Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2014, 11:19:33
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Exagerezi Lucian si inventezi si confectionezi argumentatii pentru inventiile tale si acuzatiile tale inventate.
Sa le luam pe rand. On si off topic.
On topic
Pentru a sustine ca parintele e sfant sau inselat trebuie sa existe argumente. Pentru a sustine ca este inselat trebuie adusa fie o afirmatie a sa - inregistrata sau scrisa de mana sa sau afimatiile credibile ale mai multor persoane care l-ar fi auzit. Atentie: afirmatiile m-ai multor persoane care l-ar fi auzit pe el, nu afirmatiile unora care spuna ca au auzit de la cineva ca parintele ar fi sustinut ceva.
Dar o dovada de necombatut o poate reprezenta parerea exprimata a Bisericii. In caz contrar, fara nici una dintre acestea vorbim despre speculatii ieftine si periculoase.
Daca fabuloasa dovada este barfa unor calugari (dspre care pot avea respectul cuvenit fara a ignora greselile – nu a le judeca, dar nici a ma face ca nu exista) atunci nu exista nici o dovada. Iar inregistrarile alea sunt doar niste barfe, cu nimic diferite de cele ale unor babe la coltul strazii. Ei nu invatau pe nimeni cele duhovnicesti, nu corectau o eroare de invatatura, nu indemnau la post si rugaciune si doar barfeau si isi dadeau cu parerea.
Asa ca, reiterez, invitatia de a se aduce o singura dovada ca parintele ar fi crezut in reincarnare. Nu exista. Exista doar inregistrarea cu barfa si alte barfe pe net. Atceva?

Asa ca astept argumentele pentru exagerarile mele, inventiile, argumente confectionate fara o baza si acuzatii fara temei. Astept exemple precum: ai exagerat cand ai zis ca...., sau ai inventat....

Citat:
Noi aici nu am acuzat pe nimeni de erezie. Te rog da citatul asta - ai inventat lucrul asta gratuit si te lupti cu o moara de vant.
Citat:
Legat de reincarnare - oamenii l-au auzit textual spunand ca s-a reincarnat. Punct.
Este suficient? Afirmatia ta nu lasa nici o indoiala ca esti convins asupra faptului ca parintele credea in reincarnare. Deci l-ai acuzat de erezie.

Citat:
Am incercat sa nu jignim si sa nu defaimam.
Important este sa reusesti, nu doar sa iti propui. In schimb l-ai jignit si defaimat. Asta atat timp cat nu adici probe pentru ceea ce sustii.

Citat:
S-au pus cateva intrebari: cum se explica afirmatiile despre reincarnare si altele....
Care sunt afirmatiile in afara de barfa unor calugari care au auzit pe cineva care a auzit pe cineva.....
Citat:
S-a mai pus intrebarea cum ne pozitionam noi in cazul asta.
Foarte buna intrebarea. Un raspuns pertinent ar fi fost: ramanem circumspecti si nu ne alaturam unei tabere daca nu avem suficiente informatii pana la formularea unei opinii de catre Biserica.

Citat:
Daca Staniloae, Papacioc si altii au stat deoparte de Parintele Arsenie atunci:
- A. DE CE AU STAT DEOPARTE si CARE AU FOST "TOATE" AFIRMATIILE LOR pentru lucrul asta ?
- B. Cum ne pozitionam noi in cazul asta
Cand spun ca inventezi te superi. Care afirmatii ale parintelui Staniloaie? Ale parintelui, nu ale altora. Fiica nu este echivalentul tatalui sau.
De conflictele dintre Apostoli ai auzit? Si asta nu ii facea pe nici unii dintre ei eretici.

Citat:
Asta cu sfintii care sunt supusi greselii nu stiu cum sa o interpretez.
Daca Biserica zice clar de 2000 de ani un lucru si apoi vii si zici ca ... reincarnare atunci ?

Inca o data: dovada ca parintele a sustinut asa ceva...?

Citat:
Si atunci care mai este lucrarea Duhului Sfant in sfant ?

