Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2015, 13:07:39
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Yasmina

Exista lucruri la care fiecare om trebuie sa decida singur, cunoscandu-si organismul si discutand cu medicul.
Cand eu imi cunosc problemele (unele congenitale) si organismul, nu ma iau dupa nimeni.
Daca unul se stie diabetic si care sunt consecintele daca nu tine un anumit regim, nu-l intereseaza cum se simte altul care nu tine acel regim.

Nu stiu de unde scoti anumite lucruri despre mine.
Carne mananc foarte putina.
Si in zilele in care tin post mai lung de o zi, nu carnea este problema.
Nu mi-am impus eu anumite bariere. Desi mie in general nu-mi plac extremele in nici un domeniu si nici lucrurile care nu au un sens.

Cu postul negru: am incercat (am fost nevoita) sa tin cate o zi.
Fiindca inainte vreme ma duceam sa ma spovedesc si impartasit dupa serviciu si deci asa trebuia sa rezist. Mi-era greu, dar rezistam.
Daca ma simteam mai bine? Nu mai stiu. In orice caz nu grozav.

Multa vreme am tinut un regim sever (in copilarie) din cauza unor probleme. Pentru un copil era cumplit sa-i interzici tot ceea ce era normal si ii placea. Plus boala in sine. Plus copiii din jur care rad de tine.

Apoi au apraut mai multe probleme si medicii s-au luptat si se lupta si azi cu mine sa ma tina pe picioare.
Fiecare om are de dus ceva si fiecare om isi stie problemele.

Mi se pare iresponsabil sa vii si sa dai sfaturi pe un forum si sa batjocoresti oameni care nu ti-au facut nimic si care nu sunt ca tine. Care au niste probleme de sanatate.
Sa dai sfaturi oamenilor sa faca greva foamei, sa nu manance, sa nu bea.
Daca unul incearca si pateste ceva?

Stiu ca se fac anumite cure de genul asta, pentru supraponderali gravi, dar in spital, supravegheati.

Faptul ca medicii l-au vazut pe Florin in halul ala si l-au aplaudat si nu li s-a aprins un beculet il consider iresponsabil. Mai ales ca la el nu este prima data.
Dar este treaba lui si viata lui.

Dar numai atat vreme cat nu vine si propaga astfel de lucruri periculoase pe un forum.
Daca asa tratamente ar fi bune si ar da rezultate, oare n-ar fi lumea plina azi de ele si de oameni sanatosi si slabi?

Ma deranjeaza cel mai tare oamenii care se straduie sa convinga pe altii ce bine se simt ei si ce bine este cu anumite regimuri extreme.
Si care sunt de-a dreptul asociali cu asta.
Am vazut si aici, apar mereu discutii din astea la televizor, chiar neplacute.
Veganii si altii cu diete extreme sunt foarte ofensivi si intoleranti.

A fost de curand un episod dintr-o emisiune concurs de gatit (cu prominenti si cu bucatari renumiti). Aduna bani in scopuri caritabile.
Ei si intr-o seara a venit moderatoarea (nici nu stiam ca a devenit vegana) si s-a impus cu un desert vegan.
Bucatarul renumit impotriva caruia lupta trei prominenti a fost vadit deranjat, a respectat reteta, dar a pus si ceva nevegan pe o farfurie alaturi.
Moderatoarea a intrat cu reteta ei, in locul unei alte prominente ca element surpriza.
Juriul a fost socat de rezultat. Nu le-a placut si au fost iritati.
Mai ales cand te stradui sa faci ceva tipic normal, dar in forma vegana, in care aia nu e, aia nu e, inlocuit cu nu stiu ce prostii.

Lui Florin: sa stii ca in Germania nu se acopera de la casa de sanatate postul.
Nu stiu daca in vreo alta tara.
Exista intr-adevar aici o dieta, un soi de post pe baza numai de lichide: supe, ceaiuri, sucuri. Insotita de plimbari la aer curat si multa odihna.
Se face numai in spital, pentru 2-3 saptamani cred. Aia poate ca este platita de casa de sanatate.
In rest, fiecare pe pielea lui.

