![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ce an crezi tu ca a rostit apostolul Petru predica in care aminteste despre moartea lui David? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fiindcă în anul 33 a avut loc și Cincizecimea, atunci s-a întemeiat Biserica lui Hristos, în chip văzut. Biserică, care azi, mai păstrează creștinismul cel mai adevărat, doar în ce se numește din anul 1054, Ortodoxia. Și înainte și după acest an, ea este Biserica. Atât. Eventual, spus: Biserica Creștină. (nicidecum penticosali, baptiști, adventiști, iehoviști, lutherani, calvini și alte eresuri)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 06.08.2015 at 01:48:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai putea sa-mi spui, te rog, daca aceasta invatatura este doar o presupunere de-a ta sau este general acceptata in ortodoxie? Si daca da, este scris in catehism sau undeva in Sfanta Traditie? M-ar interesa de asemenea daca credinta ca "nici un om sfant nu a avut parte de moartea fizica" este si ea o invatatura ortodoxa sau doar o teologumena a ta. Eu uneori sunt invitat sa predic si nu as vrea sa gresesc afirmand "fratii ortodocsi cred ca..." si de fapt sa prezint doar niste teorii ale unui singur ortodox. Last edited by Penticostalul Traditional; 06.08.2015 at 06:46:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iată că și critica poate fi uneori o formă de evanghelizare a oamenilor penticostali! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si clopotul constiintelor incepe sa bata si Dumnezeu ii cheama la El pe toti cei care sunt scrisi in Cartea Vietii indiferent la ce religie/secta sunt acum. Asta inseamna sa te astepti la multi tineri care vor veni la Ortodoxie. Sa nu te miri cand o sa observi asta. Se intorc acasa, la Tatal. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa eu nu am drept obiectiv prezentarea ortodoxiei. Uneori, rar ce-i drept, cand prezint o tema amintesc pozitia bisericii ortodoxe, a celei baptiste, etc. Uneori pentru ca ceea ce fac penticostalii este bine si nu trebuie urmat exemplul altor biserici, alteori pentru ca in alte biserici este un exemplu bun de urmat si noi avem de invatat la acel capitol. Nu este nimic incorect sau neobisnuit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum sa faca asa ceva ?=)) Citat:
Dar cum sa faca asta, ? Intra in anathema imediat. Citat:
asupra unui lucru ? |
|
|||
|
|||
![]()
Invatatura ortodoxa exista in catehismul ortodox. Altfel fiecare spune ce stie si ce a inteles, pe forum.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si iata ca in ciuda acestui fapt, sunt destui care pun ce vor ei sa priceapa pe post de "ortodoxie autentica".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sa-i trimiti la o biserica ortodoxa sau la un preot ortodox sa vb cu ei. |
|