Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2015, 00:33:54
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
D-l Cristian a zis-o cel mai bine, si Mihai la fel. Igore, esti clovnul teologic perfect. Partea proasta e ca vei ajunge probabil preot, astfel incat ponderea ateismului va creste exponential in stravechiul oras de pe Bega. Sa speram ca mai degraba devii racket.
Eu te iert și Dumnezeu să te ierte pentru smintelile ce le aduci celor mai mici decât tine, slăbind prin cuvinte defăimătoare, dreapta credință pe care o arăt și o mărturisesc, în Hristos, prin Sfânta Sa Biserică, cea fără erezie, Ortodoxia.

Dacă greșesc cu ceva, te rog să mă ajuți, să mă îndrepți și să mă înveți. Iar dacă nu greșesc, te rog "să stăm bine, să luăm aminte".

Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 05.07.2015, 14:02:45
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Reply With Quote
Vechi 05.07.2015, 16:11:20
Vitiate Vitiate is offline
Banned

Data înregistrării: 29.05.2015
Locație: Dromund Kaas
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
I'm speechless.
Multumesc mult, frate.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2015, 20:40:33
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Pelerin, ai postat o icoană ucisă. Desacralizată. Prin urâțenia ei, i s-a furat tot misticismul, toată chemarea, e lipsită de taină, de har, e goală. E... artă. Sfânta Icoană nu trebuie să fie artă. Iar cele copte-monofizite, sunt o artă antică, nicidecum Sfântă și mai ales nu făcătoare minuni.

Uite cât de urâtă poate fi o icoană monofizită:

NA ! Închinți-vă voi la asta, că eu nu pot. Îmi repugnă. E oribilă. Icoană batjocorită, necinstită, diformă, inestetică...

De cealaltă parte, nebuniile franco-latinilor, icoanele renascentiste "romano-catolice", definiția mândriei. Adică arată de ce sunt singuri de sine blestemați. Din nou, desacralizate. Devin tablouri, picturi de nu-știu-ce-pictor. Urâte!

Pe când în Ortodoxie, la Sfințenie... pot respira! Aici e aerul curat! Fără parfumuri obositoare, ci tămâia cea curată, cu bun miros, adavăratul speacheless:

Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 05.07.2015, 20:51:34
Banned

Implicit

Toate trei sunt frumoase, fiecare infelul sau. Cele ortodoxe/catolice/orientale nu sunt nimic mai deosebite. Conteaza din ce cultura vii. Punct.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2015, 20:52:17
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
I'm speechless.
Multumesc mult, frate.
Oricand bro'. Iti trimit pe mail ce am promis in zilele urmatoare. Ai grija de tine.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2015, 22:02:53
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Viti, contează din ce cultură vi?

E ca și cum spui: m-am născut întro țară musulmană. Trebuie să rămân și să mor musulman. Serios? De ce? Adică ai datoria să cercetezi. Să cauți. Să afli. Să fi curios. Avem discernerea între bine și rău, plătită cu prețul căderii din grădina Edenului, dar care prin libertatea asumată, mai mult decât grădina Edenului ne va da, anume Împărăția Cerurilor, cu locurile pregătite de Hristos, cum El spune, fiecare după câtă comoară adună acolo.

Deci dacă mă nășteam musulman sau hindus orice altceva, cred că la câtă dorință de cercetare am avut (neacceptând ușor să fiu ortodox) și curiozitate să înțeleg, clar aș fi devenit din hindus sau musulman, creștin, adică ortodox.

La fel și cu icoanele. Te naști întro cultură. Bun. Și asta înseamnă că o accepți orbește? Legat la ochi? Nu vrei să compari, să înțelegi, să simți?

Tripticul franco-latin de mai sus, primul personaj din partea dreaptă ține în mână un bici cu noduri, cu 3 părți, adus pentru special pentru "c"ristos, să-l flageleze de mic. E și pregătit "c"ristos, e în pielea goală, acoperit doar cu o parte din haina de pe cap a "Imaculatei". Exprimă clar gândirea pedofilă a pictorului, transmisă ca un semn încă din acele timpuri, că slujitorii "bisericii" apusului, vor cădea în pedofilie.
"Imaculată" a cărei expresie parcă zice: na, dacă nu deveniți "romano-catolici", a-ți pus-o, ardeți în flăcările purgatoriului. No more comment... din nefericire...

