Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2015, 23:04:50
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Oare cand s-o indura cineva sa te baneze?
Cred ca pentru chestiile banale pe care le fac eu nu merita efortul unei banari. Era doar o incurajare pentru o persoana cu care impartim aceeasi lume, si care a trecut prin multe. Am facut un lucru chiar asa de rau?
Vechi 14.01.2015, 23:39:53
Barsaumas
Guest

Implicit

Homosexualilor, nu ca "initiatilor" si "securistilor", eu unul spun cu man ape inima ca nu le doresc moartea/distrugerea/persecutia. Ci ce le doreste si Domnul "...pacatosul sa se intoarca si sa fie viu".
Totusi, ca perceptie "de la om la om", in momentul in care stiu sau aflu ca o persoana se declara ca ghei, am senzatia ca acela este doar un invelis uman. Sa nu fiu gresit inteles: e ca si cum as fi in prezenta unui demon/extraterestru/mutant. Sau, ca o metafora mai putin agresivs, ii vad ca pe alta specie. Evident, e o reactie instinctiva de neplacere si ocolire.
Toti care avem reactia asta, mai mult sau mai putin intensa, suntem inca nestricati de Occident.
Pentru persoana care a scris postarea: apropiati-va de Biserica si de femei. (Da, stiu cum suna). :) Evident, in al doilea caz nu spun ca o golaneala, ci ca o habituare. In primul caz, cadeti in genunchi in fata Facatorului, oriunde gasiti o biserica, si cereti-i iertare. In al doilea caz, ginditi-va ca orice om, si noi si dvs. ne-am nascut din barbat si femeie. Asta, unei firi necorupte de pacat, ii spune totul.
Poate ar fi bine sa parasiti acel portal spre Iad, numit eufemistic "Occident".
Insanatosire spirituala si fizica grabnica!
Vechi 15.01.2015, 00:08:26
Newage919 Newage919 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Insanatosire spirituala si fizica grabnica!
Multumesc pentru urari, dar ma simt foarte bine. Fizic, psihic... etc

Sper ca pe viitor sa poti realiza ca nimanui nu ii pasa de parerea ta si cum te simti tu fata de un homosexual. Nu e decizia ta de a persecuta pe cineva, nu pana a comis o injustitie impotriva ta.

Cat despre femei..
Tin minte ca in Romania sunt destui barbati insurati si la casa lor. Chiar daca sunt gay. Traiesc o viata de minciuna - mai ales fata de nevasta lor.

E absolut oribil. De ce as face asta cand e posibil sa am o familie cu un alt barbat?
Vechi 15.01.2015, 00:30:00
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Newage919 Vezi mesajul
De ce as face asta cand e posibil sa am o familie cu un alt barbat?
În cazul acesta nu poți vorbi de o familie pentru că nu puteți avea urmași. Familia este o formă socială de bază, întemeiată prin căsătorie, care constă din soț, soție și descendenții lor. http://dexonline.ro/definitie/familie
Vechi 15.01.2015, 00:31:47
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

In lumea de azi nu mai conteaza DEX-ul ci dictionarul Newspeak :)
Vechi 15.01.2015, 17:19:51
Newage919 Newage919 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
În cazul acesta nu poți vorbi de o familie pentru că nu puteți avea urmași. Familia este o formă socială de bază, întemeiată prin căsătorie, care constă din soț, soție și descendenții lor. http://dexonline.ro/definitie/familie
Desigur,
Dexul imi va sta in cale. O sa imi bata la usa in fiecare dimineata sa imi aminteasca ca nu pot avea o familie.

In UK ma pot casatori cu un alt barbat, putem adopta sau avea copii proprii (prin surrogate).

Cu ce ma poate impiedica dexul?
Vechi 15.01.2015, 17:52:00
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Păi nu te împiedică Biblia, de ce te-ai sinchisi de dex?
Vechi 15.01.2015, 18:58:24
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Eu nu reusesc sa inteleg (tehnic) unele lucruri. Poate ma ajuta autorul acestui fir.

1. Cum iti propui totusi sa faci copilul daca nu cu mama surogat? Prin adoptie?
La barbati altceva nu e posibil. La femei (lesbiene) pot sa ia doar sperma (inseminare artificiala) si apoi se descurca singure).
2. Spui ca ai avut relatii cu femei si da, am auzit si eu de oameni care se denumesc homosexuali dar traiesc in familie normala.
Ori sunt bisexuali, ori se pune intrebarea ce anume nu functioneaza la ei?
Ce anume nu-i atrage la femei, dar ii atrage la barbat? Este ceva pur organic, sau aspectul, sau restul corpului.
Daca ai intalni o femeie deosebita ar fi posibil totusi sa te indragostesti de ea?
Sau problema voastra se rezuma numai la partea sexuala? (Adica te-ai putea indragosti de o femeie, dar nu poti avea sex cu ea).

