![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai, se pare ca-s orice altceva decat ortodoxa. S a mi se zica oricum; ce simt in sufletul meu si cum ma simt eu ramane steict pentru mine. Nu imi permit sa zic ca-s ortodoxa, ca cine stie e remarci mai primesc; asa ca...raman fara confesiune, atat la detalii despre mine, in profil, cat si aici pe forum; sa mi se zica cum vrea fiecare; ce sunt si ce religie consider ca am, ramane strict pentru mine. Ca sa nu ma trezesc ca am probleme cu careva apoi... Si maxim ce am zis a fost ca "mai ca m-as converti/renunta etc." nu ca gata, o fac. Dar in principiu inteleg ce vrei sa zici si de ce o zici. :*
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Cum era aia cu mărturisirea lui Hristos?
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fă și tu la fel. Nu te teme. Uite ce spune la Matei, capitolul 6: 25. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea? 26. Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele? 27. Și cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot? 28. Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc. 29. Și vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia. 30. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor? 31. Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? 32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele. 33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă. 34. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei. Crezi că minte Dumnezeu? Crezi că El nu știe că vor fi taxe și altele? Crezi că el nu știe și nu vede ce avem nevoie? Crezi că nu ne va ajuta? Dacă suntem harnici, ne va ajuta. La sat, nu vine nimeni să ia gunoiul, ci îl mânâncă un porcușor. Soluții se găsesc, nu te teme. Repet: NU TE TEME. Numai să ai bunăvoință, să fi harnică. E un subiect vast de vorbit, dar nu te teme ! Citat:
Oameni ăia finuți, vor fi plătiți. Dacă am nevoie de ajutor, în ceea ce fac, și oamenii sunt care să mă ajute, vor fi plătiți în bani. Oricât ar refuza ei, merg și le las plic cu bani în poșta de la poartă. "Da-ți muncitorului plata care i se cuvine, la finalul zilei", spune Scriptura. Nu e mincinoasă. Și eu vreo s-o urmez, fiindcă o iubesc. Și în plus, mergi cu îndrăzneală și stai de vorbă cu preoții la sat, să vezi "cât de bine" o duc ei. Au toată casa numai prosoape și colaci :) Nicio casă parohială nu e reparată de enoriași. Dacă preotul ia din banii Bisericii, pentru nevoile lui personale, are dreptul, că spune Scriptura: "cel ce slujește la Altar, de acolo să și mănânce". Oricum nu își face pereții cu tapet de la Paris, stai liniștită. Să știi că preoții la sat, 90% o duc mediu spre rău. Crede-mă, că știu ce vorbesc. Deci, per general vorbind, dacă vrei, poți. Trebuie doar SĂ VREI să gândești binele, să dorești binele și El, Binele, va veni la tine, îți va umple viața și te va binecuvânta din belșug, oricine ai fi și orice ai face. "Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu", spune mai sus, la Matei, capitolul 6, ai citit? Nu deznădăjdui. Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]()
Corinusha, ești foarte tânără, o să descoperi frumusețea ortodoxiei în timp. Doamne ajută!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lasati bazaconiile si exagerarile in urma, nu renuntati la ortodoxie, cititi carti scrise de duhovnicii nostri si o sa vedeti ce frumoasa este si fara de sfarsti, mereu descoperi lucruri noi si profunde. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mandria si altele | Tina06 | Pocainta | 17 | 27.05.2015 02:34:10 |
haine călugărești | myself00 | Generalitati | 10 | 04.09.2013 12:26:02 |
Despre Arthos, tarnoseala si altele | mirela.t | Despre Biserica Ortodoxa in general | 9 | 25.07.2012 23:16:23 |
Boscoane, farmece si altele | cer_indurare | Slujba inmormantarii | 3 | 07.07.2010 02:49:36 |
adulare, pareri de sine si altele.. | grecu | Preotul | 5 | 11.10.2006 11:58:09 |
|