decat cea din Norvegia. Mi se pare straniu insa cum intr-o tara ca Norvegia barnevaiul asta salta copiii din familii, doar pe baza de decizii administrative si doar pe suspiciuni si ma mir ca oameni ale caror opinii le-am apreciat de-a lungul timpului sustin acest sistem.

Last edited by Monnis; 25.01.2016 at 19:20:29.
Vechi 25.01.2016, 19:13:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Ovidiu, nu toți părinți sunt la fel.
Corect, de aceea nu putem generaliza.
Vechi 25.01.2016, 19:22:47
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit Pt domnisoara/doamna Monnis

Cazul Bodnariu, din punctul meu de vedere, nu este foarte clar in acest moment.Barnevert este supus unui sistem intern norvegian de verificare. Intr-unul din link-urile postate de mine era explicat cum functioneaza acest sistem. Regret daca opiniile mele, pe aceasta tema sau in general,v-au dezamagit dar acestea sunt si mi-le asum. Cand voi avea toate datele,despre acest caz, o sa va pot formula un punct de vedere mult mai amplu, daca va fi cazul.Va doresc numai bine si toate cele bune.
Vechi 25.01.2016, 19:29:33
Monnis Monnis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2012
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Cazul Bodnariu, din punctul meu de vedere, nu este foarte clar in acest moment.Barnevert este supus unui sistem intern norvegian de verificare. Intr-unul din link-urile postate de mine era explicat cum functioneaza acest sistem. Regret daca opiniile mele, pe aceasta tema sau in general,v-au dezamagit dar acestea sunt si mi-le asum. Cand voi avea toate datele,despre acest caz, o sa va pot formula un punct de vedere mult mai amplu, daca va fi cazul.Va doresc numai bine si toate cele bune.
Nu e loc de dezamagire aici, doar curiozitate, avand in vedere ca sunteti un user echilibrat si nu interveniti doar de dragul disputei.Toate cele bune si din partea mea!
Vechi 25.01.2016, 19:32:46
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Eu prin bătaie înțeleg bătaie. Adică producerea de suferințe fizice prin lovituri sau alte forme de contact fizic - tras de urechi, sucit mâna la spate etc. etc. etc.

Da, am un copil. Nu, nu l-am lovit niciodată.

În ce privește ultima ta întrebare, cred că nici nu merită și nici nu așteaptă vreun răspuns. Prin modul ei de formulare, din care rezultă că tu asociezi în mod necesar educația cu bătaia, ea spune mult mai multe despre tine decât ar putea un răspuns să spună despre mine.
Mihai, daca fereasca-va Cerul, pe tine si familia ta, ati locui in Norway, nu ar fi deloc nevoie sa il lovesti ca sa intrati in atentia Ohranei, pardon Barnerv... Ai ridicat tonul vreodata la el? (Eu nu te intreb informativ, ca Alin, ci retoric, ca un haz de necaz, sper ca vezi). E suficient asa ceva sa ti-l ia.
Si nu te enerva pe mine, Alin sau Ovidiu, daca adevarul e mai nuantat decat ar vrea simpatica voastra tabara a ultra-legalistilor/pro-occidentalilor. Viu este Domnul ca am vazut copii sub 14 ani urland la parinti ca "VREAU TABLETA AIA, DACA NU MI-O IEI, NU STIU CE FAC!!!!!!!".
Pe Pelerin, culmea, il inteleg, cu toate ca este suparat inca pe mine. El este acum unul "de dincolo de ex-cortina de fier", pur si simplu este altceva decat noi, decat mine sau Alin de pilda, cu siguranta. Acolo traieste si respira si munceste, si nu ma refer doar ca acolo e fizic: este un om care isi traieste Reforma, inclusiv cu ultimele ei consecinte sociale, down to its very core. Fiecare are dreptul la alegerile sale. Eu de pilda nu tin cu nimeni si nu mai cred in nimic prefabricat ideologic de altii. Pana foarte recent eram filorus, acum am cancelat-o, deoarece nu sunt indeajuns de naiv sa vad acel stat ca fiind un un fel de cavaler multiplicat al binelui. In ce cred eu este un lucru simplu: tot ce este creat de Dumnezeu nu poate si nu trebuie distrus, sau alterat, sau expus suferintei, dupa caz, de catre om. Asta e teologia mea personala a naturii, care pentru mine e mai presus de orice credinta oficiala am sau as putea avea vreodata. Ei bine, aici intra si familia. Eu percep ca vezi cumva dihotomia Vest/Est, Civilizatie/Barbarism, Gandire rece/Reactii agitate si haotice, Ordine/DEzordine, Curatenia/Murdarie, Disciplina/Haos, etc. Bun, e normal sa simti pentru cineva crescut si trait in cea mai mai prospera economic parte a Romaniei, namely Banatul. Si a privi prin lentile respectului fata de lege orice situatie sociala mai delicata e absolut normal si dezirabil pentru un om al legii, cum esti tu. Sau pentru un om de finante, precum Pelerinul. Natura mea, de aproape-polimorf*, am face sa empatizez chiar cu cei care pot avea dezacorduri crancene, mai bine decat s-ar putea crede din afara, de catre cine nu ma stie pe bune. Deci, repet, pe voi doi va inteleg. Dar, fa si tu putin de tot ca mine: incearca sa vezi daca lucrurile la care tii/le vezi perfecte/le doresti pentru altii/etc., nu cumva au niste...fisuri. Nu mari, dar genul care pot, ca sa fiu poet, alerga intru ramificare, daca apare stimulul adecvat, in no time. Si stimulul cu intensitate adecvata ar fi, in acest caz, colapsul societatii, ca urmare a distrugerii familiei. Nu ma crezi? E chestiune de cateva decade, de una sau cel mult trei generatii. Ce bine ar fi sa ma insel, si voi doi sa aveti dreptate!
*Nota: polimorf in sensul din Dune: Face-Dancer, shapeshifter (in cazul de fata Shapeshifter sufletesc).

Last edited by Intrarea Vagonului; 25.01.2016 at 19:37:08.
Subiect închis