Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2015, 21:11:57
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasilescu65 Vezi mesajul
Cunosc Crezul si cred in el mai mult decat tine. Eu astept cu adevarat revenirea Domnului Iisus si invierea mortilor. Alta nadejde nu am pentru mine (care inca mai sunt in viata) si pentru cei adormiti.

Faptul ca tu stii Crezul si-l reciti, nu te face credincios. Te-am intrebat ceva concret.
Tu, ai ca nadejde, pentru cei morti, revenirea Domnului si invierea? Sau, mai ai si alte variante (cum ar fi cea cu trimiterea la loc cu verdeata - problema rezolvata, nu trebuie sa se mai intoarca Domnul, nu mai este nevoie de inviere)?

Mai pe inteles: daca nu ar reveni Domnul si nu ar invia mortii, ar fi vreo problema? Ce zici? Nu cumva, fagaduintele lui Hristos sunt de umplutura?
Tovarase Vasilescu, eu unul nu ma consider la o sedinta de partid si, ca urmare nu am sa-mi fac autocritica. Si, din pacate, timpul ma roaga sa nu-ti dau curs provocarilor de toata jena.

Totusi, o intrebare ma chinuie: la voi pe sectie cam cat mai costa un halat? (Cred ca a ajuns politica de partid la sambetisti sa scrie TOTI Numele Iisus cu doi de "i", asa, ca stil de propaganda).
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 10.03.2015 at 21:14:28.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2015, 21:20:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
1. Cuvantul lui Dumnezeu = ce zice conteaza
2. Eu, tu, o confesiune religioasa (a mea sau a ta) = ce zic/zici/zice, nu conteaza
Cuvantul lui Dumnezeu nu e tot una cu ce zice confesiunea ta, cu toate ca tuturor neoprotestantilor le place sa crezi asta.
Macar daca s-ar pune, dogmatic, de acord in toate privintele.

Citat:
Hai sa le numim confesiuni religioase.
Inca o data: exista Biserica si exista secte.
Nicaieri in Sf. Scriptura nu se vorbeste de "confesiuni religioase".

De unde le mai scoti?
Vechi 10.03.2015, 21:26:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Adam statea de vorba,direct, cu Dumnezeu. Noi trebuie sa citim Cuvantul lui Dumnezeu. Daca ne intereseaza sa-L cunoastem, sa stim voia Sa si sa ne putem feri de inselatorii.
Citat:
2. Cine ti-a spus ca in viata de apoi (dupa inviere) nu vom mai citi? Te incurca rau cititul si studiatul.
Deci vezi ca esti incoerent, da?

Sau tu in viata de apoi nici macar la nivelul lui Adam nu te vei plasa?

Citat:
Asta arata preocuparea Domnului Iisus si a apostolilor de a veni cu argumente din Scriptura. Trebuie ca si noi sa cercetam si sa cunoastem foarte bine Cuvantul lui Dumnezeu.
Oh da.
Dar sa nu uitam ca mai erau doua categorii f. preocupate cu studiul Scripturii.
Te las pe tine sa ghicesti care sunt alea.

Citat:
Altfel, vom veni cu argumente de genul: "asa se face", "asa am mostenit", "asa a zis parintele cutare","nu este treaba mea sa stiu", etc. Adica, argumente de ignoranti foarte usor de inselat.
Serios? Asa va pacaleste pe voi pastorul vizavi de credinta altora?
Asta de ce, ca sa va umflati in pene ca sunteti "dupa Scriptura" si sa nu va prindeti ca de fapt urmati traditia lui Luther & Co?

Citat:
3. Ce numesti tu ape adanci? Te referi la amagirea diabolica conform careia nu este bine sa cercetezi Scriptura, ca te poti sminti? Avem in Scriptura invataturile Domnului Iisus si ale apostolilor adresate norodului (oamenilor simpli- la fel ca noi). Doar cateva invataturi sunt mai greu de inteles. Dar, pe ansamblu, invataturile Scripturii sunt pentru noi.
Te poti sminti cand o citesti cu fudulie ca esti om invatat si pricepi tot (sau cea mai mare parte) din ea fara greseala.

