Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2015, 19:08:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Jurnalistul George Damian: Vreți spitale, nu catedrale? Bugetul sănătății pe un an e cât bugetul Republicii Moldova. Cum să nu se FURE ca la balamuc?

Jurnalistul Mircea Damian a realizat o analiză care demontează teoria conform căruia miliarde de lei sunt alocate Bisericii, în defavoarea sistemului de sănătate din România.

Nărodul e o specie periculoasă, nărodul cu convingeri rupe lanțul și mușcă prin gard – iar bezbojnicii sunt o categorie specială de nărozi. Orice bezbojnic știe sigur că din cauza bisericilor și a popimii nu se construiesc spitale, că popii înfulecă bugetul și construiesc biserici și nu se ajung banii de la buget, rămân copii fără educație materialist dialectică și bătrânii mor fără medicamente. Hai să le numărăm coane Fănică! Deci două la școala de fete? Să le numărăm coane Fănică, să le numărăm…

Am scociorât prin bugetul de stat să scot cifrele și să mă lămuresc cum stăm cu acest dezastru inimaginabil. Pentru 2014 nu am găsit cifrele pentru salariile popimii și banii cheltuiți pentru construcția de biserici. Cifrele sunt din proiectele de buget, execuțiile bugetare diferă – de exemplu în 2013 Ministerul Sănătății a avut alocate 8,67 miliarde, dar a cheltuit 9,78 miliarde. Am zis să simplific treaba și am lăsat doar proiectele în lei noi, am folosit ca unitate de măsură miliardul, să fie mai clar. Și avem așa:

2015
0,04 miliarde – construire biserici
0,28 miliarde – salarii popi
9,13 miliarde – educație
29,94 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătății: 6,75 mlrd, CNAS: 23,19 mlrd)

2014
nu știu – construire biserici
nu știu – salarii popi
8,56 miliarde – educație
30,91 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătății: 7,95 mlrd, CNAS: 22,86 mlrd)

2013
0,03 miliarde – construire biserici
0,26 miliarde – salarii popi
8,52 miliarde – educație
31,75 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătății: 8,67 mlrd, CNAS: 23,08 mlrd)

2012
0,01 miliarde – construire biserici
0,24 miliarde – salarii popi
8,71 miliarde – educație
24,5 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătății: 5,46 mlrd, CNAS: 19,04 mlrd)

2011
0,038 miliarde – construire biserici
0,24 miliarde RON – salarii popi
8,55 miliarde – educație
22,2 miliarde – sănătate (Ministerul Sănătății: 4,41 mlrd, CNAS: 17,82 mlrd)

http://www.activenews.ro/stiri-polit...balamuc-126419
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 19:25:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Biserica Ortodoxă Română sub asediu. O campanie bazată pe minciuni și dezinformări

Minciuni în serie și gorniști de presă

Mecanismul dezinformării puse pe picioare împotriva Bisericii Ortodoxe Române este cel clasic: minciuni și jumătăți de adevăr îmbrăcate în forme credibile (multe cifre "exacte" băieți, multe cifre!) plasate unor gorniști de presă cu acoperire națională. Apoi toată lumea citează acele cifre mincinoase, toți știu că preoții primesc salarii de 540 milioane euro, că Biserica a primit 600 milioane euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului etc. Momentul și metoda au fost alese bine: este criză, toată lumea este atentă la bani -efect maxim.

Apoi vin gorniștii de presă, printre care s-au strecurat destui bezbojnici gata să ia parte la această mizerie.

În 20 de ani s-au construit mai multe biserici decât școli și spitale

ici îmi permit un mic comentariu. Într-adevăr, s-au construit foarte multe biserici după anul 1990. Dar să ne uităm puțin la istorie: în 1948, la instalarea regimului comunist în România trăiau 15 milioane de români, în 1990 erau 23 milioane de români. În perioada regimului comunist nu au fost construite biserici, dimpotrivă, au fost demolate foarte multe. Eu am crescut întro localitate fără biserică și mai cunoscu multe alte localități în care nu au existat biserici înainte de 1990. Cei aproape 8 milioane de români apăruți în perioada comunistă aveau și ei nevoie de biserici, de aici a apărut și frenezia edilitară. Ca să nu mai vorbesc de giganticele cartiere muncitorești din toate orașele care au fost ridicate fără biserici și care au fost creștinate în ultimii 20 de ani.

Aceasta ar fi explicația, dar să vedem dezinformările bezbojnice. Oricare dintre Martorii lui Remus Cernea poate să bolborosească indignat, printre dinți și cu ochii dați peste cap: în România sunt 18.300 de biserici, 4.700 școli generale și 425 spitale! (cu corolarul subînțeles "dacă ortodocșii sunt majoritari, atunci bisericile sunt ortodoxe")

Stai așa, că nu-i așa! Conform unei numărători din 2009 ortodocșii au 14.574 locașuri de cult, restul până la 18.300 aparțin altor culte. Dă mai bine "18.300 de biserici", nu ne încurcăm cu detalii de genul sunt doar 10.580 biserici parohiale ortodoxe (restul până la 14.574 sunt capele, mănăstiri, biserici filiale etc.)

Dar să ne uităm puțin și la numărul de localități din România: 13.285 de sate, 320 orașe, 103 municipii plus București (2,19 milioane locuitori, peste 10% din populația României). Și acum să numărăm din nou: 13.709 localități și 10.580 biserici parohiale ortodoxe. Deci nu există o biserică în fiecare localitate, mai avem de construit.

În 2011 Remus Cernea striga tare și cu forță că în 20 de ani în România s-au construit 4.000 de biserici, una la două zile. Am demontat această dezinformare: afirmațiile lui Cernea se bazau pe un studiu făcut după ureche, în anul 2005, remestecat în 2010 și pus pe tapet drept marfă de calitate de toți rătăciții de pe internetul românesc. Nu vă mai spun că cercetarea lui Cernea vorbește de toată suprafața României, dar de fapt a fost făcută în 5 municipii, și în acelea incomplet. Deci avem un studiu mincinos, vechi - dar scos permanent de la naftalină.

http://www.george-damian.ro/biserica...mari-4319.html

Last edited by ovidiu b.; 05.11.2015 at 19:34:37.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 19:48:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

UPDATE 19:26 -*Miting spontan la Chișinău, în favoarea unirii Republicii Moldova cu România

O manifestație spontană în favoarea unirii Republicii Moldova cu România se desfășoară în centrul Chișinăului, participanții cerând alcătuirea unui guvern comun în cele două țări.

Evenimentul a fost organizat în contextul în care guvernele din cele două țări au căzut în ultimele șapte zile.

Mitingul a început la ora 19.00, în fața monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului.

"Să venim cu o lumânare la monumentul eroului național al neamului nostru și să ne rugăm să le dea înțelepciune românilor să facă un singur guvern pentru ambele maluri ale Prutului", a declarat jurnalistul moldovean Valentin Buda, unul dintre organizatorii evenimentului.

Participanții au pancarte pe care scrie "Vrem Guvern Comun" și "Suntem alături de frații de peste Prut".

"Singurul viitor al Republicii Moldova este alături de România, alături de frații noștri de peste Prut. Acum sau niciodată trebuie să spunem lucrurilor pe nume și să cerem reunirea celor două maluri ale Prutului", a declarat, potrivit Curentul.md, Vlad Bilețchi, președintele asociației Onoare, Demnitate și Patrie, unul dintre organizatorii evenimentului.

UPDATE 19:10 - Aproximativ 3.000 de oameni protestează în Piața Universității

UPDATE 18:34 -*Manifestanții din Piața Universității au blocat bulevardul

Manifestanții din Piața Universității care s-au adunat, joi seară, începând cu ora 18.00, au blocat bulevardul Bălcescu, iar numărul acestora crește, la ora transmiterii acestei știri în zonă fiind aproximativ 800 de persoane.

Ei strigă ”Corupția ucide!”, ”Parlament penal, marș la tribunal!”, iar unii dintre ai agită steaguri tricolore.

