![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, o intrebare ma chinuie: la voi pe sectie cam cat mai costa un halat? (Cred ca a ajuns politica de partid la sambetisti sa scrie TOTI Numele Iisus cu doi de "i", asa, ca stil de propaganda).
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 10.03.2015 at 21:14:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Macar daca s-ar pune, dogmatic, de acord in toate privintele. Citat:
Nicaieri in Sf. Scriptura nu se vorbeste de "confesiuni religioase". De unde le mai scoti?
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Sau tu in viata de apoi nici macar la nivelul lui Adam nu te vei plasa? Citat:
Dar sa nu uitam ca mai erau doua categorii f. preocupate cu studiul Scripturii. Te las pe tine sa ghicesti care sunt alea. Citat:
Asta de ce, ca sa va umflati in pene ca sunteti "dupa Scriptura" si sa nu va prindeti ca de fapt urmati traditia lui Luther & Co? Citat:
Unele invataturi da, dar cele pe care se bazeaza ideile de genul ca sunteti "confesiune crestina" nu exista in Scriptura. Cred ca asta spune destule.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Garantat? Fara nici un efort personal?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Si astia erau majoritatea. Citat:
Cum dovedesti ca apartii de Biserica? Doar ca frunzaresti Scriptura si ii dai niste interpretari pe placul tau?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este singua invatatura pe care o poti deforma pentru a construi o secta. Citat:
I se explica o chestie, i se arata ca judecata ii e falimentara (ce aplica la altii nu aplica si la el), bolboroseste ceva dar in principiu se face ca nu observa, o da cotita si zece postari mai incolo revine cu aceeasi obsesie. Se pare ca e un narav tipic neoprotestant.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.03.2015 at 22:29:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce fel de nevoi ai? Din cum vorbesti se pare ca ai doar certitudini. Citat:
Citat:
Si daca nu?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai citit ce s-a scris aici pe topic, până acum? Sau vi și arunci cu rebuturi ale satanei din protestantism? Nu au folosit Sfinții Apostoli obiecte de cult? Păi felonul ce-i, mânca-te-ar Raiul ? :) Ia spune ! Ce-i felonul ? Ia uite aici: II Timotei 4, 13: Când vei veni, adu-mi felonul pe care l-am lăsat în Troada, la Carp, precum și cărțile, mai ales pergamentele. Cu un singur verset se demontează ÎNTREG protestantismul, cu FALSA lor urmare a Apostolilor. Ce-i felonul? De ce l-a folosit Pavel, când a slujit cu Carp la Troada? Și a lujit și cu cărțile și pergamentele. Acolo erau scrise rugăciunile. Că altfel, nu le-ar fi cerut Pavel de prost, nu? Nu? Hopaaa ! ![]() Iar dacă stăruiești în în întunericul și nebunia satanei, vai ție și celor pe care îi urmezi. VAI în ziua judecății.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 10.03.2015 at 22:39:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Matei 7, 21-23: 21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. 22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? 23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea. Îți dai seama ce înseamnă să faci minuni în numele Domnului Iisus și totuși să nu te mântuiești ? Mă cuprind fiorii de fiecare dată când citesc acele rânduri. Și mai spune-mi că ne-am dovedit acuma că APOSTOLII foloseau cu adevărat obiecte de cult și veșminte preoțești de slujire, spune-mi, de ce mai avem Vechiul Testament? Dacă ne luăm după "cum făceau apostolii", ce treabă mai avem cu cele 10 porunci din Vechiul Testament? Și dacă luăm cele 10 porunci, ce facem restul Vechiului Testament? Sau luăm doar ce