Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2015, 23:18:52
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AGabriela Vezi mesajul
Doamne ajuta!
Nu stiu nici ce sa fac, nici cum sa fac. Ce sa fac cu viata mea: la manastire nu am dor de duca, spre casnicie nu se leaga nimic. Nu stiu cum sa fac sa aflu ce drum pot alege, spre ce sa ma duc, incotro? M-am rugat cat am putut, rugaciunea sistematica nu o mai pot face, nu mai cred in mine, timpul trece si nu se mai intoarce, singura/batrana ma simt, departe de casa si de prieteni sunt.
Intrebarea este cum sa ma rog sa fiu indreptata pe un drum care sa fiu sigura ca trebuie urmat, sa simt ca traiesc si ca ma bucur de viata, ca nu fac doar umbra pamantului si atat?

P.S: am parinte duhovnic, stie framantarile mele, tin posturile cat pot, incerc sa mai citesc pe ici pe colo...insa toate acestea nu ma ajuta prea mult
Multumesc
Deznadejdea este de la cel rau. Cultiva-ti sentimentele frumoase, lupta cu gandurile urate si bucura-te intru Domnul. Spune: ,,Faca-se voia Ta, Doamne, in toate." gandeste cata frumusete a lasat Dumnezeu pe pamant. Bucura-te de toate florile care infloresc in jur! Cumpara-ti un buchet de flori si privete-le cu drag. Pune-le apoi langa Icoana Maicii Domnului si multumeste-i ca te-a pazit pana acum de o casatorie nepotrivita. Uneori nu e bine sa obtinem ceea ce cerem in rugaciune. Iar Dumnezeu stie asta mai bine decat noi.

Nu te ruga pentru nimic anume, caci s-ar putea sa se implineasca... Multumeste-i lui Dumnezeu pentru ceea ce deja ai. Rugaciunea de multumire ii este foarte placuta lui dumnezeu. Scopul vietii crestine este mantuirea. Ai nevoie de un sot crestin, nu doar de un sot. Nu intra in panica, deoarece risti sa umpli un gol cu ceea ce se nimereste. Du-te in pelerinaje, comunica pe internet, dar sa te si rogi, totusi. Cu rugaciuni scurte, improvizate, din inima. Hristos este cel mai frumos mire si cel mai bogat, este tata, dar este si fiu si este prieten de nadejde la bine si la greu.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 11:08:10
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu te ruga pentru nimic anume, caci s-ar putea sa se implineasca... Multumeste-i lui Dumnezeu pentru ceea ce deja ai. Rugaciunea de multumire ii este foarte placuta lui dumnezeu. Scopul vietii crestine este mantuirea. Ai nevoie de un sot crestin, nu doar de un sot. Nu intra in panica, deoarece risti sa umpli un gol cu ceea ce se nimereste. Du-te in pelerinaje, comunica pe internet, dar sa te si rogi, totusi. Cu rugaciuni scurte, improvizate, din inima. Hristos este cel mai frumos mire si cel mai bogat, este tata, dar este si fiu si este prieten de nadejde la bine si la greu.
Singurul lucru pentru care ma mai rog (inafara de multumire/slava) este sa mi se arate un drum pe care sa pot trai: adica sa iubesc, sa ma bucur, sa am liniste sufleteasca, sa pot fi mereu zambitoare chiar si in greutati, sa pot fi milostiva fara sa judec etc....sa traiesc in Hristos mai pe scurt. Sa nu mai simt ca fac umbra degeaba pamantului.
Din pacate nu am cum iesi, sunt departe de casa si de prieteni si este si aceasta o durere in plus.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 15:39:19
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Singurul lucru pentru care ma mai rog (inafara de multumire/slava) este sa mi se arate un drum pe care sa pot trai: adica sa iubesc, sa ma bucur, sa am liniste sufleteasca, sa pot fi mereu zambitoare chiar si in greutati, sa pot fi milostiva fara sa judec etc....sa traiesc in Hristos mai pe scurt. Sa nu mai simt ca fac umbra degeaba pamantului.
Din pacate nu am cum iesi, sunt departe de casa si de prieteni si este si aceasta o durere in plus.
Asta inseamna sa dobandesti Duh Sfant. Spovedeste-te cat mai sincer pentru pacatele cu vorba, cu fapta si cu gandul. Pregateste-ți inima sa_l primesti! Ai putea citi
http://sfantulioancelnou.trei.ro/car...smereniei1.htm
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 15:51:29
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Va multumesc frumos. Am incercat sa citesc cartea Sf Siluan insa chiar nu am reusit
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 21:57:55
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Cumva amesteci planurile
Aparitia unui barbat nu are nimic in comun cu legatura ta cu Dumnezeu
Aceea trebuie sa fie la fel de puternica indifferent ca apare sau nu acel barbat ,ca esti bolnav sau nu, sanatos sau disperat
Nu barbatul infrumuseteaza viata ci Dumnezeu .
Daca ai putea sta singura cu tine si l-ai regasi pe Dumnezeu in tine,nu ti-ar mai trebui nimic din nevoile dupa care alearga lumea
Un sot vine cand esti pregaztit sa oferi ceva ,nu cand iti pui toata nadejedea ca iti trece uratul prin el.
Oamenii nu ne pot aduce fericirea,dar Dumnezeu poate face fericit si pe cel mai nefericit om.
Faptul ca nu simti bucurie in relatia ta cu Dumnezeu inseamna ca acolo trebuie sa umbli .Sa lasi pe Dumenzeu sa patrunda in singuratatea ta,sa nu incerci sa fugi de singuratate
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 22:28:48
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Gabriela, nu se pot da sfaturi in privinta asta. Te poti ruga lui Dumnezeu sa te ajute in a gasi pe cineva, dar in general nu trebuie sa uitam ca Dumnezeu nu ne da sa ducem o cruce mai grea decat putem duce. Si mie mi-a placut o replica dintr-un film "Ostrov", in care la final ucenicul il intreaba pe batran:" Cum sa traiesc?" iar batranul ii raspunde: "Traieste cum poti.
Incearca numai sa nu pacatuiesti prea mult." Iar in privinta faptului ca te simti singura, sa stii ca exista si singuratate in doi, si e foarte rea. Poate chiar mai rea decat aia obisnuita. Si poate ca atunci cand ne e mai greu ne punem toata nadejdea in Dumnezeu si ne agatam de El cu toata fiinta noastra, iar atunci cand avem de toate uitam de El. Nu stiu de ce suntem asa, dar uneori boala si suferinta sunt mijloacele prin care Dumnezeu ne iubeste si ne tine legati de El.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 23:04:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Stupid sfat.
Ce inseamna "prea mult"?
Sa curvesti dar sa nu preacurvesti?
Etc.