Protestatarii au început să se adune, pentru a treia seară la rând, în centrul Capitalei, proteste fiind anunțate și în alte orașe ale țării.

Puțin după ora 18, în Piața Universității s-au adunat aproximativ 200 de persoane, atât în zona fântânii, cât și vizavi, la Teatrul Național, circulația nefiind blocată. Numărul protestatarilor este în creștere.

Noi proteste sunt anunțate să aibă loc, joi seară, în București și în mai multe orașe din țară, pentru a treia zi la rând, după ce revolta din stradă, generată de tragedia din Clubul Colectiv, a dus la demisia GuvernuluiVictor Ponta, manifestanții vrând acum schimbarea clasei politice.
Vechi 05.11.2015, 20:18:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Ultima oră :

Patriarhul Daniel le cere iertare tinerilor și spune că Biserica îi iubește pe toți, că vin sau nu la slujbă
Patriarhul Daniel le cere iertare tinerilor și spune că Biserica îi iubește pe toți, fie că vin sau nu la slujbe, înțelegând că tinerii de azi doresc nu numai socializare și comuniune între ei, ci și să fie ascultați și încurajați în aspirațiile lor.
"În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la Clubul Colectiv din București, pentru familiile îndoliate care își plâng pe cei dragi ai lor și pentru cei răniți care se află în spitale, dar și în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere și de prețuire, de pace și binecuvântare", spune, joi, PF Daniel, într-un mesaj adresat tinerilor.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cere iertare tinerilor dacă nu a reușit să le transmită mesajul potrivit cu privire la slujbele ținute în biserică pentru cei care au murit în incendiul din 30 octombrie sau au fost răniți grav.
"Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Înțelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare și comuniune între ei, ci și să fie ascultați și încurajați în aspirațiile lor. Biserica noastră îi iubește pe toți tinerii, pe cei care vin la biserică și pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie și pentru societate", a mai spus PF Daniel.
Patriarhul a subliniat că dorește să exprime mai multă afecțiune și înțelegere pentru toți tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea și aspirațiile lor.
"Biserica este acum alături de tineri, înțelegând dorința lor de înnoire spirituală și morală a societății românești și se roagă pentru prezentul și viitorul poporului român, spre a trăi în pace și unitate", mai spune Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, citat într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.
Marți, după slujba de înmormântare a uneia dintre victimele din clubul Colectiv, întrebat de ce nu au venit preoții la locul tragediei pentru a fi alături de oameni, de familiile celor care au murit sau au fost răniți, patriarhul Daniel a spus: "Nu vrem să se considere că facem spectacol noi (...). Vrem să vină lumea la biserică, nu la club. (...) Au murit acolo, dar noi ne rugăm în biserică, asta este rânduia bisericii".
Patriarhul a mai spus că nu toată lumea a dorit slujbe cu preoți și că Biserica Ortodoxă a respectat reculegerea în tăcere, iar când Biserica nu este dorită în spațiul public și i se arată ostilitate și ură, atunci se retrage în spațiul liturgic.
"Am respectat reculegerea. Nu toată lumea a dorit slujbe cu preoți și, când Biserica nu-i dorită în spațiul public, în care i se arată ostilitate și ură, atunci noi ne retragem în spațiul liturgic al nostru. Ca în timpul prigoanelor vechi, deci când biserica nu este dorită în spațiul public, nu vrem să deranjăm, să ne impunem. De aceea, nu am vrut să deranjăm marșul tăcerii cu slujbe preoțești. Ar fi fost deranjați, că de la începutul marșului tăcerii au avut lozinci potrivnice bisericii, și atunci nu dorim să-i supărăm și mai mult cu prezența preoților", a mai spus patriarhul BOR.
Întrebat dacă știe că arhiepiscopul romano-catolic, IPS Ioan Robu, s-a rugat, luni, la locul tragediei, PF Daniel a răspuns afirmativ.
"El s-a rugat.... A trecut perioada de doliu național. Noi nu ne-am dus pentru trei motive. Mai întâi, că este spațiu public, nu e spațiu bisericesc și i-am lăsat pe oameni, în tăcere, să se reculeagă. Unii chiar au spus că nu e nevoie aici de spectacol sau de slujbe, ci de reculegere în tăcere. Azi dimineață (marți, n.r.), însă, după ce a trecut doliul național și a ajuns ziua înmormântării celor decedați au fost preoți acolo de dimineață, au făcut o rugăciune. Și acum, noi, în Biserică, și apoi la cimitir. Locul în care noi pomenim nu sunt străzile sau locul unde a murit cineva, ci biserica sau cimitirul, la mormânt. Acolo este prezența persoanei în modul cel mai intens", a spus PF Daniel.
Vechi 05.11.2015, 20:41:24
The Willful One
Guest

