![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
* Parcă mai era unul care a lucrat cu un șarpe. Ăăăă.... Moise? Last edited by Ioan_Cezar; 14.09.2014 at 16:59:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
drept urmare nu a citit postul.Deci sa-l reciteasca. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Văd că perseverezi! E amuzant...
Cum să re-citească dacă nu a citit mai întâi? A re-citi înseamnă a citi din nou. Verbul "a reciti" presupune că omul a citit măcar o dată în prealabil. Ori, colegul nu a citit postarea, zici. Îți e așa de greu să-i zici să citească, în sfârșit, textul acela? * Cât despre linkul oferit, îți mulțumesc. Îmi place să re-citesc atât Scriptura cât și materialele care tâlcuiesc Scriptura. Eu îți atrăsesem atenția asupra accentului pus pe motivul șarpelui. Întrucât sunt șerpi și șerpi sau mai exact semnificații diferite ale șarpelui... Mă bucur că ai făcut prompt legătura. * Lăsînd șerpii, Domnul e numit în Biserică și "vierme" (în cântări, în psalmi), legat de pogorârea la iad. Evident că iar se vor mira unii, avînd în minte doar viermele neadormit care mâncă sufletul păcătoșilor.... Last edited by Ioan_Cezar; 14.09.2014 at 19:17:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur ca pot sa-ti fiu de folos cumva. :))
Citat:
a fost citit, trebuie recitit ca ochii mintii omului sa citeasca ceea ce ochi omului n-au citit. . Cei care au fost studenti, si au invatat in sesiuni, stiu foarte bine ca trebuie sa reciteasca capitole pe care inainte l-au citit pe sarite dar nu l-au inteles. Morala:degeaba citesti daca nu intelegi ceea ce citesti.Ca sa intelegi ceea ce citesti, reciteste cu ochii mintii ceea ce ochi omului n-au citit. Citat:
mecanismele de gandire ale omului. Citat:
de interpretari... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea admiți că uneori o dai în bară, așa-i? ...:)
Cred că omiți un lucru: bara e foarte aproape de gol și, dacă îți corectezi numai un pic execuția, poți deveni chiar golgeter! La o adică merge de minune și bară-gol. Dar să dai în bară și să susții că ai dat gol... hîm... parcă ceva nu e-n regulă... Deci ca să devii golgeter trebuie pentru început să faci distincția dintre lemnul bării și plasa dintre bări......:) P.S. Colegul nostru vrea să cunoască cerul stînd cu mâna la ochi. Și e nemulțumit că nu vede nimic și ne reproșează nouă că mințim, că nu se potrivește etc. Să dea mai întâi mâna jos de pe ochi și apoi va vedea singur ce e de văzut. Metoda lui de cunoaștere e inadecvată studiului biblic. Îi trebe un alt instrument, o altă lentilă, altă erminie. Sau poate nu privește prin fereastra potrivită, știu și eu... |
|
|||
|
|||
![]()
Eu doar am expus mecanismele cititului.Restul, fiecare intelege ce doreste.
Citat:
probabilitatea de a lovi bara este extrem de redusa. De ce sa te chinui sa dai gol din diferite scheme, cand poti sa executi lovituri de la 11 metrii.Il las pe adversar sa faca fault in careu, si apoi execut lovitura de la 11 metri.Golul este asigurat.Il bat pe adversar cu propriile arme. Citat:
Citat:
sa cunoasca cerul.Nici nu-l interseaza acest lucru.Pe el il intereseaza...alte chestii.O sa vezi pe masura ce evolueaza topicul(daca va evolua) ca scopul lui nu este cel declarat. |
|
|||
|
|||
![]()
Mda.... De obicei așa e, puțini vor să se folosească de discuțiile de pe forum, din păcate...
Dar eu pariez ca de obicei (în ciuda procentului de 1% șanse pe care mi-l rezerv din start) că ar putea să își lărgească orizontul cugetării. Doar să aibă nițică bunăvoință iar noi (adică eu, mai întâi) să nu ne enervăm prea devreme sau/și prea tare....:) Frumos ar fi să descoperim împreună, cu prilejul acestor discuții, că lucrurile nu sunt ceea ce credem deocamdată. Noi am crezut cândva ca și el acum, iar pentru aceasta nu ar trebui să ne pierdem cumpătul ci să îi arătăm cum am descoperit o lume nouă... Faptul că eu nu mai sunt azi ateu sau agnostic nu mi se datorează, ci este un dar pentru care nici nu știu cum să fiu recunoscător. Căci ce poate oferi omul în schimb pentru că a fost mort și a fost înviat de Hristos? Iar pentru că noi toți am fost înviați de Hristos PRIN oameni (preotul, alți oameni credincioși, sfinții etc.) poate că o formă de recunoștință ar fi și aceasta: să pariem că danyel va folosi discuțiile de aici, iar nu că se va plictisi de ocazie... Caz în care am fi și noi responsabili de asta, nu doar danyel... |
|