![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
PS: domnul Trandafir a murit! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu mi-as dori ca fiecare parinte sa aibe suficienti bani astfel incat sa le poata asigura copiilor sai educatia asa cum considera ei de cuviinta si sa nu existe nici un "sistem de educatie". Pentru ca sistemele nu pot sa creeze indivizi liberi care gandesc cu capul lor ci copii xerox. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
LE: oaie_cugetatoare, incerc maine sa raspund intrebarii tale "semi-retorice" pt. ca imi ia ceva mai mult timp. Ii sunt dator si lui Ioan_Cezar cu un raspuns. Last edited by Inorogul; 19.01.2015 at 22:21:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru cei interesati exista filmul State of Mind - The Psychology of Control, facut de good old Alex Jones, film in care se arata care sunt radacinile "sistemului de educatie". https://www.youtube.com/watch?v=FyaCDlguX5Q Last edited by iuliu46; 19.01.2015 at 22:21:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Iuliu propunerea ta este copilareasca :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca e in lumea de azi. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa vedem ca asa zisul sistem de invatamant este un inamic al individului.
Gandeste-te ce inseamna educatia pentru un aristocrat. De astazi sau de acum 200 de ani. Aia e educatie, nu ce se face in sistemul de invatamant. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa revenim la subiect ...
Staretul Sofronie de la Essex: "Libertatea nu înseamnă "Fă ce vrei!", ci "Fă ce vrei" - în aceste limite" Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu mi-as fundamenta opinia pe sistemul aristocratic de invatamant dar asta, bineinteles, este doar opinia mea, in urma experientei mele de viata, nu o lua decat ca o simpla opinie. Orice societate produce sisteme sociale, juridice, educationale, etc. Nici macar unul nu s-a dovedit a fi perfect si cu toate acestea lumea produce in continuare sisteme. Daca ar fi sa trag linie, tot opinie personala, as spune ca este mai bine cu ele daca fara ele. Depinde cum este gandit un sistem si care sunt ratiunile care stau la baza lui. Sistemul educational din RO, la ora actuala, este un dezastru per ansamblu dar, paradoxal, tot produce valori. Sunt foarte multi tineri talentati, romani, la universitatile din Europa care nu provind din sistemul dinainte de '89 ci din sistemul educational ulterior. Foarte multi dintre ei sunt exceptionali, peste media colegilor lor care provind din sisteme considerate mai performante.Indiferent cat de cinic ar suna dar nici un sistem nu garanteaza ca va fi perfect bun sau perfect echitabil. Singurul sistem perfect este Imparatia Cerurilor, pana la momentul venirii ei definitive s-ar putea sa fii nevoit sa suporti imperfectiunea gandirii umane si sistemele ei :) Ce vreau sa spun este ca sugestia ta desi generoasa este idealista in raport de istoria umanitatii, cel putin asa vad eu lucrurile.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 19.01.2015 at 22:44:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|