Unele invataturi da, dar cele pe care se bazeaza ideile de genul ca sunteti "confesiune crestina" nu exista in Scriptura.
Cred ca asta spune destule.
Vechi 10.03.2015, 21:49:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Confuz? Unde vezi confuzie? Atitudinea vamesului (pocainta) trebuie continuata de faptele credintei. Iertarea pe care ti-o da Hristos, in urma pocaintei, duce la o viata plina de fapte ale credintei.
Automat?
Garantat?
Fara nici un efort personal?
Vechi 10.03.2015, 22:21:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Fara grija pentru cei in nevoi (indiferent de confesiune) nu te poti numi crestin. Facerea de bine (nu doar ocazionala ci oridecateori este nevoie) este criteriul dupa care Hristor ii recunoaste pe ai Sai (Matei 25:31-46).
Nu este nevoie de indemnul tau.
Conditie necesara dar nu zice ca suficienta.

Citat:
Se pare ca tu confunzi smerenia cu atitudinea de carpa. Daca citesti in Sfanta Scriptura vei gasi un apostol despre care scrie ca "vorbea cu indrazneala si-i infrunta cu putere, pe iudei, inaintea norodului, "cu dovezi din Scriptura. Ce zici, era lipsit de smerenie acel apostol?
Pe iudei da, dar cum ramane cu neamurile? Ei nu aveau nici o treaba cu vreo Scriptura.
Si astia erau majoritatea.

Citat:
2. Cauti tot felul de explicatii pentru a ma face sectar. Nu ar fi mai simplu sa apelezi doar la bunul simt?
Dar tu te poti raporta la bunul simt?

Cum dovedesti ca apartii de Biserica?
Doar ca frunzaresti Scriptura si ii dai niste interpretari pe placul tau?
Vechi 10.03.2015, 22:25:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Stii care era o caracteristica de baza a saducheilor? Nu cred in inviere. "au venit la Iisus saducheii, care zic ca nu este inviere" (Matei 22:23).
Noi, suntem exact opusul saducheilor. Invierea este singura noastra nadejde, pentru cei adormiti.
Vezi ca stai greu cu priceprea?

Nu este singua invatatura pe care o poti deforma pentru a construi o secta.

Citat:
- tot referitor la apostoli: de ce nu se gaseste in Sfanta Scriptura nici un exemplu in care sfintii apostoli au folosit icoane (despre inchinare in fata lor, nici vorba)? Asta, ca sa revenim la subiect.
Ai aceeasi boala ca amicul adventist mai nou disparut de buna voie de pe forum.

I se explica o chestie, i se arata ca judecata ii e falimentara (ce aplica la altii nu aplica si la el), bolboroseste ceva dar in principiu se face ca nu observa, o da cotita si zece postari mai incolo revine cu aceeasi obsesie.

Se pare ca e un narav tipic neoprotestant.

Last edited by AlinB; 10.03.2015 at 22:29:45.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2015, 22:27:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Cand un om este in nevoi, nu trebuie sa te intereseze daca este crestin sau nu. Trebuie sa te intereseze nevoia lui. Punct.
Si te pomenesti ca omul in nevoi esti tu?
Ce fel de nevoi ai?
Din cum vorbesti se pare ca ai doar certitudini.

Citat:
"Religia curata si neintinata, in fata lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe vaduve si orfani, in necazurile lor....)(Iacov 1:27). Scriptura vorbeste de vaduve si orfani (simboluri ala nevoiasilor). Nu spune nimic de nationalitate, rasa, confesiune religioasa, etc.
Nu spune ca este conditie singulara si suficienta.

Citat:
2. Crestini sunt cei care se incred in jertfa si fagaduintele lui Hristos (revenirea lui si invierea mortilor - in care, nu sunt convins ca tu crezi). Iar credinta crestina genereaza si faptele credintei.
Inca o data: automat si garantat?
Si daca nu?
Vechi 10.03.2015, 22:34:37
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Biruinta este la final, a celor ce fac voia lui Dumnezeu. Luptele acestea de tip iconoclast sau iconodul, sunt niste copilariii si nu aduc nicio biruinta. Important este ca fiecare sa biruie in dreptul sau si sa aleaga calea cea buna, placuta lui Dumnezeu.

Eu, am o credinta crestin-apostolica si sunt incredintat ca daca merg pe urmele sfintilor apostoli (inclusiv in problema inchinarii la icoane) am ales drumul cel bun. Sfintii Apostoli nu s-au inchinat la imagini si nu au folosit nici un fel de obiect de cult. Tot sfintii apostoli ne dau doua indemnuri, de care trebuie sa tinem seama numaidecat:
- " calcati pe urmele mele caci si eu calc pe urmele lui Hristos" (1 Corinteni 11:1); asadar, sa facem precum sfintii apostoli, adica, fara icoane;
- "va indemn sa luptati pentru credinta data sfintilor odata pentru totdeauna" (Iuda, vers.3); ce a fost dat sfintilor apostoli odata pentru totdeauna, aceea sa se pastreze (fara adaugirile pagane aduse timp de 2000 de ani).

