![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Corect, pe cei adormiți îi pomenești la slujbele ținute în biserică și pe cei bolnavi îi vizitezi la spitale. Nici eu nu am înțeles de ce ar fi trebuit să fie acolo prezenți preoți.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai a fost un sobor de preoti acolo...printre candele si ce o mai fi pe asfalt :) Banuiesc ca nu s-au dus asa de capul lor nu? Nu sondajele de incredere vor ajuta Biserica. Sondajele ii ajuta pe politicieni :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu Biserica trebuie ajutata, ci Biserica este cea care ajuta. Sondajele alea sunt ca sa stie ei cata libertate de miscare au si cat mai au de muncit pentru libertatea la care viseaza. Deocamdata romanul la general e dezorientat si prostibil. Dar daca Patriarhul zice "nu" intr-o chestiune, stiu ca nu prea au sanse. Cum a fost si cu ora de religie.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 04.11.2015 at 01:18:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Dupa ultimele reactii as fi tentat sa te contrazic, fie si din perspectiva reactiilor celor implicati :) dar stiti mai bine, nu cunosc detalii ca sa emit o parere avizata.Prin urmare problema e mai complicata din ce vad, dar probabil veti trece cu bine momentul, stiti ce aveti de facut si va veti vedea de trairea credintei. O sa urmaresc si eu cu atentie cum evolueaza situatia, sa vad daca ati avut dreptate :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 04.11.2015 at 01:36:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca stii in ce directie merge lumea atunci stii si de ce sunt acele reactii si ca nu or sa se opreasca pana nu vor fi 80% " spirituali " cum e pe acolo prin Vest. Nu am nici o obsesie cu punctele cardinale ci doar cu dracoveniile care vin din diverse puncte cardinale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă e arbitru, și încă unul liber, are și el ceva hotărâri de luat, ale lui și doar ale lui și, nu-i așa, mai apoi le are de impus. Că doar arbitrează, nu? Și e respectat ca atare, că doar nu-i anarhie chiar și în lumea liberului arbitru...??..... Ce arbitrează liberul arbitru în noi, oare? Ceva meciuri, nu? Ceva dispute ori spune-le cum vrei. Așadar tocmai liberul arbitru e instanța care hotărăște de-i Liturghie ori Liverpool, nu? Care, liber arbitru, știi mai bine ca mine (în virtutea avansului de studii teologice) că nu-i chiar așa străin de conștiința pusă de Dumnezeu în om. Pentru satisfacția mea strict personală, pe de altă parte, m-ar binedispune să îmi zici cum faci distincția dintre liber arbitru, voință conștientă, deprinderi și obișnuințe, inconștient (personal și colectiv), construct social (că tot s-a spus zilele astea în legătură, cică, cu "dreptatea"), reprezentare socială, scenariu/script și, ca să închei cu oarece tentă calvină, predestinare. Tot atâția factori care presează în deciziile "personale"! * Oricare ar fi răspunsul tău, eu rămân la opinia că liberul arbitru nu-i degeaba arbitru. Hotărăște și își asumă. La o adică e tras la răspundere, nu? Iar eu, da, mărturisesc, mă simt constrâns în mine însumi să aleg Liturghia în locul tv-ului sau invers. Curios lucru, însă, am așa un simțământ de libertate din constrângerea asta, de nu-ți pot tălmăci...:) P.S. Iar pe libertacii ăștia de azi și dintotdeauna cine îi arbitrează, oare? Sau ei sunt prin definiție de nearbitrat?.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce au facut? Ce slujba au tinut? E aiurea. Dar te pui cu babele pentru care protv -ul e viata lor..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by ovidiu b.; 04.11.2015 at 01:32:39. |
|