![]() |
![]() |
|
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Vindecați de altceva? Da, eu. Astm bronșic ameliorat, probleme diverse de piele cu care m-am luptat ani și ani de zile, deși fusesem la cel mai tare dermatolog din Timișoara, doctorul Feier. Mai știu pe cineva care avea rinită cronică și care a cam scăpat de ea după ce i-am povestit cum după primele 3 zile de post din viața mea (ianuarie 2013) mi s-a desfundat complet nasul și nu am mai avut nevoie de șervețele. Citat:
Citat:
Are Dumnezeu grijă să nu fie jertfa omului în zadar. Toate celulele papă zahăr în metabolismul anabolic, dacă ne hrănim. Dar după cele 2 sau 3 zile de abținere, nemaivenind zahăr în sistem și consumîndu-se rezervele din sînge și ficat, organismul consumă un mic procent din proteine (pe alea bătrîne și defecte prima oară), după care se schimbă metabolismul devenind catabolic și se intră în starea de ketoză care presupune alimentarea cu energia stocată în grăsimea proprie. Corpii cetonici ajung deci noul tip de combustibil pentru celulele cu memorie ancestrală (na că mi-am amintit amănuntul ăsta din carte), ele acceptînd noul gen de hrană grasă. Pe cînd celulele canceroase așteaptă tot zăhărelul care... nu prea mai vine. Glicemia nu scade chiar la 0, dar cantitatea de zahăr e neglijabilă comparativ cu metabolismul anabolic. Apropo de măsurători și cazuri concrete, unul cu diabet de tip II plus alte boli ciudate care s-a ameliorat la o clinică din Ungaria folosind această banală metodă: http://www.fastingconnection.com/for...es-recent-case . Atît în carte cît și în film sînt prezentate comparații între genele celulei înainte și după începerea sesiunii de post. Dacă nu vei citi, tu vei pierde. Citat:
Shelton are cîteva capitole dedicate morții în timpul postului (boli foarte avansate, oameni în vîrstă, dezhidratare șamd) și chiar un capitol pentru cei extraordinar de slabi care și ei pot posti cîteva zile. Citat:
Omul nu trăiește mai bine în post, în sensul că apare un disconfort cauzat de amețeli, lipsa de vlagă la început, stare de greață la unii (la mine nu), transpirații, respirație urît mirositoare, limbă încărcată, gust nașpa etc. Dar toate astea sînt prețul plătit pentru efectele benefice pe care le are asupra stării generale de sănătate. Și nu poate trăi așa decît maxim vreo două luni, depinde de ce rezerve are și de randamentul cu care organismul le folosește, de activitatea din timpul sesiunii... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Deci Sophia, problema merită studiată.
|
||||
|
||||
![]()
Florin Ionut,se face o pregatire inainte de postul negru prin postul cu apa sau sucuri,nu se trece brusc nu?