Asadar, fiecare sa lupte pentru el si sa hotarasca: merge pe calea apostolilor lui Hristos sau pe calea adaugirilor si nascocirilor. Aici este lupta si biruinta.
Ce tot vorbești acolo?
Ai citit ce s-a scris aici pe topic, până acum?

Sau vi și arunci cu rebuturi ale satanei din protestantism?

Nu au folosit Sfinții Apostoli obiecte de cult? Păi felonul ce-i, mânca-te-ar Raiul ? :) Ia spune ! Ce-i felonul ?

Ia uite aici:

II Timotei 4, 13: Când vei veni, adu-mi felonul pe care l-am lăsat în Troada, la Carp, precum și cărțile, mai ales pergamentele.

Cu un singur verset se demontează ÎNTREG protestantismul, cu FALSA lor urmare a Apostolilor.

Ce-i felonul? De ce l-a folosit Pavel, când a slujit cu Carp la Troada? Și a lujit și cu cărțile și pergamentele. Acolo erau scrise rugăciunile. Că altfel, nu le-ar fi cerut Pavel de prost, nu?

Nu? Hopaaa ! Ai grijă frate, ca-i să mergi în iad, ți-o spun cu durere și iubire, dacă nu ești în singura Biserică Creștină care mai există pe pământ: Ortodoxia, ai să sfârșești în iadul cel veșnic ! Ai grijă mare de tot !

Iar dacă stăruiești în în întunericul și nebunia satanei, vai ție și celor pe care îi urmezi. VAI în ziua judecății.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 10.03.2015 at 22:39:20.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2015, 22:53:05
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Nadajduiesc ca sunt. Ma incred in jerfa iertatoare a lui Hristos si in toate fagaduintele lui, asa cum le-a lasat (fara a inventa eu vreuna, inlocuitoare - de genul "nu-i nevoie sa vii Doamne sa ne iei, ca ne ducem noi la Tine). Apoi, caut sa fac tot ceea ce place lui Hristos si sa ma feresc de ce este rau, prin puterea data de Duhul Sfant. Pur si simplu, iubesc adevarul (indiferent de oprobiul celor din jurul meu).
Da? Te încrezi în jertfa lui Hristos? Dar uite că Hristos te depărtează de la El, dacă nu ești creștin cu adevărat, chiar dacă te încrezi în jertfa Lui:

Matei 7, 21-23:
21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.

Îți dai seama ce înseamnă să faci minuni în numele Domnului Iisus și totuși să nu te mântuiești ? Mă cuprind fiorii de fiecare dată când citesc acele rânduri.

Și mai spune-mi că ne-am dovedit acuma că APOSTOLII foloseau cu adevărat obiecte de cult și veșminte preoțești de slujire, spune-mi, de ce mai avem Vechiul Testament?

Dacă ne luăm după "cum făceau apostolii", ce treabă mai avem cu cele 10 porunci din Vechiul Testament? Și dacă luăm cele 10 porunci, ce facem restul Vechiului Testament? Sau luăm doar ce ne place? :)

Nu, nu-i voie. :) Luăm BIBLIA ! Amin. Numai așa ne mântuim. Apostolii, s-au ghidat și eu după ceva, nu? Că pe timpul lor, nu exista Biblia ! Ghici după ce s-au ghidat! După două lucruri: după Sfânta Tradiție a Noului Testament (adică transmis prin viu grai, de la unii la alții) și desigur, prin Vechiul Testament scris. Sfânta Tradiție care exista înaintea Bibliei, a Noului Testament. Sfânta Tradiție care a fixat și practicile din Biserică, cu veșmintele preoțești, cu obiectele de cult și cu Dumnezeu prezent în obiecte, cum ar fi toiagul lui Moise, a lui Aaron, în mantia lui Hristos, în umbra Apostolilor, în părul lui Samson, în Chivotul Legii ! DOVEDIT ! CU BIBLIA ! Nu pe ghicite ! Nu ! Cu Biblia !

Deci oprește-te din hulit. Citește cu atenție tot topicul, să vezi că tu NU ești pe calea Apostolilor.
Și nici nu vei fi niciodată, până nu devi ortodox.

