![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu este tot aia ? in sensul ca avem Biserica Ortodoxa si restul lumii ? Avem Biserica Ortodoxa si sectele.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Alte subiecte precum secte,culte,biserici...consider că se pot discuta într-un alt topic. Vă Mulțumesc! |
|
|||
|
|||
![]()
daca vrei sa fim "frati" treci la Ortodoxie.Si dupa ce primesti taina
Sfantului Botez, apoi atunci putem fi "frati".Pana atunci suntem persoane. |
|
|||
|
|||
![]()
Frate, eu nu pun accent pe apartenența la o anumită biserică. Dumneavoastră proslăviți același Dumnezeu și mărturisiți același Mântuitor ca și mine. Ce am împotriva dumneavoastră este că susțineți învățături care nu sunt conform Bibliei.
|
|
||||
|
||||
![]()
Bine. Acum lasă-ne așa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Restul, nush ce studiati. Citat:
voastre interese.Iar apoi asemnea unui virus, incercati sa faceti o copie a ereziilor voastre, pe oricine intalniti. PS:daca cauti adepti pe aici, nu o sa gasesti pe nimeni.Aici "satul" este pazit bine de "dulai " ![]() Last edited by oaie_cugetatoare; 28.05.2014 at 18:10:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu unul am găsit Adevărul și acel adevăr este Isus Hristos. Și acum vă întreb pe dumneavoastră ce aș avea eu de câștigat? Ce interes aș avea eu? Ce câștig aș primi decît moartea veșnică dacă este așa cum spuneți dumneavoastră că predic aceste erezii...dați-mi exemplu de o erezie pe care eu am spus-o. eu nu caut adepți, eu doar doresc să dezbat anumite subiecte pe care nu le înțeleg |
|
||||
|
||||
![]()
Uite o erezie: moartea veșnică.
Cât despre dezbătut, mergi matale pe un forum al sectarilor și dezbate cu cosectanții tăi până nu mai poți. Te rog!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dai dovada de semi-doctism. Adica ai invatat pe de rost niste fraze ieftine dar nu stii ce este in spatele lor. Nu ai citit nici macar o boaba despre ortodoxie si o condamni precum fatarnicii, cu argumentele tale, cu vorbele tale. Ia pune mana si citeste si tu de pe net ca e plin netul de ce: A. ne inchinam la moaste (pentru ca trupul este TEMPLU AL DUHULUI SFANT, iar cei sfinti sunt temple vrednice de cinstire, iar Dumnezeu salasluieste in ele - adica il cinstim pe Dumnezeu) a nu cinsti sfintele moaste este NECINSTINRE DE DUMNEZEU si BATAIE DE JOC - si vezi si tu in Scriptura ca moastele (oasele) proorocului Elisei au inviat morti - si asta se intampla si la noi in ORtodoxie, de asta noi le cinstim, pentru ca SUNTEM ADEVARATII MOSTENITORI AI HARULUI !!! B. Rugaciunea catre Apostoli, Sfinti Daca Moise si Ilie erau langa Hristos in permanenta si vorbeau cu El pe Tabor, si Apostolii sunt la fel de apropiati cu Hristos. Iar daca DUmnezeu ne trece cu vederea rugaciunile noastre pentru pacatele si rautatea noastra, pe Apostoli si pe cei care sunt Temple ale Duhului Sfant nu-i trece cu vederea. De aceea cautam si alte ajutoare in fata lui HRistos, exact cum zice in Evanghelie (pe care nu o cunosti), in care Apostoli si multi altii IL RUGAU PE HRISTOS PENTRU ALTII. Iar argumentul MAXIM pentru care noi ne rugam unii pentru altii este: "Porunca am: sa va IUBITI UNII PE ALTII". Ori Aposstolii implinesc deplin aceasta porunca a iubirii, care cere sa AJUTI si sa CERI AJUTORUL de la Dumnezeu pentru altii. C. Citesti Scriptura dar habar nu ai de iubirea de aproapele Apostolii si toti cei de langa HRistos ajuta pe cei vii in toate necazurile lor. Asta este o dovada de iubire. Dupa cum zice Scriptura: "NOI TOTI SUNTEM FRATI IN HRISTOS, SI APOSTOLI SI CEI MAI MICI CRESTINI, SUNTEM UNA IN HRISTOS". Dar daca suntem una in Hristos, atunci cum sa nu ne cerem ajutor unii altora ? Ce zici tu este MARE ISPITA DE LA DIAVOL, pentru a te impiedica pe tine sa apelezi la OAMENII MARI AI LUI DUMNEZEU. TOT CE SPUI ESTE GRESIT. Adica TOTUL. Complet, integral, fara nici o virgula de adevar. Si crede-ma ca asa este. Si vrei dovada suprema ca gresesti? Dovada suprema ca gresesti este in mainile tale. Erezii: - sa nu te inchini la moaste: ce spui tu inseamna sa nu il cinstesti pe Dumnezeu - sa nu te ceri ajutorul Apostolilor si oamenilor apropiati lui Dumnezeu: asta este o aroganta maxima si contrara invataturilor Evangheliei care zice clar ca TOTI SUNTEM FRATI si TOTI NE AJUTAM UNII PE ALTII - rugaciune pentru persoanele moarte: poate tu esti mort, ca scriptura zice ca toti suntem vii si vom trai in vesnicie. Noi suntem facuti dupa CHIPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU: iar primul atribut al lui Dumnezeu este VESNICIA: LA FEL CA SI DUMNEZEU, DUHUL NOSTRU ESTE VESNIC. Hristos ne atentioneaza de mii de ori in Evanghelie ca sufletul valoreaza mai mult decat lumea tocmai pentru ca ESTE VESNIC. Hristos a trimis Apostolii sa propovaduiasca "EVANGHELIA: VESTEA BUNA A DOBANDIRII IMPARATIEI LUI DUMNEZEU PENTRU VESNICIE". Hristos este insa si mila si iubire. Asa cum a iertat pacatele a mii de oameni pe pamant la fel le iarta si oamenilor care s-au lepadat de trupul pamantesc. CONFORM EVANGHELIEI NU EXISTA MOARTE !!!! NOTIUNEA PRIMARA CARE DEFINESTE OMUL CONFORM EVANGHELIEI ESTE SUFLETUL CARE ESTE DE LA DUMNEZEU SI ESTE VESNIC SI NU TRUPUL. Omul, suflet si trup, se desparte de trup ca si de o haina, iar sufletul vesnic asemenea lui Dumnezeu este judecat pentru faptele sale, dupa cum zice Scriptura. Vezi ca tu practici studiul Scripturii exact ca si fariseii rataciti: cauti cuvinte care sa-ti justifice ratacirile. Dar Hristos NU A FACUT O ANALIZA PE CUVINTE CI PE SENSUL si LOGICA SCRIPTURII. Hristos NU A DAT CITATE ci a EVIDENTIAT IDEI. AP. Pavel a spus clar: Litera ucide, duhul este cel care da viata: adica sensul literal inteles gresit (cum fac protestantii) omoara pe omul nepriceput, iar logica si ideea este cea care da viata. Scriptura nu se analizeaza pe "cuvintele". Sscriptura este o imensitate de idei, TOATE LEGATE INTRE ELE de la un capata la altul. Scriptura este o SUMA DE PRINCIPII si nu o suma de textulete si de citate disparate care se citeaza distinct. Hristos nu a "dictat citate" ci HRistos a formulat texte si logici simple si complexe. Last edited by gpalama; 30.05.2014 at 18:38:55. |
|