![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
N-au fost, ce-i drept, numai oameni de calitate. S-au scandat, spre exemplu, lozinci care nu le făceau cinste și pe care nu toți le aprobau. Iliescu, însă, n-a încercat un dialog cu ei. I-a reprimat brutal. „Minerii” care le spuneau polițiștilor ce să facă aveau, probabil, calitatea de a face acest lucru, știut fiind că au fost manipulați din interior, de către securiști. În fine, nu vreau să o lungesc mai mult. Cred ești un om de bună-credință și că vei căuta să afli și punctul de vedere al opoziției de atunci, încercând să nu te lași intoxicat de propaganda oficială a vremii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Aș fi dialogat cu cei din Piață. I-aș fi ascultat să văd dacă nu cumva au dreptate în cererile lor. Le-aș fi spus adevărul. În cele din urmă probabil aș fi demisionat, organizând alegeri corecte, în care m-aș fi abținut să fac jocuri de culise sau să apelez la minciuni propagandistice.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu puteai.
N-ai fi ajuns acolo. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Corect. Dacă aș fi ajuns, n-aș mai fi fost eu. Și nici n-aș fi făcut ceea ce spun acum că aș fi făcut.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunteti idealist. Eu cred ca totul se intampla asa cum trebuie sa se intample, asa cum vrea Dumnezeu, cum planifica el, noi nu putem schimba cu nimic mersul istoriei iar regretele de orice fel nu aduc decat nemultumire, carteala, si frustrare, trebuie acceptat ce s-a intamplat, iertat si uitat. Last edited by aubergine; 01.11.2014 at 18:50:30. |
|
||||
|
||||
![]()
Cine poate spune dacă ar fi fost sau nu capabili? Însă nu era necesar să fie președinte unul din Piață. Miza era adevărul.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Comunismul a afectat mult oamenii si le=a adus multa frustrare si amaraciune. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar a nu judeca nu înseamnă a nu deosebi între bine și rău și a socoti că este totuna. Iertarea este posibilă numai după mărturisirea greșelii. Și a noastră de către Dumnezeu, dar și cea dintre noi. Așa îi răspunde Hristos lui Petru: Ori de câte ori îți va greși fratele tău și își va cere iertare, să-l ierți. Dacă cel care a făcut un rău nu-l conștientizează și nu se leapădă de el, îndreptându-se, rămâne tot bolnav, chiar dacă tu zici că l-ai iertat; și va repeta acel rău. Îți va cere să-l accepți așa cum este el și să nu-i mai spui că este rău ceea ce face. Să-i zici, eventual, că este bine, ca să se simtă și el bine. Știu că nu împărtășești acest punct de vedere, fiind o persoană radicală atunci când e vorba de a lăsa păcatul să se strecoare în Biserică, spre exemplu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|