Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2014, 16:36:08
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Perpendicular pe tangenta proiectiei punctului pe orizont, nu cu pamantul. Ai inteles gresit.

Practic, umbra va fi pe linia care vine din centru, trece prin punctul batului, si se duce spre orizont (margine).

Adica la ecuator, la echinoctiu, nu se va forma nici un unghi de 18 grade. Unghiul va fi de aproximativ 0 grade, sau 180 (depinde cum privesti).
Daca tu crezi ca asta-i o demonstratie si te multumeste ... treaba ta. Eu pana acum ti-am aratat ca ai calculat si ai desenat gresit. Rationamentul tau este gresit. Probabil ca tu consideri ca daca repeti de 100 de ori ca este acelasi unghi .. asta va tine loc de demonstratie ... te asigur ca gresesti.

Mai bine fa un desen corect, ca la geometrie, scrie exact ca la geometrie cum ai calculat si daca ai dreptate este OK.

Cand vorbim de unghiuri, demonstratia este matematica ... si nu argumentativa.
Sa vedem cat este unghiul calculat de tine corect ... mie mi-a rezultat 17,9573 grade ... adica cca 18 grade.

Nu uita ca pamantul se roteste in jurul axei proprii si face un unghi de 23,5 grade cu ecliptica. Variatia unghiului format de batul infipt in linia ecuatorului este data de rotatia pamantului in jurul axei si de miscarea pamantului in jurul soarelui pe un interval care incepe la ora 6.00 si se termina la ora 18.00 in ziua de 21 Martie de exemplu.

Tine cont de acest desen:

Nu uita sa revezi acest film care descrie foarte bine miscarea pamantului in jurul soarelui in modelul heliocentric:
https://www.youtube.com/watch?v=lkWyM-M8o0c

Last edited by AlbertX; 07.07.2014 at 16:48:06.
Vechi 07.07.2014, 16:44:02
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Daca tu crezi ca asta-i o demonstratie si te multumeste ... treaba ta. Eu pana acum ti-am aratat ca ai calculat si ai desenat gresit. Rationamentul tau este gresit. Probabil ca tu consideri ca daca repeti de 100 de ori ca este acelasi unghi .. asta va tine loc de demonstratie ... te asigur ca gresesti.

Mai bine fa un desen corect, ca la geometrie, scrie exact ca la geometrie cum ai calculat si daca ai dreptate este OK.

Cand vorbim de unghiuri, demonstratia este matematica ... si nu argumentativa.
Ideea e ca, daca lumina bate central pe o sfera, atunci orice umbra de pe sfera va fi spre exterior, perpendiculara cu orizontul.

Demonstratia mea este una corecta. Daca nu o intelegi, sau alegi sa nu o intelegi, imi pare rau.

Desenul meu trebuie gandit in spatiu. Daca faci asta, o sa-l intelegi perfect.

Unghiul "meu" este de aproximativ 0 grade, sau 180, daca batul este exact pe ecuator la orice moment al zilei de 21 martie sau septembrie, demonstrat geometric prin perpendicularitatea in spatiu.

Last edited by abaaaabbbb63; 07.07.2014 at 16:47:59.
Vechi 07.07.2014, 16:50:10
Banned

Implicit

Citat:
Unghiul "meu" este de aproximativ 0 grade, sau 180, daca batul este exact pe ecuator la orice moment al zilei de 21 martie sau septembrie, demonstrat geometric prin perpendicularitatea in spatiu.
Asta nu este demonstratie .. e doar polologhie. Dar nu vreau sa te mai contrazic ... Crezi ce vrei !
Nu strica sa faci un desen, in spatiu ... ca doar intelege toata lumea care a terminat cele 8 clase primare geometria in spatiu.

Nu uita, unghiul este variabil, el descreste de la cca 18 grade la ora 6.00 pana la 0 grade la ora 12.00, dupa care se formeza pe partea opusa, crescator pana la cca 18 grade la ora 18.00.

Last edited by AlbertX; 07.07.2014 at 16:54:57.
Vechi 07.07.2014, 16:53:14
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Asta nu este demonstratie .. e doar polologhie. Dar nu vreau sa te mai contrazic ... Crezi ce vrei !
Nu strica sa faci un desen, in spatiu ... ca doar intelege toata lumea care a terminat cele 8 clase primare geometria in spatiu.
E greu in paint XD
Vechi 07.07.2014, 16:55:57
Banned

Implicit

Citat:
E greu in paint XD
Deseneaza in alt program ... gasesti tu ceva pana la urma ...

Repet, unghiul de cca 18 grade variaza datorita rotatiei pamantului in jurul axei si datorita miscarii pe ecliptica in jurul soarelui.

Un echinocțiu este momentul în timp în care centrul Soarelui se află exact pe ecuatorul Pământului sau altfel spus, centrul sferei soarelui și centrul sferei pământului ar trebui să fie la echinocțiu coplanare în planul definit de ecuatorul ceresc (aflat în prelungirea ecuatorului pământesc) precum și în planul ecliptic. În acel moment, Soarele se află la unul din cele două puncte de opoziție pe sfera cerească, unde ecuatorul ceresc și ecliptica se intersectează.

Last edited by AlbertX; 07.07.2014 at 16:59:08.
Vechi 07.07.2014, 17:04:04
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Deseneaza in alt program ... gasesti tu ceva pana la urma ...

Repet, unghiul de cca 18 grade variaza datorita rotatiei pamantului in jurul axei si datorita miscarii pe ecliptica in jurul soarelui.

Un echinocțiu este momentul în timp în care centrul Soarelui se află exact pe ecuatorul Pământului sau altfel spus, centrul sferei soarelui și centrul sferei pământului ar trebui să fie la echinocțiu coplanare în planul definit de ecuatorul ceresc (aflat în prelungirea ecuatorului pământesc) precum și în planul ecliptic. În acel moment, Soarele se află la unul din cele două puncte de opoziție pe sfera cerească, unde ecuatorul ceresc și ecliptica se intersectează.

Uite-te pe schema ta. Sa zicem ca soarele este in pozitia lui de 21 martie (spring equinox), in dreptul ecuatorului. Daca bate pe ecuator, atunci un bat care se afla tot pe ecuator (sa zicem spre dreapta, bagat drept in pamant), nu va avea umbra la un unghi de 0 grade fata de acesta?
Vechi 07.07.2014, 17:06:06
Banned

Implicit

Citat:
Uite-te pe schema ta. Sa zicem ca soarele este in pozitia lui de 21 martie (spring equinox), in dreptul ecuatorului. Daca bate pe ecuator, atunci un bat care se afla tot pe ecuator (sa zicem spre dreapta, bagat drept in pamant), nu va avea umbra la un unghi de 0 grade fata de acesta?
Ba DA, ai dreptate, doar ca desenul meu este in modelul geocentric
In modelul geocentric, pe ecliptica se invarte soarele in jurul pamantului.

Modelul echivalent heliocentric este acesta:

Dupa cum bine ai observat, in modelul geocentric este aproape evident de ce la echinoctiu, umbra merge in jurulu liniei ecuatorului pe parcursul zilei. Nici nu ai nevoie de demontratie pentru asta, iar demonstratia este foarte simpla.

Last edited by AlbertX; 07.07.2014 at 17:09:13.
Subiect închis