Daca iti mai amintesti,ti-am scris o data ca nu pot sa tin post negru nici macar o zi... Ei,asta se intampla pe vremea cand mancam carnuri si lactate. Dupa ce nu le-am mai mancat am vazut ca pot sa nu mananc nimic pana pe la 2-3 dupa-amiaza ca puteam sa merg :) Dar inainte erau pur si simplu dependenta de mancare,glicemia imi scadea foarte rau daca nu mancam la timp 3 mese +2 gustari intre mese. Abia anul asta am incercat o zi de post negru,dupa ce in prealabil nu mancasem decat paine si apa in seara zilei precedente. Nici nu-mi imaginam cat de bine te poti simti,cat de clara iti este mintea si cat de usor este totul fara digestie. Atunci mi-am amintit de tine si de experientele tale :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă te referi la postul total, ăla fără apă, nu ai voie să-l ții decît 1 - 1,5 zile maxim în condițiile în care ai prea multe toxine acumulate. Dacă ai făcut niște sesiuni cu sucuri sau cu apă, atunci poți spera la mai multe zile consecutive. Eu am ținut o singură dată fără nimic 5 zile. Am continuat cu 4 zile cu apă pentru eliminarea toxinelor. Regula numărul 1 e dacă ți-e sete bei apă. Și nu mi-a fost sete, nici foame în perioada asta și nici măcar cînd am hotărît să beau apă că ajunsesem letargic. Nu am început cu post cu apă și bine am făcut, deoarece tranziția spre ketoză e mai rapidă în cazul postului total și nu ție-e foame deloc, nici în primele 3 zile. E interesant că postul biblic, total, e cel mai ușor de ținut pînă la un moment dat. Așa cum postul cu apă e mai ușor ca orice dietă în care măcînci orice, fie cît de puțin. Știu exemplul Sfîntului Nicolae Velimrovici care l-a testat pe ucenicul lui cu un post total mai bine de-o săptămînă. Fără să-i zică de ce, fără ca ucenicul să știe de avantaje. Imaginează-ți prin ce a trecut omul ăla (gîndul la mîncare, transpirație grasă, amețeli, slăbiciune șamd)... a crezut că vrea să-l omoare, a vrut să fugă de la el dar Sfîntul i-a zis că dacă pleacă nici să nu se mai întoarcă. La urmă de tot i-a explicat că dacă vrea să aibă o rugăciune de calitate trebuie ca și tupul să fie curățit. Am înregistrarea călugărului care a povestit toate astea. Din cîte am citit, mai mult de 12 zile de post total e cam riscant spre imposibil în zilele noastre. Este un rus, Filonov, care obișnuiește să supravegheze acest tip de post. El susține că dacă reușești să atingi 10 zile, problemele tale de sănătate sînt rezolvate. Se spune că versiunea fără apă e de 3 ori mai puternică decît cea cu apă, adică 13 zile echivalează clasicul 40 de zile. O fi, nu știu...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Doar se spune. Cu certitudine :) Postul fara apa mai mult de 3 zile e un hazard pentru sanatate. Ai sa supravietuiesti poate si mai mult, dar e riscant. Ca sa nu mai vorbim ca mecanismul natural de curatare a corpului, include musai apa. Rinichii functioneaza pe baza de apa. Pielea la fel.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
”In a book on fasting called "The Fasting Path" by Stephen Harrod Buhner he mentions Dry Fast. Here's what he says to that regard in the "Note to the Reader: About Water, and Juice Fasting":"Although many fasting proponents insist that a true fast allow only water, in actual fact fasting means the intake of nothing at all. While it is commonly believed that water is necessary during fasting, this is not actually so. During the powerful fasting movement of the late nineteenth century, physicians carried our a number of very sophisticated, controlled studies of the physical dynamics of fasting. Their research, most of which was published by the Carnegie Institute in Washington, D.C., is highly provocative and intriguing. A number of the factors they studied took no food or water for as long as 15 days, then took water only for up to another 30 days. They were under a physician's care daily, their vital signs closely monitored. None of them experienced any physically detrimental effects from fasting without water." Grăsimi saturate cu hidrogen: ![]() 2 HH + OO = 2 HOH Hidrogenul din slănină cu oxigenul din aer se face apă și dioxid de carbon. Încearcă un post total de 5 zile și o să vezi cîtă urină o să elimini. Periculos e să mănînci și să nu te hidratezi, dar să ții un scurt post total atît timp cît nu-ți revine setea este benefic.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
o rugaciune pentru sanatate | maria32 | Umanitare | 34 | 09.07.2015 16:05:09 |
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip | antoniap | Generalitati | 1174 | 05.06.2015 11:04:59 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 4 | 15.09.2010 12:58:53 |
10 aliati pentru sanatate | absolutep0wer | Generalitati | 0 | 25.06.2010 05:09:03 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 1 | 13.03.2010 19:30:22 |
|