![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Recunosc, vinovat. Citat:
Nu e vina niciunuia dintre noi daca tu n-ai fost capabil sa pricepi unde dai cu bata in balta pretinzand ca stropii sunt opera de arta. Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Wryetui n-a intrebat de miracole in dreptul lui ci ca raspuns la "argumentul" tau in care ai aruncat cu miracolele ca si cu grauntzele la gaini. Pricepusi acuma de ce esti CUMPLIT de penibil? Iar asa zisa lista a ta de argumente impotriva minunilor romano-catolice e la fel de plina de penibil, ca in afara de bilocatie si stigmate impotriva carora ai adus un argument singular si stupid, restul e varza, sunt aspecte care chiar tu ai recunoscut ca se regasesc si in ortodoxie. Eu nu sustin ca ar fi adevarate - ca sunt sigur ca tare mult ti-ar mai place sa crezi asta, cum crezi si alte lucruri stupide, dar nu m-as avanta ca eroul sa argumentez ca sunt false daca as avea sacul (unii pot citi capul) asa gol ca tine.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.05.2015 at 01:00:54. |
|
||||
|
||||
![]()
Catalin, ai zis ca in Ortodoxie avem treaba cu cercetarea duhurilor sa vedem daca sunt de la Dumnezeu sau nu. Corect, dar, de ce nu ar fi minunile cu Maica Domnului romano-catolice corecte? Pana la urma fac oamenii sa creada mai mult in Hristos si in Dumnezeu...
Argumentarea cu "religia mea e corecta pentru ca religia mea spune ca e corecta" nu prea merge cu ateii... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine cauta mantuirea e suficient sa vada o singura data lumina Sfintei Invieri, minune care se petrece doar la rugaciunile ortodocsilor. Sigur, ca, daca suntem ortodocsi, avem o mare responsabilitate fata de credinta noastra. Treaba noastra nu e sa ne batem cu pumnii in piept, ci sa traim ortodoxia asa cum ne-au fost lasata: cu posturi intregi (neciuntite), cu rugaciuni si cu respectarea poruncilor evanghelice. O credinta in care mandria este la loc de cinste nu poate fi pe placul lui Dumnezeu. Dupa roadele ei cunoastem daca o credinta este adevarata sau nu. Sa urmarim ce fel de valori promoveaza. Daca Iisus a venit in lume bland si smerit, e clar ca smerenia ii este placuta lui Dumnezeu. Un crestin ortodox care se roaga curat are acces la fericirea vesnica si se poate convinge inca din aceasta viata ca aceasta fericire exista. Sa citim despre experienta lui Motovilov traita prin rugaciunile Sfantului Serafim de Sarov. In zilele noastre, exista Vietile Sfintilor, carti care ii ajuta pe cei care vor sa fie ajutati. Ortodoxia seduce, asadar, prin profunzimea si delicatetea ei. Mantuirea, fiind, o comoara de mare pret, nu se arunca pe toate drumurile pentru a fi calcata in picioare. Ortodoxia exte chmata sa vindece sufletele si trupurile ale tuturor celor ce cauta vindecare. Care medic alearga prin lume sa-i caute pe toti bolnavii ca sa-i vindece? Nici ortodoxia nu mantuieste pe nimeni cu forta. Nici pe cei din gradina ei, nici pe cei dinafara. Cum pot sa-l conving pe un om care uraste apa, de exemplu, sa vina la cursuri de inot? Last edited by antoniap; 10.05.2015 at 14:27:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Har! De ce? Ca să caute mântuirea! Pentru că Păstorul are grijă de oaia rătăcită, care nu știe să își poarte singură de grijă. Dacă știa, nu mai era nevoie de Păstor. Noi nu știam să ne rugăm. Noi nu știam să trăim. Știam doar să murim. Totul a venit de la Tatăl prin Fiul. Și rugăciunea și viața. Nu noi L-am căutat și ales pe Hristos, ci El ne-a ales pe noi. Nu noi ne rugăm Domnului, ci El ne face pe noi capabili de rugăciune. Nu omul, ci Dumnezeu e Începutul și Sfârșitul. "Ale Tale dintru ale Tale..." și "Slavă lui Dumnezeu pentru toate". Totul vine de la El, de la Părintele nostru. Chiar și atunci când avem impresia că noi am făcut ceva cât de mic. În realitate, nu putem face nimic, nici măcar să Îl căutăm. Împreună lucrarea (sinergia) de care facem caz în Biserică este și aceasta tot un dar al Domnului. El începe să pulseze în noi, de-l bineprimim, doar după ce a venit de Sus. Și vine mereu, slavă Domnului! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh." - Cuvântul Domnului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Ti-am scris de ce acele minuni nu sunt adevarate, nu ai citit mesajul? Daca l-ai citit explica-mi ce nu ai inteles, tu practic imi scrii sa repet ce am scris acolo. Iti mai scriu odata, un inger sau Maica Domnului nu spun niciodata un neadevar, cu atat mai mult o erezie. Deci nu poate spune de Purgatoriu, cand nu exista, sau de Imaculata conceptie. Ai doua posibilitati, crezi ca acele erezii sunt adevarate si deci spui ca ortodoxia e gresita, iti negi credinta. Sau negi ca acele aparitii sunt divine. 3. Tu nu ai citit despre istoria Bisericii? Si Arie credea in Maica Domnului si Iisus (asa cum credea el, daca spui ca nu conteaza). La fel cum unele minuni ortodoxe sunt sa vada lumea unde e adevarul, asa si acele minuni sunt ca sa creada lumea ca in catolicism este adevarul. Probabil nu stii, la Fatima acea aparitie a promis ca va converti Rusia la catolicism (daca Papa va face ceva). Doar credinta este o dogma protestanta, gandeste-te la un ortodox care doar crede, nu se boteaza, nu se impartaseste, spovedeste, etc. Inchinarea este in Duh si in Adevar, stim si cineva care era in Biserica, dar a spus o erezie, desi i s-a atras atentia, este considerat cazut din har (toti ereticii - Arie, Nestor, Sabelie, Pelagius, etc.-au facut parte din Biserica, la inceput). 4. De obicei nu se converteste cineva pentru ca ii explici care e adevarul. Acea persoana trebuie mai intai sa caute adevarul, sa aiba solul pregatit unde sa cada samanta. Dar poti spune adevarul si ramane samanta aia sub forma de intrebari, care in timp poate va ajunge sa incolteasca. Dar mai intai trebuie sa cunosti tu care e invatatura ortodoxa, adica adevarul, ca altfel nu ai cum sa raspunzi la intrebari. De obicei ateii nu sunt interesati care religie e adevarata, ei nu cred oricum in ideea de ceva dincolo de ceea ce se vede (afara de extraterestrii). Cum vedem care religie e adevarata ti-am scris in primul mesaj. In mesajul urmator e o arguemntare pentru atei, pe baza a ceea ce spunea Par. Staniloae. |
|