![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu spui de fapt ca nu exista un adevar absolut, ar fi relativ si in toate religiile. In adevar cineva stie adevarul si stie ce nu e adevarat. Numai daca nu stie adevarul mai cauta si se indoieste. Cineva care stie ca leul are patru picioare stie si ca gresesc cei ce spun ca are sapte sau zece picioare. In schimb ceilalti poate cred si ei ca e adevarat ca leul are zece picioare, dar nu inseamna ca adevarul e si la ei. La fel si in ortodoxie, aici e adevarul, un ortodox stie ca e asa si stie si ca celelalte religii sunt gresite. Cei care nu au gasit inca toata ortodoxia, doar o parte, cred ca adevarul e relativ. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am sentimentul că parcă rulează filmul „Invazia Ecumeniștilor Postmoderniști” pe forumu ăsta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana una alta, doi anti-ecumenisti au fost banati si nu pentru ideile lor ci pentru modul badaran/psiho-patologic in care au gasit de cuviinta sa si le exprime. Si mai sunt 1 sau 2 care se pare ca vor sa urmeze acelasi drum.
|
||||
|
||||
![]()
Macar ei aveau o idee, erau coerenti (indiferent de maniera in care au ales sa se exprime). El in schimb are un fix. Iar cand ii arati ca greseste incepe cu atacurile la persoane nefundamentate. Este in lumea lui setat pe ideea de antiecumenism.
|
||||
|
||||
![]()
Alinache și Lucică, lăsați gossip-ul și dați-vă silința să fiți on-topic!
|
|
||||
|
||||
![]()
Poate iti ascuti propriile sfaturi si o mai termini cu acuzatiile ca toti ar fi ecumenisti.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si extind aceasta credinta si la ortodoxie,doar ca nu o inteleg eu prea bine . Multe ma fac sa ma indoiesc de ortodoxie,dar tot in ea cred. Nu imi place alt cult, alta doctrina,alt adevar , le consider simple erezii si rataciri. Daca intru intr-o catedrala catolica, de exemplu prin vizitele in strainatate , mi se face rau. Iar daca trec pe linga o adunare sectara , ma cuprinde o raceala ca de moarte . De aceea si spun,ca un orthodox nu poate accepta pe altcineva ,si nu poate intelege, pentru ca eu insumi nu pot. Si inca eu sunt dintre cei mai rebeli si mai nestatornici din credinta aceasta . D'apoi cei care au ajuns cu adevarat la liniste , sunt convins ca devin chiar agresivi,in prezenta unora care incearca sa ii tulbure. Toti apartinem lui Hristos ,dar suntem nevoiti sa traim in lumi diferite . Noi credem ca in lumea cea buna ,ceilalti ,in afara ei. Dragostea ne ar impinge catre aproapele ,inclusiv de alta religie, dar ratiunea ne tine in Hristos si in ortodoxie. Iar dupa ani intregi , constatam ca de fapt dragostea ne tinea linga Hristos , si ajungem sa nu ne mai razvratim la ceea ce nu intelegem. Important nu e daca sectarii se mantuiesc. Important e daca eu ma mantuiesc, ca daca am raspuns la aceasta intrebare,am raspuns pentru intreaga omenire. Toata aceasta filozofie e absolut inutila daca nu o raportez la mine. Cum sa imi dau eu cu parerea despre soarta a miliarde de oameni , cand eu am totul ,si nu reusesc sa folosesc nimic. Cum sa le zic eu ca orotodxia mantuieste cand eu nu ma pot mantui pe mine? Nu ortodoxia mantuieste ,ci efortul fiecaruia si harul lui Hristos . Orotodoxia doar canalizeaza cel mai bine acest efort si daruieste acest har. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand incepeau sa plaseze copypaste -urile in contexte, atunci se vedea si caracterul problematic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Toata Sfanta Scriptura si toata invatatura revelata contin in esenta un singur lucru: care sunt conditiile mantuirii. Adica ce trebuie sa faca cineva ca sa se mantuiasca si ce nu trebuie sa faca. Oricine trebuie sa cunoasca mai intai aceste conditii, altfel fiecare isi concepe propria invatatura dupa care vrea sa se mantuiasca singur. Iar rezumatul acestei invataturi este: doar prin har se mantuieste omul, adica prin harul pogorat la Cincizecime, harul din Sfintele Taine. La acesta se adauga credinta dreapta si faptele credintei, dar fara har nu se poate. Aceasta fraza contine, rezumata, toata invatatura crestina. De aceea doar ortodoxia poate fi mantuitoare, pentru ca doar in Biserica Ortodoxa sunt Sfintele Taine. Last edited by catalin2; 23.04.2014 at 21:24:09. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Insa, prin Sf.Botez pruncul este intors spre Model intrucat Modelul a devenit prin Inviere Calea intoarcerii Creatiei spre firescul vietii si al vesniciei. Intr-un fel, ai dreptate cand spui ca "ei (adica paganul, musulmanul si "bastinasul") nu sunt constienti" de Model, pentru ca ei nu au cunoscut Botezul, Mirungerea si Sf.Impartasanie. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ce zici?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 23.04.2014 at 23:49:30. |
|