![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ofera, probabil, cele mai profunde talcuiri dintre toate celelalte culte crestine. ==== Starea nedeterminata a protoparintilor, intre nemurire si mortalitate, intre desavarsire si cadere - se dovedeste a fi un echilibru instabil. Probabil ca, stabilitatea desavarsirii, presupune in mod necesar, cunoasterea suferintei si ridicarea privirii catre Dumnezeu. Este pasul pe care fiinta creata trebuie sa-l faca din proprie initiativa, pentru ca, intradevar, sa se asemene Creatorului ei.
Last edited by florin.oltean75; 07.07.2014 at 00:14:03. |
|
|
|||
|
|||
|
Tom Hanks este un actor indragit de multi pentru rolurile de sarac cu duhul ( Forrest Gump , Terminalul , Singur pe lume ) care il prind atat de bine datorita faptului ca asa este el in structura lui.
Uitandu-ma la finalul filmului Forrest G cum ramane asa framantat ca nu intelege lumea imi parea rau ca nu are ortodoxia la indemna un astfel de om simplu . Pana cand am citit ca e ortodox, s-a casatorit cu o grecoaica si spune ca indrageste ortodoxia pentru raspunsurile pe care le da intrebarilor importante existentiale. Unde este un suflet deschis simplu ortodoxia infloreste.Unde is din cei ce se cred destepti acolo se stramba credinta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Acel suflet (Tom Hanks) a fost creat asa, iar eu nu: sunt deschis dar deloc simplu.. Sunt plin de spume cand judec prezentul ce ma inconjoara, cand judec abilitatile ce mi s-au dat fara sa stiu la ce sunt bune, dar moale spre foarte moale cand trebuie sa iau hotarari ce necesita actiune, deoarece orice actiune mi se pare dirijata si, prin exemplele date de tine sau altii, Ortodoxia devine o secta oarecare: nu difera decat prin FORMA de supunere, de alte secte sau, atentie, CREDINTE. Prin calitatile sufletelor respective, nu difera: cei cu credinta mare in acea religie/secta, vor prospera/evolua in acea credinta/secta:
Adica, de ce te-a facut incapabil sa fii SIMPLU, usor intrabil in " Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre " ? Last edited by catalois; 02.09.2014 at 21:46:25. |
|
|
|||
|
|||
|
De multe ori m-am intrebat, daca diavolul vrea sufletul meu ( desi nu inteleg de ce l-ar vrea tocmai pe al meu) sau pe ale noastre in general, de ce nu vine odata sa le ia ??? Sau asteapta sa venim noi singuri la el? Ca apoi sa se scoata in fata lui Dumnezeu ca nu el ne-a chemat, ci noi ne-am dus debuna voie dupa dansul???
Iarasi m-am intrebat : de ce a revendicat diavolul turma de poci gherghesinilor, in schimbul elibrarii celor 2 demonizati, pt ca le-o daduse el ? Sau nu le-o daduse el, dar cu toate astea, a avut indrazneala s-o ceara, ca sa le faca rau, sa-i faca sa huleasca imp, lui Cristos ( ceea ce s-a si ntamplat)? Oare noi acum avem dreptul, libertatea, puterea de a negoia, de a incheia atare targ, sa renuntam la ceva, sa-i " restituim" necuratului, pt ca el sa ne elibereze sufletele, sau nu avem aceasta putere? Last edited by fallen; 14.09.2014 at 13:29:33. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
diavolul e viclean și iscusit, dar tu nu deznădăjdui! Cele mai negre momente din noapte sunt cele dinaintea zorilor. Domnul așteaptă să fie El Persoana pe care o iubești cel mai mult, și atunci nu vei (mai) fi dezamăgită. |
|
|
|||
|
|||
|
Inca o data vad, ca, acest mforum ESTE pentru cei ce cred cu tarie si incearca sa rezolve ecuatii ale credintei lor. Cei ce au reale intrebari, NU vor afla raspuns aici, de la oameni: acesti oameni, care dau raspunsuri, sunt deja setati pe Ortodoxia Maxima, fara sa le pese de cei ce bananaie (oscileaza) intre diavolismele multiple si credinta care IL crede pe Dumnezeu. Cu tot bagajul dogmatic, nimeni nu incearca sa zica Adevarul, ci, doar ce cred ei despre cum se ajunge la Adevar. Ziceti Adevarul,daca il stiti!
Cei ce vor Adevarul, vor fi vaduviti de raspuns, prin enunturi sforaitoare, adanc crestine si pline de dogmatica inteleasa in propriul cerc, der, de fapt, neinteleasa. "Urmeaza calea asta, fara sa pricepi!" Care e diferenta fatza de orice credinta sau secta? Bine, o s-o urmez... m-ati convins... Incerc sa aflu de ce Ortodoxia NU este o secta, de ce credinta in care te nasti trebuie urmata, de ce alegerea (liberul arbitru) este atat de evanescenta? Daca ati citit posturile mele, stiti ca sunt nemultumit de alcatuirea acestei lumi: fapturile se omoara unele pe altele ca sa se hraneasca (fapta 1) si se amesteca prin sex (fapta 2), ca sa se perpetueze. Aceste 2 fapte, sunt incompatibile cu Iisus Cristos. EL nu zice cum va fi cand vom muri si timpul nu va mai fi. Noi nu stim sa fim fara timp, asadar, ortodocsi fiind, luptam sa fim ceva ce este peste puterea noastra de a fi, deci, toate eforurile noastre, trebuie sa se refere la ce nu contine timp. Nimeni, din dogmatica, nu zice de ce antropomorfismul ESTE. Fiti si voi mai seriosi si raspundeti conform intrebarii adresate, nu conform raspunsului standard...., care e valabil pentru orice secta/credinta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=VVoQQQLtE6k |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
De aceea nu-L poți afla pe un forum. Însă dacă chiar vrei să-L găsești, nici măcar nu trebuie să te duci undeva anume. Doar să-I deschizi, căci bate la ușa ta. |
|
|