Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2014, 23:53:20
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Iustin, un manual de psihologie se centrează pe orice dar nu pe virtuți și porunci.
Deschide și tu unul, ca să te convingi.

(Te-aș ruga să nu mai arunci vorbele cum îți vin, măcar legat de psihologie dacă în teologie nu poți să te abții. Nu de alta, dar cu teologia măcar ai o scuză onestă - în Oceanul Scripturii, cine nu se pierde la o adică? Însă cu amărâta asta de psihologie, pentru care îți trebuie doar puțină răbdare și buna intenția de a o studia onest, sau de a întreba când nu înțelegi ceva - ce ai? Las-o în amărăciunea ei și n-o mai schimonosi și tu, că au beștelit-o alții destul. Ignor-o, de n-o poți studia. Nu-i nici un bai de-o ignori, dar e supărător s-o prezinți cum îți vine, așa, după ureche.)
Cezar,esti adeptul exactitatii ,mai ales ca e domeniul tau. Eu am spus doar o parere,o opinie,o senzatie ,asemanatoare cu cea care am avut-o cand am deschis primul manual de psihlogie . Si stii ca primele parerei sunt cele mai adevarate
Totul in psihologie e clar si matemnatic,aproape medical explicat. Iar omul cand intra in acel domeniu s-ar astepta la cine stie ce emotii si intelepciuni. Si nu gaseste decat stiinta chioara
La acest fel de impresie m-am referit cand am asociat expunerea dogmatica despre dragoste ,cu experienta citirii primului manual de pishologoie,care e atat de diferit fata de ce te-ai astepta sa fie
Reply With Quote
Vechi 20.09.2014, 00:00:45
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

OK, nu-i nimic. Adevărul e că unele manuale de psihologie sunt prost scrise și pline de erori regretabile. Prioritar e să ajungem la cele duhovnicești, iar psihologia mai poate aștepta pe raftul cărților de care ne putem dispensa oricînd. Eu unul așa cred, mă supăr doar când întâlnesc tot felul de opinii care ar fi putut foarte bine să fie amânate. Pentru că cenușăreasa asta de psihologie, are și ea micile ei servicii, la o adică. Dar să ne întoarcem, de voiești, la ... oile noastre!...:)

P.S. Iartă-mă pentru apostrofare, te rog! Pune-o pe seama slăbiciunii mele.
Reply With Quote
Răspunde