Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2015, 01:41:53
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Bine, covorașule!...:) (turcesc)
*

P.S. Ce-mi plac mie femeile inervate de fosta toceală a unor nervi care le serveau cândva la gestație.... Așa bine le-o pocnit fosta lor preacurveală de nici azi nu și-au revenit, precum se vede!
Ce, nu se vede????
P.P.S. Auzi, bre, doamnă, sfânta pe care crezi în nebunia matale că o întru-cipezi a pierit în pustie, bre, nu s-a exhibat ca matale-n cetate. Și când te gândești că era o biată egipteancă, iar nu o preavoslavnică moldoveancă!
Trebuie ca suferi tare mult...
Nu spun sa nu postezi, dar nu uita sa tragi apa dupa!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2015, 08:07:23
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Uau...
Ce mișto duhovnic ai...
Reply With Quote
Vechi 13.12.2015, 21:19:50
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Împins de daraveri juridice, azi am fost plecat prin țară. Din București, în Valea Trotușului și înapoi. Cu o geantă de bani la mine, nu mi-am închipuit să se poate să fac foamea în România secolului al XXI-lea. Ei bine, m-am păcălit. Toată ziua și toți cei 700 km parcurși, nu am reușit decât să-mi cumpăr două pateuri și un covrig. Asta pentru că nu am luat în calcul realitatea de pe teren, și anume că în orice restaurant, în orice fast food, ba chiar în orice benzinărie nu găsești altceva decât carne.
A fost o surpriză plăcută pentru mine să aflu că în orașe care sunt, de fapt, sate mai mari, precum Adjud sau Onești, există fast-fooduri. Într-unul erau 12 feluri de mâncare, în altul 14: toate cu carne. Hamburgeri, cheese-burgeri, hotdog, shaorma de nu știu care și schawaerma de altfel (așa se ortografiază, am văzut eu !), pui la rotisor, pui rondele, pui chiftele, pui românești și pui chinezești de la Shanghai. TOATE, absolut toate, cu carne. La restaurant la fel, singura deosebire fiind că acolo ai de ales între cărnuri după metode evropinești, precum Brâu Albastru, sau aceleași cărnuri după metode d-ale noastre, românești, precum ostropel.
Acuma, regula de post pe care eu trebuie să o urmez este foarte simplă: nu am voie să mănânc carne în post. Orice pot mânca: lactate, ouă, pește. Și, bineînțeles, fructe, legume sau cereale. Dar nu carne. Ei bine, în țara în care 95 de oameni dintr-o sută răspund, dacă-i întrebi, că sunt creștini, în țara în care se trâmbițează legenda că a fost creștinată de apostolul Andrei, dacă nu cumva de traco-geto-daci, nu găsești nimic de mâncare în toate unitățile de alimentație publică, la mijlocul Sfântului Post al Crăciunului, decât CARNE. Nimeni nu-ți face nici măcar un ou prăjit la comandă. Nu găsești o cană de iaurt cu cereale în nici un restaurant, ci doar oameni care înjură guvernul că e țara în criză. O chiftea din soia nu-ți face nimeni. Este Țara Porcului Sfârâitor asta, oameni buni !

De aceea, vă îndemn să nu faceți ca mine: dacă trebuie să fiți călători în zi de post, luați-vă un borcănel de zacuscă la voi ! Luați-vă un boț de brânză și o ceapă, că altfel nici pe aia n-o găsiți. Supă de pui cu ceapă a la grec, da ! Ceapă, nu !
Imposibil sa nu existe o salata sau cartofi prajiti! Asta e situatia, nu are rost sa ne lamentam, mai bine ne adaptam.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2015, 21:45:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Uau...
Ce mișto duhovnic ai...
Nu e vorba de duhovnic.
Pentru unii, duhovnicul e doar o scuza pentru lipsa de ambitie duhovniceasca.

Duhovnicul mi-a spus sa fac aia, nu mi-a zis sa fac aia, aia mi-a dat voie, aia nu mi-a interzis expres deci e permisibil.