E ciudat totuși, că monofiziții, deși nu vor să recunoască niciun alt sinod după primele 3, totuși, au rămas cu practica Sfintelor Icoane (stilul lor), deși acestă descoperire se revelează ca dogmă definitivă mântuitoare abea la sinodul 7, când creștinii devin din nou Sfinți Mucenici, apărându-le, fiind dovedite purtătoare de Duh Sfânt.

Până la Sinodul 7, erau practicate încă din primul secol creștin, doar ca simțire personală, copții păstrând mare parte din canonul ortodox pe care l-au avut înainte de căderea în monofizitism, canon existent în întreg creștinismul. Din Cartagina, Antiohia, Ierusalim, Constantinopol, până la Roma, având cu toții Sfinte Icoane, încă din secolul 1.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 05.07.2015 at 22:12:48.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2015, 22:59:58
Banned

Implicit

Lasand la o parte ura ta acerba fata de romano-catolici si insulta grosolana cum ca chipurile romano-catolicsimul ar...cumva, predispune la pedofilie (cea mai oribila insulta confesionala intalnita de mine pe internet vreodata; nici macar adve si martorii lui iehova nu vorbesc in halul asta de Sf. Biserica Catolica), merita sa subliniez un aspect important in cele zise de tine: tocmai faptul ca poporul egiptean a pastrat cultul icoanelor, desi nu au participat la elaborarea si acceptarea horosului de la conciliul a VII-lea ecumenic, este dovada ca revelatia practicii Bisericii a fost completa de la inceput, y compris cultul Preasfintei sau al icoanelor, si nu cica ar fi "evoluat pe parcurs".
Merita de subliniat, si ai facut bine ca ai spus-o.
Iti sugerez sa ceri scuze colegilor nostri catolici. Fa-i eretici cat poftesti, daca atata puteti intelege, tu si ceilalti ucenici ai lui Romanides, dar ce ai zis, nu are limite. Auzi, cica: "Tripticul franco-latin de mai sus, primul personaj din partea dreaptă ține în mână un bici cu noduri, cu 3 părți, adus pentru special pentru "c"ristos, să-l flageleze de mic. E și pregătit "c"ristos, e în pielea goală, acoperit doar cu o parte din haina de pe cap a "Imaculatei". Exprimă clar gândirea pedofilă a pictorului, transmisă ca un semn încă din acele timpuri, că slujitorii "bisericii" apusului, vor cădea în pedofilie. " Tu realizezi ce ai scris?
Reply With Quote
Vechi 05.07.2015, 23:06:01
Banned

Implicit

Btw, tocmai pentru ca nu am acceptat orbeste am iesit din Biserica, si asa voi ramane pana voi muri, sper. Acum ce zici? Ti-am folosit propriul argument.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2015, 04:12:40
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Adrian, eu nu lupt împotriva ta și tu nu lupți împotriva mea. Fiecare luptăm împotriva unei ideologii. Fie că vrei să accepți sau nu, Ăsta e Adevărul.

Clericii "romano-catolicii", da, mulți sunt pedofili. De câteva sute de ani bune. Asta e consecința uneia dintre marile lor erezii: celibatul obligatoriu al preoților. E Adevărul. Să-mi cer scuze că spun Adevărul?

Datorită "bisericii romano-catolice" există protestanții și neoprotestanții. Au ieșit din sânurile lor, fiindcă nu au mai suportat destrăbălările care erau în romano-catolicism, în anii 1500, când inchiziția ajunge la apogeu, controlau politicile statelor și nimeni nu mai putea fi împotriva lor. Atunci s-au ridicat protestanții.

Toată erezia care este azi în lume, miile de secte de neo-protestanți, există datorită romano-catolicilor.
Tot ateismul, care există în Occident, există datorită ereziilor apusului care s-au format rând pe rând, de-a lungul secolelor. Vroiau să repare o erezie, dându-le însă alta.
Și-au jurat, odată cu reforma iluminată-iezuită, că prin ecumenism vor unii înapoi pe protestanți cu ei și atunci ortodocșii vor începe să fie prigoniți. Au pregătit asta, încă din din acele timpuri, ale anilor 1700, cu ăntemeierea Americii, testele făcute prin cele două războaie, etc.
Noua ordine mondială, un guvern mondial, totul este pus la cale de "romano-catolici", președinte al guvernului mondial, fiind Patriarhul eretic al Romei, "papa".
Și nu, nu cred în conspirații. Astea le-am citit pe net și îmi par plauzibile. Suficiente "conspirații" există în Apocalipsă, mie-mi ajung.

