Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2014, 12:41:39
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Cel ce spune ca nu are ca scop mantuirea, nu e crestin.
Ce vorbesti ? Ia sa analizam ce spui, deci daca spui ca ai ca scop mantuirea esti crestin ?

Pai si musulmanii declara si spun ca au ca scop mantuirea si nu sunt crestini !

Mihaita tata, las-o mai moale cu definitiile, nu te mai juca cu cuvintele ca induci lumea in eroare.

Ce facem, daca cutare om botezat ortodox gandeste in felul in care a fost format la scoala (de exemplu acum 35 de ani stiam ca nu exista Dumnezeu deoarece comunismul asa ne indoctrina), insemna dupa tine ca gata, s-a dus mantuirea lui ?

Lucrurile sunt mult mai nuantate si mai complicate. Dumnezeu da posibilitatea fiecarui om, pana in ultima clipa a vietii lui sa-si recunoasca pacatele si sa opteze pentru mantuire. Nu spune nicaieri ca doar intre varsta de 7 - 14 ani poti lua aceasta decizie si ca daca nu o faci la acea varsta, gata, s-a zis cu mantuirea. Asta nu insemna ca poti amana toata viata aceasta decizie spunandu-ti ca ai timp,... ca nimeni nu stie cand va muri!

Sunt multi care s-au nascut in india, china, japonia, in australia in triburile de indigeni ... pai credeti ca Dumnezeu o sa-i ia la intrebari, ca de ce s-au nascut acolo si de ce nu au optat la varsta de 7 - 14 ani pentru mantuire prin credinta ortodoxa ?
Sa fim seriosi ! Talharul de pe cruce a intrat primul in Rai, inaintea sfintilor si inaintea lui Adam! Ati inteles de ce ?

Last edited by AlbertX; 23.05.2014 at 12:56:35.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2014, 12:48:18
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Ce vorbesti ? Ia sa analizam ce spui, deci daca spui ca ai ca scop mantuirea esti crestin ?

Pai si musulmanii declara si spun ca au ca scop mantuirea si nu sunt crestini !

Mihaita tata, las-o mai moale cu definitiile, nu te mai juca cu cuvintele.
Matale ai o placere deosebita in a deturna discutiile. Noi vorbim aici de crestini ortodocsi. Nu de musulmani, nu de sectanti, budisti etc.
Contextul era urmatorul: ea se considera ortodoxa dar nu are ca scop mantuirea. La contextul asta a venit raspunsul meu de mai sus.
Iti repet, daca nu pricepi bine limba romana nu e vina mea.
Citat:
În prealabil postat de albert
Mihaita tata
Apelativul asta il foloseti la matale in batatura cu ai tai. Aici eu zic sa pastram decenta.
p.s. nu imi mai da reply la postarea asta. E ultima in dialogul cu matale, si ultima pe acest topic.

Last edited by mihai07; 23.05.2014 at 12:53:33.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2014, 12:54:20
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Mihaita tata,
Eu i-aș zice chiar "Mihaitza07 tată", că doar nu vorbești cu mandea, nu?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2014, 13:06:10
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Talking

Citat:
Mihaita tata ...
Cu ce anume nu esti de acord cu Mihaita, cu "tata" sau cu combinati "Mihaita tata" ? Te consideri jignit ?
Daca te irita asa mult limbajul colocvial ai fi fost primul care nu l-ai fi folosit. Daca folosesti "matale" ce te astepti ?

Referitor la ce pricep sau nu in limba romana, am sa ma fac ca nu observ acest atac subtil la persoana ... dar mihai07, asta-i viata, mergem inainte ... ca tancurile sovietice!

mihai07, mihai07, mihai07, .... mihai07 - o sa repet sa nu mai uit, imi cer scuze pentru greseala de exprimare
"mihaita tata" era ceva uman ... "mihai07" poate fi si un virus troian ...

Sunteti suparati rau pe Mandea asta ... cine stie ce-o fi in sufletul vostru, mai mergeti si voi la Biserica si va spovediti.
Ati uitat ca "Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca!" ... si va mai dati "crestini" aici pe forum.

Sa revenim la topic ...

Last edited by AlbertX; 23.05.2014 at 13:12:56.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2014, 21:34:34
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Sunteti suparati rau pe Mandea asta ... cine stie ce-o fi in sufletul vostru, mai mergeti si voi la Biserica si va spovediti.
Suparati pe el (ne facem ca vorbim de altcineva ca sa nu tulburam personalitatea asta)? Nu.
Dar nici nu putem simula prostia asa cum el simuleaza alte lucruri.
Vechi 23.05.2014, 21:31:18
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Stai prost cu logica? Daca spun ca daca nu ai ca scop mantuirea nu esti crestin nu inseamna ca daca ai ca scop mantuirea este crestin. E de clasa a 9-a la scoala, dar cred ca si prin clasa intai poti sa pricepi asta.

Citat:
Mihaita tata, las-o mai moale cu definitiile, nu te mai juca cu cuvintele ca induci lumea in eroare.
Mandea tata (cred ca pot sa iti spun pe nume pentru ca ne cunoastem de ceva timp) daca stai prost cu logica nu incerca sa ii inveti pe altii logica.

Citat:
Talharul de pe cruce a intrat primul in Rai, inaintea sfintilor si inaintea lui Adam! Ati inteles de ce ?
Esti sigur ca tu ai inteles?