Duhul Sfant in primul rand se ingrijeste de cateva lucruri: curatirea de pacate, curatirea de falsitate, invatarea duhovniceasca si a realitatilor vesnice si "darea" de putere omului spre a se ridica spre DUMNEZEIRE.
E off topic. Si nu are lagatura cu parintele Arsenie. Are legatura cu supozitiile tale gresite in mterie de credinta. De Sf Iustin Martirul ai auzit? De Sf Isaac Sirul? ... De ereziile lor ai auzit? Asta nu ii face mai putin sfinti sau mai putin cinstiti de Biserica. Inca o data, fara legatura cu parintele Arsenie. Daca tu aduci o dovada ca a crezut in reincarnare este suficient sa credem ca intr-adevar a fost inselat.

Citat:
Marturille sunt pentru mai multe lucruri.
Marea lor majoritate sunt pentru tot felul de lucruri intamplate cu Parintele Arsenie.
Dar sunt si marturii despre reincarnare - astea le bagi sub pres ?
Nu. Dar astept sa le vad scoase de sub pres. Si stiu ca oricat as insista cu asta nu ai sa aduci nu o dovada pentru ca ea momentan nu exista.

Citat:
Argumentul despre reincarnare este marturia parintilor care l-au auzit vorbind cu gura lui. Punct.
Vezi ce faci? Prostii. Si dupa cand vorbesc eu de prostie ma acuzi de lipsa de bun simt. O marturie a parintilor care l-au auzit ai ?

Citat:
Astea cu argumentele indirecte nu tine deloc. Este mai puerila decat "slaba" mea argumentatie.
Au fost multi intelepti in istorie care l-au respins pe Hristos. Ce e cu "e destept deci... " ? Deci ce ?
Eu nu am spus ca sunt incontestabile argumentele, mai mult am spus ca sunt indirecte. Dar sunt mai mult decat povestile de net.

Citat:
Nu am cautat suficient ? Dar tu ai cautat suficient sa imi demonstrezi contrariul ? Pentru ca esti exact in aceeasi situatie ca si mine.
Exact asta am spus si eu. Doar ca eu nu m-am hazardat sa il cataloghez asa cum ai facut tu.

Citat:
Si tine minte, ca sunt marturii si marturii. La un moment dat trebuie sa te opresti si sa faci si tu un bilant.
In momentul asta eu incerc sa vad cum sunt lucrurile.
Ai dreptate. Doar ca momentul ala va fi cand Biserica va formula o opinie.

Citat:
"Prostie si subiectivism" - asta e o jignire si o nesimtire din partea ta, gratuita.
Te-ai bagat intr-o discutie fara sa fi citit threadul si mai arunci si cu invective. Pana acum era relativa liniste.
Poate mai faci 1-2 ani de bun simt pe acasa si apoi vii si postezi - ce zici ?
Pana sa fi postat tu aruncam fraze si ceva logica.
E nesimtire sa spui asa cum stau lucrurile? Daca nu ii spui unui lucru pe nume inseamna ca se si schimba esenta lucrului aluia?
Hai sa argumentez: subiectivismul. Daca cineva are o parere (e dreptul fiecaruia sa creada ce vrea) si nu are si o baza pentru aceasta decat afirmatiile altora e subiectiv?
Daca cineva este subiectiv si incearca sa ii convinga si pe ceilati ca parerea lui este adevarul este prostie? Este prostie sa sustii o idee atat timp cat ai argumente? Atunci unde am dat eu dovada de subiectivism, prostie si lipsa de bun simt.
Cand tu ai cerut dovezi pentru cele sustinute de mine au le-am adus. Astept si eu argumentele tale.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? inclusiveu Generalitati 9 02.07.2012 15:08:55
Ceva frumos..."invata" ioana30 Generalitati 1 29.11.2010 17:23:12
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? lourdes19 Generalitati 2 19.10.2010 12:06:29
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! flying Despre Sfanta Scriptura 203 18.05.2010 20:31:10