Morala crestina, sistem de valori?
Nee..totul e un joc cu duhovnicul, daca reusesc sa-l conving ca sunt ok, atunci sunt ok.
Vechi 13.12.2015, 22:04:27
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Ba e de duhovnic. Fără el s-ar împiedica și de-un fir de praf.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2015, 22:14:04
ovidiu b.
Guest

Implicit

Te bagi și tu ca musca-n lapte. Nu uita să tragi apa. :)
Reply With Quote
Vechi 13.12.2015, 23:38:57
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Te bagi și tu ca musca-n lapte. Nu uita să tragi apa. :)
Asa mai ovidiu b, zi si tu ceva ca de unul singur n-ai avut curaj! :)
Reply With Quote
Vechi 13.12.2015, 23:59:19
ovidiu b.
Guest

Implicit

"Deci, să vină ucenicul în rugăciune, în conversație cu Dumnezeu. Și conversația lui, ca ucenic, nu este cu mine; eu nu sunt un "guru", eu sunt un duhovnic."

"Și zic în contextul acesta că duhovnicul este bun în măsura în care știe să se roage și să caute cuvânt de la Dumnezeu, ștergându-se pe sine din fața omului, căutând adică la Dumnezeu ca El să-i pună în inima cuvânt, știut sau neștiut lui, înțeles sau neînțeles lui, dar cuvântul pentru ucenic să fie drept."

"Nu cu mine să vorbești, fiule duhovnicesc (sau fiica); cu Dumnezeu să vorbești! Eu nu fac altceva decât să te aduc la Dumnezeu. De la Dumnezeu cer, în rugăciunile mele de seară și de dimineață, ca Dumnezeu să-mi dea cuvânt pentru tine, ca Dumnezeu să nu mă lase să-ți spun cuvânt nefolositor, darmite cuvânt dăunător mântuirii tale". Atunci începe să fie o duhovnicie adevărată.

http://vremurivechisinoi.blogspot.ro....sd6L03ZO.dpuf

Last edited by ovidiu b.; 14.12.2015 at 00:36:19.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2015, 02:03:47
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
"Deci, să vină ucenicul în rugăciune, în conversație cu Dumnezeu. Și conversația lui, ca ucenic, nu este cu mine; eu nu sunt un "guru", eu sunt un duhovnic."

"Și zic în contextul acesta că duhovnicul este bun în măsura în care știe să se roage și să caute cuvânt de la Dumnezeu, ștergându-se pe sine din fața omului, căutând adică la Dumnezeu ca El să-i pună în inima cuvânt, știut sau neștiut lui, înțeles sau neînțeles lui, dar cuvântul pentru ucenic să fie drept."

"Nu cu mine să vorbești, fiule duhovnicesc (sau fiica); cu Dumnezeu să vorbești! Eu nu fac altceva decât să te aduc la Dumnezeu. De la Dumnezeu cer, în rugăciunile mele de seară și de dimineață, ca Dumnezeu să-mi dea cuvânt pentru tine, ca Dumnezeu să nu mă lase să-ți spun cuvânt nefolositor, darmite cuvânt dăunător mântuirii tale". Atunci începe să fie o duhovnicie adevărată.

http://vremurivechisinoi.blogspot.ro....sd6L03ZO.dpuf

Apreciez ca ai schimbat nota. Multumesc.

Incerc sa va lamuresc in cateva cuvinte. Parintele isi face treaba bine. Este un om intelept, luminat de Dumnezeu, plin de dragoste fata de oameni, bun si bland. Nu intamplator am ajuns la dumnealui.

M-ati tot auzit de parinte si de spovedanie si ati tras concluzia ca l-am transformat intr-un idol sau ca ma anuleaza ca persoana? Nu este deloc asa. Dumnealui ma ajuta sa-L cunosc pe Dumnezeu si sa devin om, nu o leguma. Are multi fii si fiice duhovnicesti si toti il apreciem si il iubim. Am vazut, nu o data, iubirea altor frati manifestata spontan fata de parinte, dar si a parintelui fata de noi si toti suntem uniti intre noi cu iubirea de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2015, 07:01:35
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Asa mai ovidiu b, zi si tu ceva ca de unul singur n-ai avut curaj! :)
Să mă descalț înainte? Sau după? Sau nu?
Sa întreb un prieten?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hramuri in Romania ! windorin Biserica Ortodoxa Romana 14 05.10.2016 00:11:10
Let's do it Romania Florin-Ionut Intamplari adevarate 20 28.09.2010 13:05:55
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28
Romania IonutS Generalitati 3 10.05.2009 01:38:27
Romania ancah Generalitati 5 27.09.2007 17:08:53