ne place? :) Nu, nu-i voie. :) Luăm BIBLIA ! Amin. Numai așa ne mântuim. Apostolii, s-au ghidat și eu după ceva, nu? Că pe timpul lor, nu exista Biblia ! Ghici după ce s-au ghidat! După două lucruri: după Sfânta Tradiție a Noului Testament (adică transmis prin viu grai, de la unii la alții) și desigur, prin Vechiul Testament scris. Sfânta Tradiție care exista înaintea Bibliei, a Noului Testament. Sfânta Tradiție care a fixat și practicile din Biserică, cu veșmintele preoțești, cu obiectele de cult și cu Dumnezeu prezent în obiecte, cum ar fi toiagul lui Moise, a lui Aaron, în mantia lui Hristos, în umbra Apostolilor, în părul lui Samson, în Chivotul Legii ! DOVEDIT ! CU BIBLIA ! Nu pe ghicite ! Nu ! Cu Biblia ! Deci oprește-te din hulit. Citește cu atenție tot topicul, să vezi că tu NU ești pe calea Apostolilor. Și nici nu vei fi niciodată, până nu devi ortodox. Citat:
Deci dacă nu vrei să-L întristezi pe Tatăl Ceresc, pune mâna și CAUTĂ ! Caută Adevărul cu lacrimi în ochi, roagă-te și strigă înăuntrul tău: Doamne, unde ești? Ajută-mă să te găsesc. Așa m-am rugat și eu. Și Hristos îți va spune: Aici sunt, vino la Mine. Și vei deveni ortodox. Adică creștin. Și te vei mântui.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Important este să luăm aminte la învățăturile lui Hristos, foarte bine spui. Hristos, care este Cuvântul Tatălui ! Hristos care este prezent, dar nedescoperit, în Vechiul Testament, la Crearea lumii, apoi când a venit în trup, apoi când S-a înălțat la Ceruri, dar care ne-a spus, că: Matei 28, 20: Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. Să păzim ce anume ne-a poruncit EL, HRISTOS? Uite ce: II Tesaloniceni 3, 16: Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi. I Corinteni 11, 2: Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile cum vi le-am dat. II Tesaloniceni 2, 15: Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. (poftim Sfânta Tradiție, anume predaniile) De ce să facem astfel? Păi uite de ce: Luca 10, 16: Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine. Luca 16, 31: Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți. Poftim, trebuie să ascultăm de Moise și de prooroci. Au avut ei Altar? Avut! Au avut veșminte preoțești? Avut! Avut Sfânt Altar de slujire? Avut! Au avut cădelniță, tămâie, lumânări, catapeteasmă, iconostas, Chivot, toiag, table, năstrapă? Avut, avut! :) Și multe altele, ce sunt azi, doar în Ortodoxie, nu? Culmea Ortodoxia asta... :) Tot ce are ea, e în Biblie ! Uite ce le spun la toți protestanții, și toți dinafara Ortodoxiei: Ioan 8, 47: Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu. Ioan 9, 31: Și noi știm că Dumnezeu nu-i ascultă pe păcătoși; dar de este cineva cinstitor de Dumnezeu și face voia Lui, pe acesta îl ascultă. Ioan 10, 27: Oile Mele ascultă de glasul Meu și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine. Deci trebuie exact ca în ORTODOXIE, cu îmbrăcarea FELONULUI, la slujire, că dacă nu: II Tesaloniceni 3, 14: Și dacă vreunul nu ascultă de cuvântul nostru prin epistolă, pe acela să-l însemnați și să nu mai aveți cu el nici un amestec, ca să-i fie rușine. Iar ceilalți, care nu sunt ortodocși, nu sunt din Dumnezeu, uite: I Ioan 4, 5: Aceia sunt din lume, de aceea grăiesc ca din lume și lumea îi ascultă. I Ioan 4, 6: Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii. Vasilescu, frate, ascultă ce spune Domnul: Apocalipsa 1, 3: Fericit este cel ce citește și cei ce ascultă cuvintele proorociei și păstrează cele scrise în aceasta! Căci vremea este aproape. Ascultă deci și citind, vei găsi Adevărul ! Amin.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 11.03.2015 at 01:54:09. |
|