Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2015, 17:55:42
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Uite frate, un text cu valoare didactica, fie si de nivel elementar.

http://bettaromcompany.blogspot.ro/2...constient.html

Sistemul Psihic Uman: Constient- Subconstient-Inconstient
Sistemul psihic uman este un ansamblu de functii si procese psihice senzoriale, cognitive si reglatorii, ce se aflĂŁ în interactiune, activeazĂŁ simultan si sunt dispuse ierarhic pe 3 niveluri: constient, subconstient si inconstient.

P.S. Imi pare rau ca nu am acces la cartea asta,
http://www.academia.edu/8016538/CEZA...E_FUNDAMENTALE
poate reusesti tu cumva - cine a oferit-o pe net (probabil o fosta eleva, Simona) nu imi permite sa am acces la ea...:))) Ca sa vezi ce poate pati un autor in lumea de azi!
In carte se gaseste, daca imi amintesc bine, o sinteza pe tema distinctiilor si relatiilor dintre Subconstient si Inconstient.

Last edited by ahilpterodactil; 30.12.2015 at 18:13:17.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2015, 19:07:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

... :))) Eu tind să cred că pe vremea când acești duhovnici au studiat nu existau prea multe informații în domeniu. Ar fi fost posibilă și varianta ca ei să fi înțeles greșit și să folosească necorespunzător termenii de specialitate - dar sunt trei, nu unul. De indiferență nu prea putem pomeni, sfințiile lor fiind dăruiți studiului și exactității în exprimare.

Departe îmi este gândul să te fac să-ți schimbi teoria. ..:)))
Am postat așa în treacăt să mai învățăm și noi unul de la altul.

Mulțumesc pentru lămuriri, le-am înregistrat în subconștient. :)

Last edited by ovidiu b.; 31.12.2015 at 15:11:27.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2015, 06:56:19
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
... :))) Eu tind să cred că pe vremea când acești duhovnici au studiat nu existau prea multe informații în domeniu.
...:) Exact așa cred și eu, drag frate! Ei sunt iubiții noștri învățători în cele cu adevărat vitale, iar fleacurile astea cu teoriile psi pot jena, oarecum, doar pe troglodiții ca mine, să mă ierți...
La mulți ani, Ovidiu! Domnul să vă ocrotească! Domnul să vă umple inima! Domnul să ne fericească!
Iertare, bre, iertare...:)
Reply With Quote
Vechi 31.12.2015, 15:26:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Mulțumim, la fel și vouă! La mulți ani, frate drag!
Reply With Quote
Răspunde