Și fie că vrei să crezi sau nu, eu nu-i urăsc, nu am nimic împotriva lor.
Nici dacă sunt adevărate conspirațiile, nici dacă se va instala "Noua Ordine Mondială", nici dacă "papa" va fi conducătorul "ordinii". N-am nimic cu nimeni, atâta vreme, cât mă lasă să fiu creștin. Să fiu ortodox. Să mă închin, să slujesc, să mă bucur ortodox. Când cineva nu mă lasă, va trebui să mă ridic cu cuvântul împotriva lui. Dar îi iubesc. Orice dușman al lui Hristos, este și dușmanul meu, și cum Domnul îi iubește, așa îi iubesc și eu.

Ideologia împotriva căreia lupt eu, este erezia. Lupt în cuvânt, atât cât pot, cât mă duce capu', cât îmi dă Dumnezeu, lupt împotriva oricui schimbă Iubirea, Dreptatea, Calea, Adevărul și Viața. Lupt împotriva celor care pervertesc acestea, întunericul, demonii care conduc pe oamenii slujitori ai lor, făcându-i eretici.
Pentru că Ortodoxia nu are nimic rău și greșit în ea. Oricât încercam să găsesc ceva rău în ea, nu am găsit, și mă uimeam tot mai mult. Și încă mă uimesc de ea. Ea e cu adevărat Biserica.

Nu știu ideologia împotriva căruia lupți tu, Adriane, dar după cum simt, lupți împotriva Ortodoxiei și lupți împotriva lui Hristos, a Mielului. Ai primit și tu, ca mulți alții, în viața ta, un hristos mincinos. E alegerea ta.

Să știi că nu te pot opri. Și chiar dacă aș putea, nu vreau să te opresc. Fiindcă e libertatea dată de Hristos ție, să faci ce vrei cu ea. Nu mie îmi vei da socoteală. Ci Lui. Și Sfinților. Asta e valabil pentru orice om care a trăit, trăiește și va trăi pe pământ.

Iar ce spui tu cu "revelația Bisericii care a fost completă", e copilăresc. Știi de ce?

Revelație, înseamnă o descoperire a lui Dumnezeu, către oameni. Dumnezeu care se descoperă omului. Ori Dumnezeu e infinit. Omul e creatură, nu Creator. Omul niciodată nu va putea cuprinde vreodată pe Dumnezeu. Iar Dumnezeu niciodată nu vrea să se descopere, să se reveleze deplin omului, fiindcă l-a creat mărginit, deși liber și suficient. Revelația pe care o arată Dumnezeu omului, adică cât se descoperă Dumnezeu omului, este atât cât are nevoie omul pentru mântuire, în secolul respectiv, sau anul respectiv.
De aceea "Revelația" s-a făcut în etape și niciodată nu va fi deplină și completă. Revelația e Dumnezeu. Și Dumnezeu se revelează omului exact atât cât are nevoie omul, atunci când se poticnește, când se împiedică și nu știe ce să facă, pentru mântuirea lui. Așa a făcut în decursul istoriei, mereu. Ca să ne mântuiască. Astăzi, 2015, avem tot ce ne trebuie, întro revelație completă pentru mântuirea noastră. Când va mai apărea vreo erezie, Dumnezeu, din nou se va revela omului, se va arăta, se va descoperi omului, atât cât va fi nevoie, pentru ca omul să înțeleagă unde-i erezia și unde-i Adevărul, cum a făcut Dumnezeu, în fiecare secol până acum. Biblia, în principal Noul Testament, ne este toată revelația de care avem nevoie. Ne-a trimis Dumnezeu pe vasele Sale, Sfinții Părinți, ca să înțelegem revelația Bibliei, apoi ne-a învățat și ne-a arătat la Sfintele Sinoade Ecumenice, cele 9, ce să facem și ce să nu facem pentru mântuirea noastră, ce să luăm de bun mântuitor și ce să aruncăm de rău osânditor și acum știm Calea spre Împărăția Cerurilor. Dacă vom rătăci de la ea, Dumnezeu ni se va revela încă puțin, atunci, ca să ne arate din nou drumul cel strâmt și îngust și greu, care duce la mântuire, la viață, pe care puțini îl află.
Amin :)

Biblia
Reply With Quote
Răspunde

Tags
copți monofiziți nicodim