3. Ce se intampla daca un copil crescut intr-o astfel de relatie ajunge intr-o zi sa nu fie de acord cu homosexualitatea si sa o condamne (poate din motive religioase, sau umane, sau stiu eu)? La fel ca si la adoptie (copii care intra in conflict cu parintii adoptatori)?

4. Exista roluri? Trebuie neaparat sa fie o evidenta fizica (in comportament si /sau aspect)?

Pentru noi cei heteroxeuali este aproape imposibil sa pricepem o astfel de problema. Cred la fel este si invers. Ei nu pot sa ne inteleaga pe noi.
La fel ca si in alte situatii: oameni care sunt sanatosi nu inteleg (bine) pe unii cu handicap, sau cei care au copii nu inteleg pe cei care nu pot avea, sau invers.
Si medicii nu ajuta in nici un fel. Nu reusesc sa explice cauze, mecanisme.
Am incercat sa pricep, am citit biografii de oameni cu anomalii sexuale si nu am putut sa inteleg pentru ca nici ei nu explica. Cumva ocolesc subiectul.
Spun da, sunt asa dein copilarie, etc., dar...atat. Nici o explicatie, nici daca au incercat altceva, nici cum se manifesta etc.

Ma deranjeaza cei care dezabroba si judeca din principiu. Nu cred ca ei inteleg totusi situatia. Inteleg insa ca nu le place. Dar este cumva la fel cu a judeca un om care este orb, sau surd, sau fara un picior.
Singura anomalie care totusi este acceptata este...impotenta.

Eu una nu inteleg si atat. Mi-e greu sa judec. Si am pe undeva totusi senzatia ca medical ar fi solutii. Dar nu ma pricep.
Mai degraba ii condamn pe medici ca nu lamuresc lumea.

Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este dorinta de a avea copii si mai nou ca vor sa adopte. Mi se pare ca exista o concurenta nedreapta cu noi heterosexualii care dorim sa adoptam. Ne lovim si asa de atatea bariere...

Si nu m-ar deranja situatia daca ar ramane numai la nivel de dormitor propriu. Acolo fiecare este liber sa faca ce vrea, dar pe strada si in public nu. Vad multe chestii la televizor care ma dezgusta.

Last edited by sophia; 15.01.2015 at 19:04:36.
Vechi 15.01.2015, 00:26:05
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Pentru persoana care a scris postarea: apropiati-va de Biserica si de femei. (Da, stiu cum suna). :) Evident, in al doilea caz nu spun ca o golaneala, ci ca o habituare.
https://www.youtube.com/watch?v=BniKoHRlMi0
Vechi 16.01.2015, 01:34:29
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Homosexualilor, nu ca "initiatilor" si "securistilor", eu unul spun cu man ape inima ca nu le doresc moartea/distrugerea/persecutia. Ci ce le doreste si Domnul "...pacatosul sa se intoarca si sa fie viu".
Totusi, ca perceptie "de la om la om", in momentul in care stiu sau aflu ca o persoana se declara ca ghei, am senzatia ca acela este doar un invelis uman. Sa nu fiu gresit inteles: e ca si cum as fi in prezenta unui demon/extraterestru/mutant. Sau, ca o metafora mai putin agresivs, ii vad ca pe alta specie. Evident, e o reactie instinctiva de neplacere si ocolire.
Toti care avem reactia asta, mai mult sau mai putin intensa, suntem inca nestricati de Occident.
Pentru persoana care a scris postarea: apropiati-va de Biserica si de femei. (Da, stiu cum suna). :) Evident, in al doilea caz nu spun ca o golaneala, ci ca o habituare. In primul caz, cadeti in genunchi in fata Facatorului, oriunde gasiti o biserica, si cereti-i iertare. In al doilea caz, ginditi-va ca orice om, si noi si dvs. ne-am nascut din barbat si femeie. Asta, unei firi necorupte de pacat, ii spune totul.
Poate ar fi bine sa parasiti acel portal spre Iad, numit eufemistic "Occident".Insanatosire spirituala si fizica grabnica!
Stai linistit Theodore :)
Sunt oameni care s-au mantuit si in Occident iar oameni care s-au pierdut si in tari ortodoxe :)
Adam s-a pierdut chiar in Gradina Raiului in timp ce Lot s-a mantuit chiar in Gomora;nu locul in care vietuim ne determina devenirea spirituala ,poate fi subiectiv.

Desigur poate ca Occidentul nu este bun persoanelor slabe in credinta,sovaielnice insa cei care s-au inradacinat in credinta pot fi exemple bune de viata acelora din occident care s-au adancit in materialism si animalitate.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Subiect închis