In concluzie e bine sa ne vedem fiecare de regimul si de treaba noastra. Fiecare cu sanatatea si posibilitatile lui.
EU nu am scris aici niciodata ce sa mancati si ce nu. Am contestat extremismul, dar nu v-am atacat pe voi.
Vechi 09.05.2015, 13:59:58
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Intradevar nu merita sa-mi bat capul,mania persecutiei nu este de domeniul meu !
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 09.05.2015 at 14:10:20.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2015, 20:55:34
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Prin 2010, in urma unor examene clinice, am descoperit niste probleme. Repetand testele la 3 sau la 6 luni, problemele... cresteau ingrijorator. Prin Mai, 2011, eram programat la Iasi la operatie. Am renuntat in seara de dinainte, sunandu-l pe profesor si cerandu-mi iertare ca l-am incurcat. Am incercat apoi diferite remedii naturiste, dar rezultatele nu erau tocmai cele asteptate. E adevarat, nici nu m-am straduit ca altadata. In ultima instanta, am fost sfatuit sa fac o cura de 28 de zile cu sucuri, fructe, legume si hrana nepreparata termic. Acum nu mai stiu exact cum se numea acel tratament, dar stiu ca cineva mi l-a procurat din Statele Unite, facand comanda in Londra, eu fiind in Romania in acea perioada. Regimul era oarecum ciudat, judecand din punctul de vedere al celor care nu rezista fara hrana prea mult timp. Eu, desi nu sunt adeptul postului negru, stiu ca am potential, iar daca trebuie sa nu mananc 2-3-4 zile, nu-i asa mare bai. Regula era ca, daca in prima saptamana se puteau lua trei mese pe zi, in a doua, doar doua, in a treia doar una, iar in a patra... nicio masa! Cine ma auzea ca intentionez sa urmez un astfel de tratament, considerau un risc enorm, mai ales la kilogramele mele... modeste. Totusi am demarat. Si in mod ciudat, aveam o energie extraordinara, fiindca in acea perioada imi ridicasem un solar de 35m/8m plus gradina imensa in care pusesem cateva mii de fire de rasaduri (ardei, vinete, rosii ciresica, etc), iar eu nu aveam niciun ajutor, sau doar in weekend mai ajungea sotia cu copiii, dar cel putin ei, mai rau ma incurcau...
Timpul a trecut, iar eu am mers dupa vreo 6-7 luni in Londra sa refac testele, sa vad ce s-a mai intamplat. Ma asteptam la ce e mai rau. Si totusi, rezultatele erau uluitoare. Trebuie sa mentionez ca nu se punea problema de vreo greseala intrucat examinarea era "la vedere", iar eu urmaream de fiecare data pe monitor, ceea ce era pe dinauntru.
Nu neg bunatatea si mila lui Dumnezeu in toata treaba asta, dar sunt convins ca remisia s-a datorat acelei cure de sucuri si cruditati de 28 de zile.
Ce crede fiecare sau cum comenteaza, nu stiu daca este sau nu important. Regimul acela era si pe baza de clisma cu cafea organica, iar eu imbunatateam tratamentul "dupa ureche", facand inainte de cafea, o clisma de spalare cu un ceai slab de rostopasca. Nici acum nu stiu exact de unde imi venea atata energie, dar stiu ca ma simteam ca la 25 de ani, in ciuda faptului ca practic nu mancam nimic sau aproape nimic... consistent. Si va rog sa ma credeti ca aveam de alergat de dimineata devreme si pana tarziu in noapte. Faptul ca acolo la tara locuiam singur si nu eram deranjat de nimeni, cred ca a contat la fel de mult!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 10.05.2015, 00:03:56
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Faptul ca acolo la tara locuiam singur si nu eram deranjat de nimeni, cred ca a contat la fel de mult!...
Exact. E de preferat varianta cu retragere deoarece îți cheltui energia cu explicațiile, ceilalți te pot influența. Dacă familia nu e de acord nici nu te poți apuca de orice iese din tiparele ”normalului”. Probabil de aia în Biblie predomină posturile cu retragere.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2015, 23:59:09
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Lui Florin: sa stii ca in Germania nu se acopera de la casa de sanatate postul.
Nu stiu daca in vreo alta tara.
Exista intr-adevar aici o dieta, un soi de post pe baza numai de lichide: supe, ceaiuri, sucuri. Insotita de plimbari la aer curat si multa odihna.
Se face numai in spital, pentru 2-3 saptamani cred. Aia poate ca este platita de casa de sanatate.
In rest, fiecare pe pielea lui.
Exact despre regimul ăsta nemțesc povestește Lestrade în cartea lui la un moment dat. Chiar el a mers să-l încerce vreo 2 săptămîni. Nemții nu au fost așa de stricți ca rușii, au preferat varianta cu foarte puține calorii în locul postului cu apă.

De fapt asta e versiunea postului ortodox care se practică acum, adică teoretic puține vegetale pe o anumită perioadă. Și dă roade, da, dar nu așa de puternice ca postul ăla biblic, original, străvechi.

Oamenii au falsa impresie că a face restricții la caloriile zilnice, a ține așadar o dietă oare care e mai ușor decît a posti cu adevărat dpdv al foamei. Ei bine, e mult mai grea o dietă, oricare ar fi, pentru că este o continuă înfometare. Or înfometarea nu e totuna cu postul, iar postul nu e nicidecum o dietă.

Sînt foarte curios cum de s-a modificat tradiția Bisericii vizavi de partea cu posturile, făcînd regulă universală din singura excepție prezentă în VT unde s-a menționat un scurt ”post” strict cu vegetale. Probabil e o problemă fără soluție.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 17:05:09
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip antoniap Generalitati 1174 05.06.2015 12:04:59
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 13:58:53
10 aliati pentru sanatate absolutep0wer Generalitati 0 25.06.2010 06:09:03
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 1 13.03.2010 20:30:22