![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moșule, am avut destule ispite din partea dumitale, aș putea face o colecție pînă acum. Te rog să mă ierți pentru ce ți-am greșit și haide să ne oprim aici cu dialogul nostru direct sau indirect. Vorba Sophiei, aceleași discuții mereu și mereu. Discuții care sînt degeaba pentru că vin de la mine care, așa e, nu am har pentru așa ceva, nimeni nu iese cîștigat de aici. Degeaba am impresia că oarecine va medita la cele aflate, că va căuta să se documenteze dacă va avea dubii, că măcar unul va vorbi cu duhovnicul pe tema asta. Toate rămînd vorbe-n vînt, ba chiar pe ici pe colo se strecoară cîte o eroare din care dracul are cîștig. Doamne, dă-ne Te rog dreaptă socoteală și puterea de a face binele, nu doar de a identifica binele.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mie personal nici tu si nici altcineva nu mi-a gresit cu nimic. Sau cel putin nu consider greseli la adresa mea. Eu "ma bag in treaba" cand in cauza intervine o nedreptate, un fals vizibil sau o parere de sine care ar putea fi luata drept buna de altii, ea fiind ori o smintire, ori o lipsa de ingaduinta sau dragoste. Pe-aici (nu ma refer la tine) se vorbeste de Sfinte Taine, si de vrednicie, dar se omite sa se puna in balanta exact dragostea fata de Mantuitor si fata de aproapele (oricare-ar fi el, catolic, musulman, etc). Sa ne vedem de propria mantuire in primul rand, iar pe cel pe care dorim sa-l indreptam sa-l tratam ca pe fratele sau copilul nostru. Eu, prin exemplul pe care tocmai l-am spus in mesajul trecut, n-am fost in stare, desi Dumnezeu sigur s-ar fi asteptat sa fiu! Credinta nu se impune, ci se constata prin fapte si puterea exemplului. Citat:
Citat:
Iarta-ma ca te-am suparat prin felul meu de a aborda subiectul. Nu pentru ca ti-am gresit, fiindca noi doi nu prea avem cum sa ne gresim unul altuia la modul neiertarii.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim des sau rar? | Va_iubesc | Impartasania (Taina Euharistiei) | 978 | 17.05.2017 02:29:00 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|