Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2015, 20:15:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu e vorba de geocentrismul asta.

Indivizii enuntati chiar cred ca pamantul este static si soarele se invarte in jurul lui, eventual si restul Universului.
La modul cel mai propriu.

Ca sa nu mai vorbim de cei care cred ca e plat..
Vechi 20.03.2015, 20:32:34
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu e vorba de geocentrismul asta.

Indivizii enuntati chiar cred ca pamantul este static si soarele se invarte in jurul lui, eventual si restul Universului.
La modul cel mai propriu.

Ca sa nu mai vorbim de cei care cred ca e plat..
Da , da asa este , avem astfel de sustinatori chiar aici pe Forum , si sunt membrii respectabili , cu studii superioare , cum ar fi domnul inginer Florin Ionut , care a deschis chiar si un thread in acest sens !
Vechi 21.03.2015, 04:23:11
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Muntii din trecut puteau f.bine sa fie mai scunzi decat muntii din prezent. Un munte de acum cateva mi se ani putea sa fie un deal din prezent.

Va mai aduceti aminte de inundatia din Romania, de acum cativa ani, care a acoperit toata Campia Romaniei? Tot sudul era sub apa. Raurile si fluviul nostru nu sunt cele mai mari ape din lume. Dar tunamiul care a distrus Japonia? Poftim, doua potoape locale. :P

Daca ploua continuu, toate raurile a ies din matca, oceanele si marile au tunamiuri, apele subterane ies la suprafata, ar putea f.bine sa fie un potop global si sa distruga tot pamantul locuit de oameni. Sa nu ne imaginam ca oamenii din trecut erau 7,4 bilioane si raspanditi pe tot pamantul.
*
Biblia, care defapt nu e o carte, ci mai multe carti la un loc, nu este manual de stiinta, atals geografic, atals de zoologie sau mai stiu eu ce. Este istoria omenirii, istoria legaturii dintre om si Dumnezeu. Este cuvantul Lui Dumnezeu, desi nici asta nu e propriu zis, caci Cuvantul Lui Dumnezeu este Domnul nostru Iisus Hristos. Este adevarat tot ce scrie in Biblie, insa in acelasi timp e naiv sa credem ca Dumnezeu si inteligenta Lui se rezuma la Sf.Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 09:35:07
Wryetui's Avatar
Wryetui Wryetui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Implicit

Pe langa ca, repet, nu stim cu ce intensitate a plouat atunci si constanta acestei ploi, deci putea foarte bine sa fie o rupere de nori la nivel mondial si sa catastrofeze totul.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 09:40:46
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
nu stim cu ce intensitate a plouat atunci
Dar nu stim nici macar DACA a plouat. Nu stiu sa scrie in Biblie despre asa ceva. De unde ideea ca Potop = ploaie ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 21.03.2015 at 09:50:08.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 09:56:47
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar nu stim nici macar DACA a plouat. Nu stiu sa scrie in Biblie despre asa ceva. De unde ideea ca Potop = ploaie ?
Facerea Cap 7, 4:
Caci peste sapte zile Eu voi carsa ploaie pe pamant, patrueci de zile si patruzeci de nopti, si am sa pierd de pe fata pamantului toate fapturile cate am facut.

Deci Biblia descrie ploaie. In realitate....
Reply With Quote
Vechi 21.03.2015, 22:09:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Daca ploua continuu, toate raurile a ies din matca, oceanele si marile au tunamiuri, apele subterane ies la suprafata, ar putea f.bine sa fie un potop global si sa distruga tot pamantul locuit de oameni. Sa nu ne imaginam ca oamenii din trecut erau 7,4 bilioane si raspanditi pe tot pamantul.
Uite niste chestii foarte interesante:

Population Growth – How Many Died in Noah’s Flood?
https://biblescienceguy.wordpress.co...n-noahs-flood/

Cifrele (estimative, desigur) ar putea sa surprinda..

Last edited by AlinB; 21.03.2015 at 22:51:57.
Reply With Quote
Răspunde