Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2016, 21:56:29
antoniap
Guest

Implicit

Sa vedem ce se intampla la noi, in Romania:

Avertisment de la specialiști! Părinții declarați în faliment și-ar putea pierde, temporar, copiii

http://www.evz.ro/avertisment-de-la-...v-premium.html

Nouă frați au fost luați cu forța de lângă părinți

http://observator.tv/social/9-frati-...ti-171447.html
Vechi 20.01.2016, 21:57:45
Pelerin spre Rasarit
Guest

Arrow

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ca antisemit, am convingerea ca..
Foarte scurta precizare,directa,fara discutii inutile, de orice tip. Noi doi incepusem o discutie pe alt topic. Cand am intitiat-o/ continuat-o nu am stiu de orientarea dvs. Avand in vedere acesta orientare a dvs, despre care aflu acum, discutiile dintre noi se incheie pe loc, din punctul meu de vedere.De data aceasta nu va mai pot saluta in nici un fel,in loc de incheiere.
Vechi 20.01.2016, 22:04:49
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Amandoua, combinate. Ca antisemit, am convingerea ca oculta iudeo-masonica ce guverneaza o buna parte din lume (iar media in mod copios) face in asa fel incat fapte similare, unele indreptate asupra familiilor de evrei, altele indreptate asupra familiilor de crestini sa nu aiba nici pe departe acelasi rasunet in media. Nici in forurile europene. Nici in legislatie. Dupa cum ma astept sa va fie cunoscut, delictul de opinie este fapta penala numai daca priveste opinii antisemite, dar nu si opinii anticrestine. Este un adevarat rasism practicat in multe tari europene.

Cea mai buna ilustrare a rasismului paneuropean din tarile democratice este faptul ca propozitia "Nu a existat un genocid impotriva armenilor" nu are aceleasi consecinte penale cu propozitia "Nu a existat un genocid impotriva evreilor". Vedem ca libertatea opiniilor este desfiintata, dar asimetric: unele opinii sunt fapte penale, alte opinii, din aceeasi categorie, sunt puncte de vedere in cadrul dezbaterilor, in functie de ce rasa este vorba.

Dar, desigur, dv, avand in vedere vechea dv marota democrata, veti nega faptul ca aici este o deosebire injusta. Asa cum veti nega faptul ca mazgalirea unei sinagogi cu grafiti antisemit este mare eveniment de presa si dandana politieneasca, in timp ce incendierea bisericilor crestine este un lucru de care nu aude nimeni. Asa cum veti nega faptul ca "antisemitism" inseamna ca fi contra unor semiti: evreii, dar nu si a altor semiti: arabii.

