![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
M-am informat cam prost, se pare. Într-adevăr, nu era obligatorie nici până acum, însă pentru a nu participa la orele de Religie trebuia făcută o solicitare de către părinte. Acum solicitarea trebuie făcută pentru a participa.
|
|
||||
|
||||
![]()
În Legea învățământului nr. 84/1995 nu spune „obligatorie”, dar spune că Religia este „parte a trunchiului comun”:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ei, ce să-ți zic!
Maare victorie! Orice părinte normal la cap își va da seama, cred, că "religia" ca materie mărește media copchilului. Cel puțin atât, dacă nu mai mult.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare ca ateii (unii) au invatat mai bine lectia decat crestinii, ca ingerii cazuti lucreaza cu pasi mici. Mai intai au introdus acea scutire, pentru ca e evident ca tot de acolo a venit initiativa. Si cu pasul asta mic au mai facut un pas, acum e invers, cei ce vor sa faca religie aduc adeverinta. Adica nu mai e obligatorie religia. Si cine oare a avut aceasta mare nemultumire? Acelasi profesor fanatic, Emil Moise din Buzau, cel cu icoanele, din fostul grup al lui Cernea: http://www.hotnews.ro/stiri-esential...bligatorii.htm Un mic grup de 3-4 atei dicteaza de cativa ani tot ce tine de religia in tara. Fara ca si credinciosii sa aiba prea multe reactii fata de aceasta ofensiva atee. Cum oricum parintii se plangeau ca sunt prea multe ore si e ceva in plus sa aduca si o adeverinta multi copii nu vor mai face ora de religie. Ceea ce isi si doreau cei ce militau pentru asta, probabil nici nu mai e nevoie sa se chinuie sa faca urmatorul pas, scoaterea de tot a religiei. |
|
||||
|
||||
![]()
Cum zicea Dragos, oamenii normali la cap isi vor da seama, ca ora de religie cel putin mareste media copiilor (daca nu au vreun profesor aiurea). Dar pe undeva, deja se fac prea multe ore la scoala; ar putea sa scoate si educatia plastica si muzica deja de la inceputul liceului, sau cel putin sa se poata face ca optionale toate (fara deverinte, put si simplu cine vrea, sa si le aleaga optionale)
Asta cu religia, le era greu sa o lase cum era, sa aduca adeverinta cei care nu vor sa faca religie? Acuma o mare parte din parinti vor trebui sa aduca adeverinta pentru ca copiii lor sa FACA religia. Pai majoritatea sunt ortodocsi si altii vor ora aia pentru medie... Care le era problema daca ramanea cum a fost?!
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
||||
|
||||
![]()
Acum o sa se vada cine vrea cu adevarat sa isi tina copiii la orele de religie. Eu cred ca vor fi mult mai putini decat pana acum, fie pentru ca nu i-a interesat ce invata copiii lor, pentru ca nu stiu sa completeze o cerere sau le e lene si pentru multe alte motive.