Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2015, 22:22:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Si ce fel de ortodocsi erau aia? Ca sunt de mai multe feluri.
Eu din ce am observat sunt doua categorii de "ortodocsi" care il ataca.
Unii din aia "induhovniciti" foarte, care tin de niste manastiri "speciale" si aia care nu prea au treaba cu biserica dar le place presa, televiziunea, sa comenteze si sa barfeasca.
De ce nu merg ei la biserica? Pentru ca preotii, pentru ca Patriarhul si etc.
Vechi 05.11.2015, 22:25:15
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Pff, nu stiu unde sa-i incadrez. Nu am auzit de obsesii cu cip-uri sau teme derivate, merg pe la slujbe la Biserica, unii tin post, cred ca toti se roaga, sau cel putin zic des ,,Doamne ajuta!". Cam prin aceasta categorie, nu am intrat in detalii din viata lor, mi s-a parut nepoliticos.Oricum nu-i sunt favorabili.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 22:25:47
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Teme clasice :)) ca umbla in masini de lux, care are afaceri, ca-l intereseaza doar banii, ca este distant si rece.Cred ca mai era ceva dar nu am retinut exact.
Credeam ca-l fac mason, asa cum spunem noi ceilalti. :)

Acum lasand gluma la o parte, sigur ca exista o problema cu barfa asta in randul crestinilor ortodocsi. Sigur ca e mult de lucrat acolo si poate si unii dintre noi suntem deranjati de anumite lucruri. Eu personal nu le spun pentru ca daca ma compar pe mine cu unii prelati aia-s sfinti stalpnici pe langa mine.

Ce m-a deranjat insa pe mine in aceste zile este ca alti oameni care nu prea au nimic de-a face cu ortodoxia sau chiar cu crestinismul, i-au facut agenda Patriarhului. Ca trebuia sa fie intr-un loc sau in altul, ca trebuia sa spuna aia si nu aialalta si asa mai departe. Si vocile astea strambe si-au gasit ecou in randul celor din piata si din pacate si in randul unora de-ai nostri. E trist.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 22:36:38
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Acu, la capitolul barfe: am vazut pe undeva azi in articol in care se spunea ca in maxim 3 luni Patriarhul s-ar retrage, ar avea problema de sanatate, si ar veni in functie un alt prelat, ziceau cine, dar nu am retinut eu cine. In fine, thx pt dialog, desi nu am participat prea multi la el dar... orice microcosmos are relevanta lui :)
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 22:39:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
In fine, thx pt dialog, desi nu am participat prea multi la el dar... orice microcosmos are relevanta lui :)
Nu știai că ortodocșii știu și să tacă. :)
Asta nu înseamnă că cei care au vorbit nu sunt ortodocși.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 22:43:53
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Ovidiu, am inteles :)
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 23:11:05
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Va dati seama ce noroc pe poporul asta ? La cateva zile dupa ce a explodat mamaliga sa explodeze si painea ?
Dacă explodează și mingea de fotbal... ne-am ars!
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 23:30:00
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
https://ioanflorin.wordpress.com/

Ce parere aveti despre articolul de pe prima pagina a acestui blog?
Un articol excelent, pe care l-ar putea scrie (în esența lui, simplu și la obiect) orice om care mai are încă oarece priză la realitatea din țara noastră. Iar prin realitate nu înțeleg doar starea economică, politichia mizeră și tulburarea chinuită în care își fac veacul majoritatea românilor. Nu, prin realitate înțeleg simțământul lucid al disproporției dintre România visurilor noastre și România pe care credem că o voiește Dumnezeu. Pentru că noi visăm, constrânși din toate părțile, ceea ce Domnul nu ne-a hărăzit, cred eu. Visurile noastre sunt, în cea mai mare parte a lor, manifestări triste ale stării de cădere în care cred că ne aflăm ca nație. Forme nesfârșite ale unor frustrări și dezordini generalizate... Când bisericoși peste măsură, când exaltați de un meci al Stelei, când foarte corecți, mai catolici decât Papa, când excesiv de "miloși" și dispuși la "iertare" sau, poftim astăzi cu Becali, milostivi nevoie mare.... Mi-e limpede, mie unuia, că nu mai știm unde-i nordul, unde-i sudul și cine mai ne este baciul... Starea inimii noastre este una pe care doctorul Dragomir ar putea să o numească aritmie, sincopă sau mai știu eu cum...
Doctore, ce credeți, ne paște vreun infarct, cumva?
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 23:30:08
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Implicit

Reply With Quote
Vechi 06.11.2015, 00:23:16
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Poate asa se intelege mai clar :

https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10205423803100332?pnref=story

Cum sunt izgoniti din strada oamenii care au un mesaj crestin.
Reply With Quote
Răspunde