Asta m-a mirat mereu la democratii modernisti: negationismul. Sunt atat de atasati de prejudecatile lor, incat neaga evidenta insasi.
Mihnea, poate ma insel, dar stiam ca Franta a recunoscut genocidul armean/siriac, si negarea lui este pedepsita ca si negarea Holocaustului, si pe buna dreptate.
Inca ceva: eu nu sunt nici anti-, nici filosemit. Nici anti-, nici filoevreu sau anti-/filoarab. Citesc VT in cheie marcionita, dar fac intotdeauna separatie intre om si credinta/ideologia lui, care practic il paraziteaza. Dar asta e alta discutie. Ideea e ca aceasta separatie trebuie operata in cazul oricarei comunitati si oricarui om. Am prieteni de origine vestica, care erau amuzati de fostele mele fumegari anti-vest, dupa care fumegari, odata descarcat, ieseam la o bere impreuna. Bineinteles ca la aceleasi intalniri, ei porcaiau Rusia cat puteau, si era randul meu sa fiu amuzat.
Nu am cunostinte de psihologie decat cel mult putin peste empirice, dar: 1. evreii intr-adevar au suferit enorm de-a lungul istoriei, si se pare ca acum au ajuns la un liman al odihnei, la un sabat al pacii istoriei lor, pe deplin meritat. Tu ai plecat in Franta pentru ca esti unul din prea multii oameni de valoare care s-au saturat de Romania, vorba cuiva. Insa a fost o alegere. Nu te-a amenintat cineva, sau pe ai tai, ca sa te faca sa pleci. Ei bine, evreii au trait exact asa ceva, secole de-a randul: si amenintari, si sicane, si asasinate in masa. Ti se pare normal sau cuvenit?! Mie, nu. Evreii au tot colindat tari, de-a lungul epocilor, si nu doar de negot si cu siguranta nu din turism. Ci datorita temerilor cumplite ale pogromurilor ucigase. Nici eu, nici tu, si cred ca nimeni de pe acest forum nu avem compententa sa judecam oameni ai caror stramosi au fost deseori goniti sau ucisi de fanatismul asasin al altor comunitati. Cu alte cuvinte, viata acelui popor a fost o fuga. Cam tot timpul. Nu ti se pare ca merita o asigurare legala ca nu se va mai intampla? Si o spun eu, care fiind neo-marcionit, nu cred ca entitatea la care ei se inchina este Creatorul, ci mai degraba un extraterestru mai vechi decat Pamantul. Asa ca nu o spun deloc din reverenta unei origini comune a credintelor, adica in numele unei presupuse si diluate sooidaritati monoteist-abrahamice, ci din simpla solidaritate umana: evreul merita o compensatie pentru nu decade, ci secole de suferinte prin care a trecut.
Vechi 20.01.2016, 22:06:02
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Ca antisemit, am convingerea ca oculta iudeo-masonica ce guverneaza o buna parte din lume ....
Se ridică aici o întrebare pe care o găsesc cu adevărat fascinantă: în ciuda evidentelor deosebiri în ceea ce privește nivelul intelectual, există cu adevărat o deosebire de esență între dumneavoastră și alți membrii (membre..) ale forumului care au convingerea că li s-au implantat cipuri în măsele ?!

Întrebarea este legată strict de convingerile D-vs. privind "oculta"; în ce privește antisemitismul, despre acesta m-ați încredințat cu asupramăsură, pe celălalt forum, atunci când ați afirmat că cei 6 milioane de evrei uciși de naziști sunt un "mit", și că, citez mot-a-mot din postarea D-vs., "Dumnezeu este autorul permisiv al Auschwitz-ului din iubire fata de evrei El s-a folosit de acest foc temporal pentru ca evreii sa se indrepte spre El si sa evite focul cel vesnic. Cei care au facut-o, adaugandu-se numerosilor evrei crestini, au prefacut nenorocirea lor intr-un mare castig, fiindca, chiar daca akkadienii secolului XX le-au luat viata in trup, si-au gasit viata vesnica. Iar cei care nu au facut-o, au urmat soarta comuna a tuturor celor care au ales sa-L rejecteze pe Dumnezeu. Ei spun acum: "nu era asa de rau la Auschwitz"!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi

Last edited by GMihai; 20.01.2016 at 22:14:02.
Vechi 20.01.2016, 22:17:03
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Ok, se pare ca iar se inflameaza spiritele. Bun, ideea e ca Pelerin spre Rasarit are o anume dreptate, Mihnea, sincer. Tu sau altii ati citit scrierea lui Turgheniev in care descrie cum nobilul Certopanov impiedica la limita un pogrom? Mihai, Scotian, ati citit-o? In Rusia sec. XIX! Ei...prin asa ceva treceau multi evrei de-a lulngul secolelor. Barbar, nedrept, sanguinar.
Poate stii ca multi evrei erau colegi de breasla ai tai. Stii cum traiau,mai ales in evul mediu? Cum e sa fii chemat sa consulti si sa tratezi, si apoi sa ti se refuze plata, si sa fii gonit prin bataie? Odios...dar din pacate real. Asa traiau medicii evrei in evul mediu. Sinistru. Dar, acel popor merita o compensatie din partea celorlalte popoare. Evreul merita un Shabbat al istoriei. Cam de asta sunt legile pe care le acuzi asa.
Mihai, lasa de la tine. Mihnea mi-a fost prieten si medic, cat a mai stat in Romania. E un om cu care am vorbit multe si m-a ajutat mult. Am un profund respect pentru el. Eu sunt pentru o parte din viziunea lui Marcion de Sinope. Il vad pe YHWH ca fiind un fel de Force entity, gen Sel-Makor sau Valkorion, sau Nihilus. Dar asta e alta discutie.
De ex-antioccidentalismul meu violent verbal m-a lecuit cineva, si stii cum. Si acum, cu mintea limpede, ii multumesc. Si tie, din nou, ca m-ai ajutat atunci.Trebuie sa intelegem ca, chiar diversele entitati para-umane ("zei") ne atatza unii impotriva altora prin religii sau false relgii sau ideologii, sau prin simple emotii (emotii ca in cazul meu, care in viata mea nu am crezut cu adevarat in ceva, si nu pot crede, prin natura mea, in ceva compilat de altii), noi trebuie sa ne redescoperim natura umana comuna.

