![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Gandirea critica e un slogan ca si ala cu gandeste liber. De ce alti oameni nu gandesc la fel ca mine ? Pentru ca nu gandesc critic. Ganditi ba critic ca va ia...
|
|
|
||||
|
||||
|
In dialogul lui Adam cu diavolul ,Adam n-a gandit prea critic.Ma intreb ce erori logice s-au facut in acel dialog?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Iar caderea in imaginatie este posibila numai pe fondul lipsei de cunostinta. De fapt, ambii sunt victimile propriei lor ignorante. Mandria si neascultarea sunt efectele necunoasterii. Ambii au nalucit rationand o comparatie cu Dumnezeu. In momentul nalucirii s-au separat (cognitiv) de Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu se afla deja inlauntru lor. Eroare de gandire: ca ar fi nevoie de "un scaun", de "un mar" pentru a fi asemenea Lui Dumnezeu sau mai presus de El - ca si cum Dumnezeu ar fi altundeva. Aceste naluciri au produs ruptura. Dumnezeu doar trebuie recunoscut in inima - aceasta este suprema ascultare si inchinare. Domnul meu si Dumnezeul meu!
|
||||
|
||||
|
Combini 2 lucruri care n-au legatura: mandria si neascultarea apartin omului ,pe cand "necunoasterea" omului se refera la cum a creat Dumnezeu pe om.Adica afirmi ca mandria si neascultarea isi au izvorul in Dumnezeu care nu i-a dat omului cunoasterea desavarsita pe care o are EL si din cauza asta omul a cazut.
Mandria este efectul neascultarii si neascultarea este efectul mandriei ,nu stiu care a fost prima ,dar in orice caz necunoasterea nu trebuie amestecata aici ca si cauza a celor doua.Cunoasterea (progresiva?) ar fi fost premiul pentru eventuala(eventualele) ascultare(i) progresive de Dumnezeu.
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Adica afirmi ca mandria si neascultarea isi au izvorul in Dumnezeu" - este o eroare de tip straw man. Eu am afirmat ca in necunoastere, nu in Dumnezeu. Dumnezeu ca si creator a toate poate fi facut responsabil de toate - cu bune si rele, numai daca eliminam liberul arbitru. Eu nu am afirmat ca este responsabil de rele. A fost modul tau de a rationa si proiecta o afirmatie care nu imi apartine. Uite de ce este bine sa fim atenti cum rationam, sa invatam sa ne exprimam cu grija, sa evitam erorile - care de regula vin din patima. Este dificil sa nu gresim atunci cand vorbim. ----------- Lucifer si Adam ar fi trebuit sa faca efortul sa se curete de necunoastere si sa-L gaseasca pe Dumnezeu intreg inlauntrul lor. Un efort de contemplatie la care este chemata toata creatia.
Last edited by florin.oltean75; 10.10.2015 at 01:01:31. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
daca: 1."Mandria si neascultarea sunt efectele necunoasterii"(afirmatia ta o presupunem adevarata) 2. Adam cand a fost ispitit a ales mandria si neascultarea(afirmatia Bibliei) din 1 si 2 considerate adevarate rezulta=> : 3.Dumnezeu e de vina ca a ingaduit ispita cand stia foarte bine ca Adam nu avea cunoasterea necesara ca sa treaca peste acea ispita.DAR Dumnezeu nu e nedrept ca sa faca asa ceva deci rezulta ca cel putin una din ipoteze e falsa.Oare care?
|
|||
|
|||
|
Ce implicatii ar avea faptul ca Dumnezeu stia dinainte sa existe Pamantul si sa-i creeze pe Adam si Eva ca acestia ar fi mancat din pomul cunoasterii intr-un final?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat: