Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2015, 23:43:23
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ideea este ca e spre binele lor. oamenii astia fac ore suplimentare in zile cand ar trebui sa se odihneasca si asta pentru sume suplimentare derizorii, cel putin la noi.

Eu nu vad rostul unei astfel de legi. Cand esti obligat sa lucrezi de luni pana vineri seara, uneori si sambata (cazul sotului meu), nu-ti mai ramane alta zi pentru cumparaturi decat Duminica.

Pai magazinele se deschi de la 7:30-8 si se inchid seara la 22.
Nu cred ca lucreaza nimeni asa.
Daca da, atunci sa se apuce de altceva ca altfel are zilele numarate.

Pai daca iti cumperi, trebuie sa-ti si faci de mancare si tot asa..s-a cam dus ziua libera pentru meditatii la cele sfinte.
Poti medita la cele sfinte si cand faci mancare. Cat despre program, e de la 9 la 18 plus o ora dus intors pe drum. Deci esti plecat de acasa de la 8 la 19, cand ai si un copil care trebuie dus in parc, hranit, spalat, sa te joci cu el, etc... zau ca nu mai ajungi si la magazin in alta zi.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.06.2015, 11:54:13
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

1. AlinB - atentie ca nu se mai intelege in postarile tale ce citezi si ce scrii tu!
Si se intelege ca ai un sot!

2. Maria32 - Cu un copil mic si lucrezi 9 ore pe zi? Si ce faci cu el totusi? Ai gradinita pana la ora aia? Sau are cine sta cu el acasa?
Daca ai ajutor, te mai descurci si cu cumparaturile. Plus ca probabil ai si un sot.
Stiu, viata este grea si nu-mi permit sa comentez, dar ma intriga faptul ca in tara mai exista situatia asta la femei cu copii.

Si o corectie - nu e vorba numai de credinta sau de atei in discutia asta. E vorba de drepturi elementare ale omului: de a avea si el liber sa fie cu familia lui.
Daca unul lucreaza duminica, sambata, in sarbatori, sau in schimburi este greu si pentru el si pentru familia lui. Nici nu se mai pot intalni.

Trist dar vad ca asa este - nu mai avem timp sa traim, nu mai avem timp pentru familie, copii. Nu stiu unde s-a dus legea aia cu muncitul 8 ore pe zi si zile libere, pentru care au luptat si murit oameni de-a lungul istoriei.
Vechi 19.06.2015, 23:48:51
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
2. Maria32 - Cu un copil mic si lucrezi 9 ore pe zi? Si ce faci cu el totusi? Ai gradinita pana la ora aia? Sau are cine sta cu el acasa?
Daca ai ajutor, te mai descurci si cu cumparaturile. Plus ca probabil ai si un sot.

Trist dar vad ca asa este - nu mai avem timp sa traim, nu mai avem timp pentru familie, copii. Nu stiu unde s-a dus legea aia cu muncitul 8 ore pe zi si zile libere, pentru care au luptat si murit oameni de-a lungul istoriei.
Sophia copilul sta cu bona ca n-am incotro. Salariul meu e singurul venit din casa, al sotului se duce pe ratele la un credit.
Bona pleaca imediat ce ajung eu Si da, un job de 8 ore/zi plus pauza de masa o ora e ceva normal,majoritatea oamenilor au acelasi program. Mai fac cate 30-45 min pe drum dus-intors, si s-a dus ziua. Deci se munceste 8 ore dar se ajunge la 10 cu pauza de masa care e obligatorie si drumul pana la servici si inapoi acasa.
Cum ii spuneam si lui Alin, cand vin mai ies cu cel mic in parc, gatesc, spal, calc, etc, tot ce tine de gospodarie. Sotul ajunge mai tarziu ca mine acasa si alte ajutoare nu avem.

Reply With Quote
Vechi 20.06.2015, 00:24:13
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit Mesaj catre moderatorii Forumului.

As dori ca Internetul sa fie un loc mai sigur si Forumurile un loc in care omul se zideste.AS dori ca oamenii care trec de 10000 de posturi sa fie mai "vizibili".Sunt niste neconcordante se numeste AlinB si vorbeste despre "sotul meu".Poate ar trebui sa ne spuna mai multe despre el un om cu atatea raspunsuri.Sa nu vorbeasca doar despre Facebook, ci sa ne dea pagina lui de Facebook daca tot este proFacebook si e ceva OK ptr dansul(dansa) Facebook. E plin Internetul de "vorbe in vant si usuratate".Adica ai peste 14000 de mesaje si ai doua topicuri in care un subiect mare cum e Marea schisma de la 1054 da ca resurse demne de citit resurse de pe Net??? nu spune nimic de Carti de Istoria Bisericii recunoscute.Cineva atat de usuratic umple Forumul cu vorbe gandite in cateva secunde.
Ce a creat AlinB in perioada aceasta de 8 ani?2 topicuri din care unul"subtire" si nedocumentat.

AlinB te rog daca dai indicatii asa pretioase ocupa-te personal si scrie despre parental control.Da toate detaliile necesare ca lumea sa il instaleze si sa il foloseasca cu succes.

Am avut destule raspunsuri care le-am sters inainte de a le trimite ptr ca am considerat ca nu erau suficient de ziditoare ptr cel care le scriam.Ma gandesc poate prea mult inainte de a trimite un post.
Fa-o AlinB asemenea.Internetul e plin de usuratate si graba.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2015, 11:17:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
Am avut destule raspunsuri care le-am sters inainte de a le trimite ptr ca am considerat ca nu erau suficient de ziditoare ptr cel care le scriam.Ma gandesc poate prea mult inainte de a trimite un post.
Sau poate nu suficient.
Garantat.
Vechi 23.06.2015, 00:00:59
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit Rog moderatorii sa stearga mesajul 65

Da frate AlinB! daca vorbeam vreo 2 saptamani amiabil, ramaneai la concluzia ca la Facebook nu e nici un pericol.Pericolul e ,ptr ca e mare diferenta intre un raspuns toxic care ar trebui trimis pe privat,ptr ca pe:
-Privat- poate zidi
-Prieteni-pricinuieste durere
-Public -pricinuieste durere mult mai mare
Costul emotional e uneori marea problema!
Si pe Facebook durerea e si mai mare ptr ca ai trecut numele,poze etc,si poate fi pus intr-un loc unde nu poti sterge si poate omul nici nu are de gand sa o faca.
Mesajul asta trebuia trimis pe privat.Cand gresim ,poate e bine sa ne corectam in prima faza(asa cum de fapt scrie in Biblie sa o faci intre patru ochi), pe mesaj privat.V-as ramane indatorat care o face-ti!
Ce am vazut la altii am facut si eu ,m-am grabit.Nu am fost atent la expresia "sotul meu"care de fapt a fost o eroare de citire a cuiva dinainte.

Rog moderatorii sa stearga mesajul 65 din 20.06,daca era mesaj privat cred ca era ziditor,insa asa rog sa fie sters.Am incercat de dimineata sa trimit la unul din moderatori mesaj ptr stergere, dar nu avea trecuta optiunea de a primi mesaje private.
Frate AlinB , fii binecuvantat !
Reply With Quote
Vechi 23.06.2015, 12:38:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
Da frate AlinB! daca vorbeam vreo 2 saptamani amiabil, ramaneai la concluzia ca la Facebook nu e nici un pericol.
Da, nu stiam, multumesc ca m-ai luminat tu.

E un pericol pentru cei care oricum sunt un pericol pentru ei insisi.
La fel ca si chibriturile, nu toti au voie sa puna mana pe ele.

Utilitatea insa e la fel de indoielnica, personal cred ca e un loc de pierdut vremea.
Daca e mai mult de atat, e problematic.
Relatiile personale si viata personala se tin personale, nu se afiseaza pe "parete".

Citat:
Frate AlinB , fii binecuvantat !
Si tu :)
Vechi 19.06.2015, 12:04:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
Poti medita la cele sfinte si cand faci mancare. Cat despre program, e de la 9 la 18 plus o ora dus intors pe drum. Deci esti plecat de acasa de la 8 la 19, cand ai si un copil care trebuie dus in parc, hranit, spalat, sa te joci cu el, etc... zau ca nu mai ajungi si la magazin in alta zi.
Copii se pun la culcare cel tarziu la 20:30.
hiper-super-market -urile sunt deschise pana la 22.
Vechi 19.06.2015, 23:45:10
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Copii se pun la culcare cel tarziu la 20:30.
hiper-super-market -urile sunt deschise pana la 22.
Ai copii? Al meu nici cand era nou nascut nu adormea cand voiam eu ci cand ii era lui somn.
La 21:30 abia venim din parc, iar daca l-as culca la 20:30 nu si-ar mai vedea deloc tatal care ajunge abia pe la 22 acasa de la munca de multe ori.
Si ar insemna sa-l las singur in casa ca sa ies eu la cumparaturi.....
Zau, mai gandeste-te cand scrii, fara suparare dar nu totul e ca in cartile de parenting.

Reply With Quote
Răspunde