Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2014, 13:40:08
calinp calinp is offline
Member

Data înregistrării: 20.04.2014
Smile n-as vrea sa fiu copilul tau

Daca doar te-ai ruga, ai fi ca in exemplul dat de Steinhardt: te rogi sa se aprinda becul in loc sa te ridici putin de la rugaciune. Iar orice alta atitudine pozitiva fata de copil eu o numesc ecumenism.
Noi nu trebuie doar sa-i facem doar fise Mantuitorului, ci suntem cei care trebuie sa facem mai mari, ca El s-a dus la Tatal - asa a zis. Nu sa spunem: asta a facut doar El si gata, noi n-avem nicio treaba.
Nu cred ca exista mantuire individuala, in religia numita crestinism - despre asta vorbesc toate pildele Mantuitorului. Nici macar la Sf Antonie si Arsenie . Chiar rar cand se intalneau ei cu oamenii, ceea ce spuneau putea cantari mai mult dacat toata viata lor de asceza, daca ar fi gresit cu ceva - prin absurd, ca ei stiau ce au de facut. Ei n-ar fi tratat usor o eventuala acuzatie din partea dracilor ca din cauza lor altii sunt incurajati in rau. Nimeni nu scapa de nimic la judecata.

Am zis ca ai inteles, pentru ca asa mi s-a parut. Dar chestiunile astea tin cumva si de experientele proprii de viata, de credinta. Si eu am fost antiecumenist in studentie. Antiecumenistului nu i se pot contrapune decat argumente care sa ii tempereze judecata asupra altora. Restul intelege, eventual, fiecare numai de la sine.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenism Tartaruga Biserici Protestante 230 04.12.2012 01:46:41
Ecumenism ancah Biserica Ortodoxa Romana 206 31.05.2010 03:51:19
ecumenism alexandra Generalitati 15 20.04.2008 16:10:49
Ecumenism Iacov Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 178 08.10.2007 20:02:36
Ecumenism Noesis Generalitati 13 17.07.2007 09:35:57