A fost interesant filmul dar la replica aia am ramas cu gura cascata.
Vechi 26.05.2015, 15:40:20
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Asta inseamna sa dobandesti Duh Sfant. Spovedeste-te cat mai sincer pentru pacatele cu vorba, cu fapta si cu gandul. Pregateste-ți inima sa-L primesti! Ai putea citi
http://sfantulioancelnou.trei.ro/car...smereniei1.htm
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 23:41:23
sophiateodora sophiateodora is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.05.2015
Implicit

Buna Gabriela,

Iti recomand cu caldura, daca ai de unde, sa faci rost si sa citesti cu sufletul cartea lui Teofan Zavoratul "Viata duhovniceasca si cum o putem dobandi". Iti recomand aceasta carte intrucat contine scrisori adresate unei tinere care, la fel ca tine, nu stia pe ce drum sa o apuce in viata. Sper sa poti face rost de carte !
Reply With Quote
Vechi 26.05.2015, 23:46:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophiateodora Vezi mesajul
Buna Gabriela,

Iti recomand cu caldura, daca ai de unde, sa faci rost si sa citesti cu sufletul cartea lui Teofan Zavoratul "Viata duhovniceasca si cum o putem dobandi". Iti recomand aceasta carte intrucat contine scrisori adresate unei tinere care, la fel ca tine, nu stia pe ce drum sa o apuce in viata. Sper sa poti face rost de carte !
Stiu cartea, mi se pare extraordinara prin simplitatea ei, usor de inteles si sfaturile la obiect.
Doar sa existe dorinta si cautare, altfel ca si duhovnicul si rugaciunea - nu ajuta cine stie ce la problemele sufletesti.