Last edited by Intrarea Vagonului; 20.01.2016 at 22:26:57.
Vechi 20.01.2016, 22:21:26
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Dar, acel popor merita o compensatie din partea celorlalte popoare. Evreul merita un Shabbat al istoriei. .
Nu, după cum se poate vedea din citatul pe care l-am dat, și care îi aparține, din punctul de vedere al domnului Dragomir, evreul a meritat lagărul de concentrare, pe care i l-a servit direct Dumnezeu; cu precizarea că evreul care s-a convertit a creștinism la Auschvitz e mare norocos, iar cel care a murit evreu... welll... shit happens...
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

Vechi 20.01.2016, 22:24:30
antoniap
Guest

Implicit

GMihai, treci la chestiune. Lasa atacul la persoana. Fii cat de corect politic doresti, dar fara a denigra pe nimeni. Cand s-a plans cineva ca are cipuri in masele? Nu s-a plans nimeni de asa ceva, ci tu aiurezi, dragule! S-a plans de o lege care se aplica discretionar si din cauza careia unii romani au de suferit. Daca ar fi avut de suferit un singur evreu, probabil ar fi urlat toata lumea: Holocaust in Romania! HOLOCAUSSSSTTTT! Asa, romanii n-au decat sa crape! Care zice ceva e declarat smintit si gata. O stategie simpla. Apar-o sanatos!

Credeam ca ai mai multa imaginatie si nu folosesti replici de doi bani ca sa contrazici pe cineva.
Vechi 20.01.2016, 22:27:05
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Nu as dori sa continui discutia, fiecare cu convingerile sale. Cand sunt viziuni ireconciliabile fiecare isi vede de drumul lui in pace si asta ar fi tot.
Vechi 20.01.2016, 22:30:50
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
GMihai, treci la chestiune. Lasa atacul la persoana. Fii cat de corect politic doresti, dar fara a denigra pe nimeni. Cand s-a plans cineva ca are cipuri in masele? Nu s-a plans nimeni de asa ceva, ci tu aiurezi, dragule! S-a plans de o lege care se aplica discretionar si din cauza careia unii romani au de suferit. Daca ar fi avut de suferit un singur evreu, probabil ar fi urlat toata lumea: Holocaust in Romania! HOLOCAUSSSSTTTT! Asa, romanii n-au decat sa crape! Care zice ceva e declarat smintit si gata. O stategie simpla. Apar-o sanatos!

Credeam ca ai mai multa imaginatie si nu folosesti replici de doi bani ca sa contrazici pe cineva.
N-am înțeles exact: decî dacă s-ar fi pus cipuri în măselele de evrei, s-ar fi plâns lumea de holocaust ? Dar eu știu că la holocaust evreilor li s-au smuls măselele. Se căuta aur. Sau, să fi fost cipuri ?!

Vechi 20.01.2016, 22:35:21
antoniap
Guest

Implicit

GMihai, cred ca ai baut ceva. Dar nu-i nimic. Te iert. Treci la subiectul topicului. Sau nu mai esti in stare..
Subiect închis