Implicit

Stie toata lumea mai veche de pe aici ca nu ma topesc dupa autoritate si disciplina, chiar le detest fundamental pe institutiile laice bazate pe ierarhie stricta, dar sa porcaiesti Biserica, ca asa ti-a tras Skaraotzkyi o basina in ganglionii cerebroizi (ateiii militanti nu au creier, au ramas la nivel de viermi si moluste, cu ganglioni cerebroizi) via o bursa a lui Soros, e ceva de imi e mie rusine sa citesc ce scriu muhaielele alea.
Daca am sta sa tragem linie, Biserica a facut doar bine poporului astuia autodestructiv si ametit pana in maduva de entropie.

Langa unde locuiesc eu e un centru de ajutor social, patronat si intretinut de Biserica. Da, de BOR, cu patriarhul in frunte. A, ca istericilor de popi-de-blog de la Petru Voda Patriarhul le da stari neplacute - sa fie la ei acolo! Cred ca Iustin Parvu nu ar fi achiesat, daca traia si era lucid, la zumzetul lor de muste de cacat posedate. Si nici Arsenie Papacioc, Arsenie Boca sau oricare alt mare duhovnic roman.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 20:43:51
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The Willful One Vezi mesajul
Stie toata lumea mai veche de pe aici ca nu ma topesc dupa autoritate si disciplina, chiar le detest fundamental pe institutiile laice bazate pe ierarhie stricta, dar sa porcaiesti Biserica, ca asa ti-a tras Skaraotzkyi o basina in ganglionii cerebroizi (ateiii militanti nu au creier, au ramas la nivel de viermi si moluste, cu ganglioni cerebroizi) via o bursa a lui Soros, e ceva de imi e mie rusine sa citesc ce scriu muhaielele alea.
Daca am sta sa tragem linie, Biserica a facut doar bine poporului astuia autodestructiv si ametit pana in maduva de entropie.

Langa unde locuiesc eu e un centru de ajutor social, patronat si intretinut de Biserica. Da, de BOR, cu patriarhul in frunte. A, ca istericilor de popi-de-blog de la Petru Voda Patriarhul le da stari neplacute - sa fie la ei acolo! Cred ca Iustin Parvu nu ar fi achiesat, daca traia si era lucid, la zumzetul lor de muste de cacat posedate. Si nici Arsenie Papacioc, Arsenie Boca sau oricare alt mare duhovnic roman.
big laic. :)
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 20:50:32
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de The Willful One Vezi mesajul

Supersimpatic de sincer , ca un suflet de copil !
O seară si o noapte cât mai bună, Adrian:)
Vechi 05.11.2015, 20:52:27
The Willful One
Guest

Implicit

Multumesc, domnule Cristian, sa dea Dumnezeu si Maica Domnului. Si dvs. la fel, o seara, o noapte, o zi si o viata binecuvantate!
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 21:29:37
Pelerin spre Rasarit
Guest

Arrow articol

https://ioanflorin.wordpress.com/

Ce parere aveti despre articolul de pe prima pagina a acestui blog?
Reply With Quote
Vechi 05.11.2015, 21:37:05
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
https://ioanflorin.wordpress.com/

Ce parere aveti despre articolul de pe prima pagina a acestui blog?
Penibil, ca si alte articole de pe acelasi blog.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde