Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2015, 12:44:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Bine, teme-te și lasă-mă pe mine-n pace. Și roadele mele.

Cu ochii cu care cauți pe Hristos în toate, cu inima cu care iubești pe Dumnezeu și aproapele, așa vei face tu însuți roade, și vei vedea și roadele altora.

Și nu, eu nu te judec. Dumnezeu să-ți ajute și să-ți răsplătească și înmulțească iubirea și să-ți ierte neptutințele și să le sece, ca să te mântuiești.
Sa ne ajute pe toti sa revenim cu picioarele pe pamant, sa ne lepadam de pacate si sa incepem macar acum in al 12 lea ceas sa punem accentul mai mult pe practica si pe puterea exemplului si mai putin pe teorie.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:45:13
Monnis Monnis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2012
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
ok, oameni buni. atunci oficial nu ma voi mai numi ortodoxa. nu ma voi mai numi crestina. de ce? pentru ca imi place sa merg la mare, sa stau IN COSTUM DE BAIE pe nisip, la soare, sa ma balacesc in apa si sa merg in cautare de scoici, caluti de mare si mici crabi. imiplace sa merg la strand, tot pentru balaceala si plaja.

ursule, n-ai decat sa fii tu cel mai crestin dintre crestini atunci; io si inca 3 sferturi din polulatia tarii steia nu ne numim crestini ca deh, facem plaja si purtam costum e baie la plaja. Bafta voua, mantuire usoara.
Corinusha, nu spune, nici în glumă sau la supărare că renunți la ortodoxie! Chiar dacă vei auzi diverse păreri care ți se par bizare (unele sunt, într-adevăr) gândește-te că și cei care le emit sunt oameni, cu ispitele și încercările lor.
Vechi 02.07.2015, 12:52:20
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Monnis Vezi mesajul
Corinusha, nu spune, nici în glumă sau la supărare că renunți la ortodoxie! Chiar dacă vei auzi diverse păreri care ți se par bizare (unele sunt, într-adevăr) gândește-te că și cei care le emit sunt oameni, cu ispitele și încercările lor.

Pai, se pare ca-s orice altceva decat ortodoxa. S a mi se zica oricum; ce simt in sufletul meu si cum ma simt eu ramane steict pentru mine.
Nu imi permit sa zic ca-s ortodoxa, ca cine stie e remarci mai primesc; asa ca...raman fara confesiune, atat la detalii despre mine, in profil, cat si aici pe forum; sa mi se zica cum vrea fiecare; ce sunt si ce religie consider ca am, ramane strict pentru mine. Ca sa nu ma trezesc ca am probleme cu careva apoi...

Si maxim ce am zis a fost ca "mai ca m-as converti/renunta etc." nu ca gata, o fac. Dar in principiu inteleg ce vrei sa zici si de ce o zici. :*
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:59:49
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Pai, se pare ca-s orice altceva decat ortodoxa. S a mi se zica oricum; ce simt in sufletul meu si cum ma simt eu ramane steict pentru mine.
Bine, tu esti si mondena, ca de ce nu te marita ala din centru, ca vrem spitale samd. Nu-s numai unii care spun lucruri absurde.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:59:56
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Cum era aia cu mărturisirea lui Hristos?
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 13:01:09
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Sunteti un visator, un poet.
Si la tara cu ce imi platesc toate? adica lumina, lemnele, medicamente la nevoie, stomatolog la nevoie, ecografie si alte investigatii medicale mai complexe (sa nu fie!), impozit pe casa si teren, impozit pe salubritate la primarie ca vine sa imi ia sacul de gunoi o data pe saptamana de la poarta, apoi ai nevoie de cizme, palton etc. , tu si sotia, sau astea sunt obiecte de lux de-acuma, .... plus cum spuneti dvs. sa aveti acei copiii multi de care pomeniti, da, sa-i facem, sunt pentru copii, aceia au nevoie de incaltaminte, imbracaminte, hrana, gradinita, scoala, manuale, caiete si multe altele, ehe... jucariile si o ciocolata bietii de unde atata, nu le-am mai pus la socoteala, ia puneti dvs. pe hartie toate sumele si adunati-le si vedeti ce iese ... apoi pe alta hartie sa vedeti ce iese din posibila vanzare a legumelor, fructelor..... rezulta saracie lucie...

Daca vrei poti, depinde ce vrei, nu intotdeauna se aplica in realitate, e doar o reclama pe la tv...

Daca nu simtiti ca vreti calugarie cu adevarat si e doar ca o alta varianta la casatorie, mai bine ramaneti singur dar traiti in curatie.
Ioana, sunt realist. Și experimentat, cât de cât. Și nădăjduiesc în Dumnezeu. El mă ajuta și mă va păzi.
Fă și tu la fel. Nu te teme.
Uite ce spune la Matei, capitolul 6:
25. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea?
26. Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele?
27. Și cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?
28. Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc.
29. Și vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia.
30. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor?
31. Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele.
33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.
34. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei.

Crezi că minte Dumnezeu? Crezi că El nu știe că vor fi taxe și altele? Crezi că el nu știe și nu vede ce avem nevoie? Crezi că nu ne va ajuta? Dacă suntem harnici, ne va ajuta.
La sat, nu vine nimeni să ia gunoiul, ci îl mânâncă un porcușor. Soluții se găsesc, nu te teme.

Repet: NU TE TEME. Numai să ai bunăvoință, să fi harnică. E un subiect vast de vorbit, dar nu te teme !

Citat:
Nu ati inteles ca el vrea sa devina preot? Cu asta a spus tot! Adica se vor gasi si oameni fini care se vor simti ca trebuie sa vina la munca, cand dupa predica li se va spune voalat ca parintele pe langa casa parohiala are nevoie de o sera si altele....
E foarte simplu, mai un prosop de la pomeniri, inmormantari, mai un colac etc...
Si am uitat sa spun, casa parohiala e acoperita si reparata de enoriasi ca doar ramane acolo in sat, nu e a preotului, nu o ia cu el cand pleaca in alt loc, mai merci, sa-mi repare satul casa .... si tot ei sa-mi spuna "sarut mana"

:))))))) de acuma o luam razna pe campiii si rau ii mai ajungem din urma pe astia...
Nu fi și tu cârcotașă. Poți mai mult.

Oameni ăia finuți, vor fi plătiți. Dacă am nevoie de ajutor, în ceea ce fac, și oamenii sunt care să mă ajute, vor fi plătiți în bani. Oricât ar refuza ei, merg și le las plic cu bani în poșta de la poartă.

"Da-ți muncitorului plata care i se cuvine, la finalul zilei", spune Scriptura. Nu e mincinoasă. Și eu vreo s-o urmez, fiindcă o iubesc.

Și în plus, mergi cu îndrăzneală și stai de vorbă cu preoții la sat, să vezi "cât de bine" o duc ei. Au toată casa numai prosoape și colaci :)

Nicio casă parohială nu e reparată de enoriași. Dacă preotul ia din banii Bisericii, pentru nevoile lui personale, are dreptul, că spune Scriptura: "cel ce slujește la Altar, de acolo să și mănânce". Oricum nu își face pereții cu tapet de la Paris, stai liniștită. Să știi că preoții la sat, 90% o duc mediu spre rău. Crede-mă, că știu ce vorbesc.

Deci, per general vorbind, dacă vrei, poți.
Trebuie doar SĂ VREI să gândești binele, să dorești binele și El, Binele, va veni la tine, îți va umple viața și te va binecuvânta din belșug, oricine ai fi și orice ai face.
"Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu", spune mai sus, la Matei, capitolul 6, ai citit?
Nu deznădăjdui.

Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 13:02:38
Monnis Monnis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2012
Locație: București
Implicit

Corinusha, ești foarte tânără, o să descoperi frumusețea ortodoxiei în timp. Doamne ajută!
Vechi 02.07.2015, 13:09:40
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Talking

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Ioana, sunt realist. Și experimentat, cât de cât. Și nădăjduiesc în Dumnezeu. El mă ajuta și mă va păzi.
Fă și tu la fel. Nu te teme.
Uite ce spune la Matei, capitolul 6:
25. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea?
26. Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele?
27. Și cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?
28. Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc.
29. Și vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia.
30. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor?
31. Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele.
33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.
34. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei.

Crezi că minte Dumnezeu? Crezi că El nu știe că vor fi taxe și altele? Crezi că el nu știe și nu vede ce avem nevoie? Crezi că nu ne va ajuta? Dacă suntem harnici, ne va ajuta.
La sat, nu vine nimeni să ia gunoiul, ci îl mânâncă un porcușor. Soluții se găsesc, nu te teme.

Repet: NU TE TEME. Numai să ai bunăvoință, să fi harnică. E un subiect vast de vorbit, dar nu te teme !

Nu fi și tu cârcotașă. Poți mai mult.

Oameni ăia finuți, vor fi plătiți. Dacă am nevoie de ajutor, în ceea ce fac, și oamenii sunt care să mă ajute, vor fi plătiți în bani. Oricât ar refuza ei, merg și le las plic cu bani în poșta de la poartă.

"Da-ți muncitorului plata care i se cuvine, la finalul zilei", spune Scriptura. Nu e mincinoasă. Și eu vreo s-o urmez, fiindcă o iubesc.

Și în plus, mergi cu îndrăzneală și stai de vorbă cu preoții la sat, să vezi "cât de bine" o duc ei. Au toată casa numai prosoape și colaci :)

Nicio casă parohială nu e reparată de enoriași. Dacă preotul ia din banii Bisericii, pentru nevoile lui personale, are dreptul, că spune Scriptura: "cel ce slujește la Altar, de acolo să și mănânce". Oricum nu își face pereții cu tapet de la Paris, stai liniștită. Să știi că preoții la sat, 90% o duc mediu spre rău. Crede-mă, că știu ce vorbesc.

Deci, per general vorbind, dacă vrei, poți.
Trebuie doar SĂ VREI să gândești binele, să dorești binele și El, Binele, va veni la tine, îți va umple viața și te va binecuvânta din belșug, oricine ai fi și orice ai face.
"Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu", spune mai sus, la Matei, capitolul 6, ai citit?
Nu deznădăjdui.

Hristos în mijlocul nostru.
Eu va doresc "succesuri" in tot ceea ce vreti sa intreprindeti si sa ne trimiteti si noua poze peste ani sa vedem ce ati realizat!!!
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 13:13:59
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Monnis Vezi mesajul
Corinusha, ești foarte tânără, o să descoperi frumusețea ortodoxiei în timp. Doamne ajută!
Pentru Corinusa:
Lasati bazaconiile si exagerarile in urma, nu renuntati la ortodoxie, cititi carti scrise de duhovnicii nostri si o sa vedeti ce frumoasa este si fara de sfarsti, mereu descoperi lucruri noi si profunde.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 13:15:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu va doresc "succesuri" in tot ceea ce vreti sa intreprindeti si sa ne trimiteti si noua poze peste ani sa vedem ce ati realizat!!!
Pai nu iti ajung descrierile ? Acu vrei sa piarda timpul cu pozele cand are atatea lucruri de facut.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mandria si altele Tina06 Pocainta 17 27.05.2015 02:34:10
haine călugărești myself00 Generalitati 10 04.09.2013 12:26:02
Despre Arthos, tarnoseala si altele mirela.t Despre Biserica Ortodoxa in general 9 25.07.2012 23:16:23
Boscoane, farmece si altele cer_indurare Slujba inmormantarii 3 07.07.2010 02:49:36
adulare, pareri de sine si altele.. grecu Preotul 5 11.10.2006 11:58:09