![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Asta nu inseamna insa ca trebuie sa stam ca de piatra in fata faradelegii si a oamenilor fara judecata care infaptuiesc raul;sa nu avem curajul sa-i oprim pt ca asa trebuie sa se intample ca Domnul a ingadut ca unii sa fie omorati,altii violate,altii furati...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Albert,
În stilul ăsta o să porți un monolog, o să-ți poți posta în pace citatele. Observ că pe cei care nu-ți împărtășesc ideile îi pui la colț ca pe niște bieți caricaturiști sau beți teroriști. Credeam că doar cu mine ai ceva pentru că nu m-am pus bine cu papa. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ovidiu_B, probabil ca la fel ca si Yasmina ai avut gresita impresie ca daca-i combat pe caricaturisti sunt de partea teroristilor. Deci, ca sa intelegi mai bine, sunt impotriva crimelor de orice fel si cu atat mai putin impotriva celor justificate de credinta, deci implicit sunt impotriva oricarei forme de terorism. In rest, sper ca ati observat ca problema nu este atat de simpla pe cat incearca unii atei sa o prezinte. Last edited by AlbertX; 18.01.2015 at 01:39:22. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Încearcă pe viitor să nu mai gândești atât de individualist. Lasă-i și pe alții să-și spună punctul de vedere chiar dacă nu e "potrivit". Nu e onest ca într-o argumentație să pui etichete pentru a denigra persoana. E doar în defavoarea ta. Dacă noi l-am vedea pe celălalt ca fiind înalăuntrul nostru, ca fiind parte din noi, atunci nu am mai da curs dezbinării. Dezbinarea nu aduce folos, ci numai pagubă. ps: te rog, primește acest mesaj ca pe un sfat frățesc. Aș fi tare bucuros să putem continua dialogul chiar dacă avem păreri diferite. Iartă-mă. Last edited by ovidiu b.; 18.01.2015 at 03:02:43. |
|
|
|||
|
|||
|
Referitor la credinta ortodoxa ar fi bine sa avem pareri asemanatoare cu ale Sfintilor Parinti asa cum ne invata Sfanta Traditie, in rest, e normal sa avem pareri diferite. Eu nu intrepretez cum ma duce pe mine capul diferitele pasaje din Scriptura, eu incerc mai intai sa inteleg ce au spus Sfintii Parinti despre acel lucru iar daca nu gasesc nu ma grabesc sa fac speculatii logice sau filosofice deoarece consider ca este gresita aceasta abordare. Recunosc ca in tinerete imi placea filosofia, dar acum, la 46 de ani mi-am schimbat total acest mod gresit de abordare a credintei ortodoxe si in consecinta refuz acest mod superficial de abordare.
Last edited by AlbertX; 18.01.2015 at 03:13:26. |
|
|
|||
|
|||
|
Fiecare dintre noi cred că ne bazăm pe învățătura Bisericii și a Sfinților Părinți, numai că modul de înțelegere și trăire a ceea ce am dobândit diferă. Și aici cred că e nevoie de înțelegere din partea tuturor.
|
|
|
|||
|
|||
|
Stimate ovidiu_b, sunt de acord cu explicatiile Dvs de mai sus, dar as dori sa insist asupra unui pasaj peste care ati trecut in analiza Dvs:
Citat:
Mai ales pe acest forum ortodox dar si in general, este preferabil sa folosim "sabia cuvantului", adica in discutiile contradictorii sa folosim invatatura corecta asa cum a fost ea transmisa de Sfanta Traditie prin Sfintii Parinti si sa nu amestecam adevarul cu minciuna, dobitocia cu omenia sau pe Dumnezeu cu mamona. Referitor la remarca Dvs ca pun etichete de sectar sau de ateu la diversi colegi de forum, mentionez ca le folosesc tocmai pentru a scoate in evidenta deosebirile de credinta si de unghi de abordare ale persoanelor care se declara cu usurina "crestini" si pot induce pe multi in eroare cu opiniile lor smintitoare. Poti fi crestin dar sa gandesti ca un ateu la fel de bine cum poti fi ortodox dar sa gandesti ca un sectar. Avem si exemplul pozitiv al colegului Pelerin care este protestant dar gandeste de multe ori mai bine ca multi ortodocsi de pe acest forum. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|