![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
http://orthodoxwiki.org/Assyrian_Church_of_the_East
Biserica Asiriana, din care a facut parte Sf. Isaac Sirul, s-a separat de Biserica Ortodoxa dupa Sinodul ecumenic de la Efes. Tu nu esti comic, Botos Remus Emilian, ci esti tragicomic, cu pretentile tale de doctorand in teologie, daca nu stii aceste lucruri. Last edited by GMihai; 04.07.2015 at 22:19:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Păi mai înainte ți-am spus, că Sfântul Isaac Sirul locuia întro zonă, unde activa o erezie, adică exista o "biserică" sau o grupare mai bine zis, care cădea întro erezie. Dar Sfântul Isaac Sirul, nu era aparținător al acelei erezii, în acest caz, erezia nestorienă. Lupta aprig împotriva nestorienilor, deși folosea limbajul de exprimare nastorian, fiind crescut acolo, în Siria, în acea regiune, în zonă. E ca și cum spui că întro Biserică Ortodoxă, Albaneză, de exemplu, se naște o erezie, care combină Ortodoxia cu islamismul. Și ridică Dumnezeu de acolo un Sfânt, care folosește limbajul creștino-islamizat, sau islamizato-creștin, ca să le explice de ce ei greșesc. Dar acel Sfânt, pe tot parcursul vieții, își păstrează autentică și curată Ortodoxia, creștinismul. Înțelegi acum? Așa-i cu Sfântul Isaac Sirul. De aceea Sfânta Biserică, l-a studiat îndeaproape, atent și l-au analizat, să găsească ceva nastorian la el, dar n-au găsit. Era și este pur ortodox. Adică creștin. Și de aceea îl avem întrun volum întreg al Filocaliei, volumul 10. Să-l citești, e fascinant. Și are titlul de Sfânt. Datorită lui și altora ca el, a biruit Hristos, și s-a arătat Adevărul și creștinismul curat. De abicei Sfinții care au activat majoritar și principal, împotriva unei erezii, sunt foarte luminați și îndumnezeiți în exprimare, cum e Sfântul Isaac Sirul (contra nestorienilor), Sfântul Maxim Mărturisitorul (contra monofiziților), Sfântul Vasile cel Mare (contra lui eunomie), Sfântul Marcu al Efesului și Sfântul Fotie al Constantinopolului (contra franco-latinilor, "romano-catolicilor") și tot așa... Biserica Creștină, biruiește de fiecare dată împotriva ereziei, Ortodoxia arată unde este și de partea cui este, are Hristos grijă de asta prin Sfinții Lui, e important doar ca mai apoi să fie ascultată și urmată, ca să se mântuiască fiii ei.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 04.07.2015 at 22:39:53. |
|
||||
|
||||
![]()
Botos Remus Emilian, Isaac Sirul s-a nascut si a facut parte dintr-o biserica care nu mai era in comuniune cu Biserica Ortodoxa de mai bine de 200 de ani.
Nu a fost botezat de un preot ortodox, a fost el insusi episcop al acestei biserici care nu mai era ortodoxa de 200 de ani, si nu a facut niciodata niciun act public prin care sa denunte Biserica sa ca fiind eretica sau schismatica. A murit ca si calugar intr-una din manastirile acestei biserici care nu mai era in comuniune cu Biserica Ortodoxa de mai bine de 200 de ani. Iar ideea ca ar fi activat majoritar impotriva ereziei nestoriene este o pura inventie de-a ta. Last edited by GMihai; 04.07.2015 at 22:47:41. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Expresivă, sinceră, naivă, radiind o inocentă bucurie, astăzi iconografia coptă ne cucerește asemeni unui copil nostim și dulce. Totuși nu e de prisos să știm că tradiția iconografică coptă s-a format sub influența artei grecești și egiptene. Trăsăturile caracteristice ale stilului iconografic copt se disting chiar în primele icoane datate din sec. al IV-lea: ochi mari, urechi mici în raport cu un cap mare, linii sigure, naivitatea imaginilor. De fapt copții sunt siguri că iconografia lor a luat naștere în Egipt, iar drept argumente sunt aduse similitudinile dintre canonul iconografic copt și arta egipteană timpurie. Apropo, cea mai răspândită icoană este bineînțeles, cea care reprezintă fuga în Egipt a Sfintei Familii. Din anii ’60 ai sec. al XX-lea tradiția iconografică coptă este urmată de școala igonografică neo-coptă. Vă invităm să urmăriți în continuare o uimitoare galerie de icoane copte mai noi și mai vechi. ![]() ![]() ![]() Mai multe aici : copilortodox.wordpress.com/2012/02/07/iconografia-copta-un-copil-ce-ne-umple-inima-de-bucurie-sfanta/
|
||||
|
||||
![]()
Multumim, Cristiboss.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În Biserica Siriei, se "naște" o altă "Biserică" numită Biserica Asiriană, care erau defapt nestorienii, că n-or' fi proști la cap să se numească Biserica Nestoriană. Ei bine, Sfântul Isaac, scrie contra asirienilor, adică contra nestorienilor, folosind limbajul lor, dar era sirian, nu asirian, adică era ortodox, nu nestorian. Era botezat ortodox și făcea parte din Biserica Siriei (Ortodoxă), nu din Biserica Asiriei (nestoriană). Că de aia-i zice Sfântul Isaac Sirul, și nu Isaac Asirianul. E sirianul, e ortodox. Mai simplu de atât, nu știu explica. Iartă-mă. P.S.: CRISTIBOSS, personal, eu numesc acele icoane copte, icoane desacralizate. Transformate în glume și povești, în inocențe copilărești, vezi Doamne. Dar astfel, le-au ucis tot misticismul, toată simbolistica și chemarea, tot harul, tot Raiul din ele, parcă să arate că acolo nu mai e Duhul Sfânt. Compară Sfintele Icoane în stilul autentic creștinesc, dezvoltate de Ortodoxia Răsăriteană, ce sunt făcătoare de minuni, toate(!) cu... icoanele copte... Personal, pe cele copte, nu le suport deloc, mi se par o insultă și o jignire, batjocorire a creștinismului.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 04.07.2015 at 22:58:16. |
|
||||
|
||||
![]()
Botos Remus Emilian, iarasi demonstrezi ca esti pe langa subiect.
Denumirea, in epoca, a bisericii respective era Biserica Persiei. Astazi este cunoscuta drept Biserica Asiriana a Rasaritului. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar Sfântul Isaac Sirul era sirian, nu asirian, era ortodox, nu nestorian. Iartă-mă, dacă nu m-am ridicat la măsura așteptărilor tale. Deși mi-am dorit sincer, să înțelegi. Dumnezeu să ajute mai departe. La ce să ajute Dumnezeu? Sunt icoane desacralizate, batjocorite, cum am explicat mai sus. Doamne ferește să ajute Dumnezeu la desacralizarea Sfintelor Icoane, cum au făcut ereticii monofiziți. Deși cumva, caut să-i înțeleg, că-i modul lor de exprimare. Dar au făcut asta intenționat, ca se deosebească de ortodocși, ei monofiziți fiind. La fel ca și franco-latinii, "romano-catolicii", care după schismă, au schimbat cât mai mult posibil din practică creștinească răsăriteană, ce au avut-o până atunci, ca să se deosebească de Ortodoxia, de care ei singuri s-au despărțit, în mod voit.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 04.07.2015 at 23:12:46. |
|
||||
|
||||
![]()
Emiliane, aberezi la greu. Asa zisa "Biserica Ortodoxa Siriana" nici nu exista.
Exista Biserica Ortodoxa Siriaca, din care n-a facut parte Sf. Isaac Sirul, si nici daca ar fi facut parte, tot n-ar fi fost ortodox, pentru ca aia e o biserica necalcedoneana. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Syriac_Orthodox_Church Eu zic ca te-ai facut suficient de ras pentru o singura seara, aratand ca esti bata in istorie eclesiastica, pe de o parte, si batjocorind sfintele icoane, pe de alta. Noapte buna. |
|