Citat:
Putin respect, te rog. Eu nu mint. Nu am de ce. Dimpotriva, am un motiv serios sa nu mint: nu vreau sa-L intristez pe Tatal Ceresc (mai mult decat teama, imi sta in fata gandul ca-L pot intrista, dupa ce a facut si face atatea pentru mine, un pacatos).
P.S. Consider ca minciuna este apanajul prostilor. Unde ajungi cu minciuna? Ce rezolvi? Nu vezi incotro merge lumea asta plina de minciuna? Si, se mai crede desteapta, pe deasupra.
Toți protestanții mint, frățior drag. Sau mai la obiect și mai exact spus, toți cei care nu sunt creștini, toți care nu sunt ortodocși, mint. Și vor minți până la venirea lui Hristos la Județ, la Judecată. Când sfinții vor judeca lumea, conform Bibliei.

Deci dacă nu vrei să-L întristezi pe Tatăl Ceresc, pune mâna și CAUTĂ ! Caută Adevărul cu lacrimi în ochi, roagă-te și strigă înăuntrul tău: Doamne, unde ești? Ajută-mă să te găsesc. Așa m-am rugat și eu. Și Hristos îți va spune: Aici sunt, vino la Mine. Și vei deveni ortodox. Adică creștin. Și te vei mântui.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 10.03.2015, 23:11:26
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu dispretuiesc pe nimeni ci sunt ingrijorat de amagirea in care stau multi, considerandu-se crestini dar nefacand voia lui Hristos.

Bine ar fi ca Romania (despre care spui ca este crestina) sa aiba atitudinea vamesului. Abia atunci ar fi o tara crestina.

P.S. Conteaza asa mult ce sunt eu (fariseu sau vames)? Important este sa luam aminte la invataturile lui Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli (care se gasesc numai in Biblie) (...)
Foarte frumos ai scris :) Așa da ! Amin.

Important este să luăm aminte la învățăturile lui Hristos, foarte bine spui. Hristos, care este Cuvântul Tatălui ! Hristos care este prezent, dar nedescoperit, în Vechiul Testament, la Crearea lumii, apoi când a venit în trup, apoi când S-a înălțat la Ceruri, dar care ne-a spus, că:

Matei 28, 20: Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.

Să păzim ce anume ne-a poruncit EL, HRISTOS? Uite ce:

II Tesaloniceni 3, 16: Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi.
I Corinteni 11, 2: Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile cum vi le-am dat.
II Tesaloniceni 2, 15: Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. (poftim Sfânta Tradiție, anume predaniile)

De ce să facem astfel? Păi uite de ce:

Luca 10, 16: Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine.
Luca 16, 31: Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.

Poftim, trebuie să ascultăm de Moise și de prooroci. Au avut ei Altar? Avut! Au avut veșminte preoțești? Avut! Avut Sfânt Altar de slujire? Avut! Au avut cădelniță, tămâie, lumânări, catapeteasmă, iconostas, Chivot, toiag, table, năstrapă? Avut, avut! :) Și multe altele, ce sunt azi, doar în Ortodoxie, nu? Culmea Ortodoxia asta... :) Tot ce are ea, e în Biblie !

Uite ce le spun la toți protestanții, și toți dinafara Ortodoxiei:

Ioan 8, 47: Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu.
Ioan 9, 31: Și noi știm că Dumnezeu nu-i ascultă pe păcătoși; dar de este cineva cinstitor de Dumnezeu și face voia Lui, pe acesta îl ascultă.
Ioan 10, 27: Oile Mele ascultă de glasul Meu și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine.

Deci trebuie exact ca în ORTODOXIE, cu îmbrăcarea FELONULUI, la slujire, că dacă nu:

II Tesaloniceni 3, 14: Și dacă vreunul nu ascultă de cuvântul nostru prin epistolă, pe acela să-l însemnați și să nu mai aveți cu el nici un amestec, ca să-i fie rușine.

Iar ceilalți, care nu sunt ortodocși, nu sunt din Dumnezeu, uite:

I Ioan 4, 5: Aceia sunt din lume, de aceea grăiesc ca din lume și lumea îi ascultă.
I Ioan 4, 6: Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii.

Vasilescu, frate, ascultă ce spune Domnul:

Apocalipsa 1, 3: Fericit este cel ce citește și cei ce ascultă cuvintele proorociei și păstrează cele scrise în aceasta! Căci vremea este aproape.

Ascultă deci și citind, vei găsi Adevărul ! Amin.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 11.03.2015 at 01:54:09.
Reply With Quote
Răspunde