Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2014, 13:10:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Mantuirea vine prin ortodoxie pentru un ortodox.
Pe cel de alta religie ,un ortodox niciodata nu il va putea intelege,caci si-ar nega propriul sistem de valori. Intotdeauna il va considera un eretic. Dar nici acela nu va putea intelege pe orthodox ,caci e indoctrinat cu prea multele critici invatate pe dinafara de la dascalii lor ,ca si cum nenumaratele secte ar fi descoperit ele credinta adevarata.
Hristos a inviat!
Tu spui de fapt ca nu exista un adevar absolut, ar fi relativ si in toate religiile. In adevar cineva stie adevarul si stie ce nu e adevarat. Numai daca nu stie adevarul mai cauta si se indoieste. Cineva care stie ca leul are patru picioare stie si ca gresesc cei ce spun ca are sapte sau zece picioare. In schimb ceilalti poate cred si ei ca e adevarat ca leul are zece picioare, dar nu inseamna ca adevarul e si la ei. La fel si in ortodoxie, aici e adevarul, un ortodox stie ca e asa si stie si ca celelalte religii sunt gresite. Cei care nu au gasit inca toata ortodoxia, doar o parte, cred ca adevarul e relativ.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2014, 16:58:42
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Hristos a inviat!
Cineva care stie ca leul are patru picioare stie si ca gresesc cei ce spun ca are sapte sau zece picioare. In schimb ceilalti poate cred si ei ca e adevarat ca leul are zece picioare
Adevărat a Înviat!
Am sentimentul că parcă rulează filmul „Invazia Ecumeniștilor Postmoderniști” pe forumu ăsta.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2014, 18:56:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Uite acilea leacul pentru nebunia ta:
Întâi, trebuie să știți că, în zilele cele de apoi, vor veni, cu batjocură, batjocoritori care vor umbla după poftele lor. 2 Petru 3:3

Un antiecumenist nu e bolnav ca să aibă nevoie de leac.
Un ecumenist este bolnav. De panerezia secolului, cum bine ziceau sfinții.

Pana una alta, doi anti-ecumenisti au fost banati si nu pentru ideile lor ci pentru modul badaran/psiho-patologic in care au gasit de cuviinta sa si le exprime.

Si mai sunt 1 sau 2 care se pare ca vor sa urmeze acelasi drum.
Vechi 22.04.2014, 19:46:55
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pana una alta, doi anti-ecumenisti au fost banati si nu pentru ideile lor ci pentru modul badaran/psiho-patologic in care au gasit de cuviinta sa si le exprime.

Si mai sunt 1 sau 2 care se pare ca vor sa urmeze acelasi drum.
Macar ei aveau o idee, erau coerenti (indiferent de maniera in care au ales sa se exprime). El in schimb are un fix. Iar cand ii arati ca greseste incepe cu atacurile la persoane nefundamentate. Este in lumea lui setat pe ideea de antiecumenism.
Vechi 22.04.2014, 23:06:52
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Alinache și Lucică, lăsați gossip-ul și dați-vă silința să fiți on-topic!
Reply With Quote
Vechi 22.04.2014, 23:14:49
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Alinache și Lucică, lăsați gossip-ul și dați-vă silința să fiți on-topic!
Poate iti ascuti propriile sfaturi si o mai termini cu acuzatiile ca toti ar fi ecumenisti.
Vechi 22.04.2014, 23:50:09
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Hristos a inviat!
Tu spui de fapt ca nu exista un adevar absolut, ar fi relativ si in toate religiile. In adevar cineva stie adevarul si stie ce nu e adevarat. Numai daca nu stie adevarul mai cauta si se indoieste. ... La fel si in ortodoxie, aici e adevarul, un ortodox stie ca e asa si stie si ca celelalte religii sunt gresite. Cei care nu au gasit inca toata ortodoxia, doar o parte, cred ca adevarul e relativ.
Eu cred in Hristos ca El este Adevarul. El nu este un adevar relativ ci este un adevar absolut , valabil pentru orice om ,religie , si fiinta nascuta sub soare. Nici paganul ,nici musulmanul ,nici bastinasul nu au alt adevar ,nu au alt Model . Doar ca ei nu sunt constienti de aceasta .
Si extind aceasta credinta si la ortodoxie,doar ca nu o inteleg eu prea bine . Multe ma fac sa ma indoiesc de ortodoxie,dar tot in ea cred. Nu imi place alt cult, alta doctrina,alt adevar , le consider simple erezii si rataciri. Daca intru intr-o catedrala catolica, de exemplu prin vizitele in strainatate , mi se face rau. Iar daca trec pe linga o adunare sectara , ma cuprinde o raceala ca de moarte .
De aceea si spun,ca un orthodox nu poate accepta pe altcineva ,si nu poate intelege, pentru ca eu insumi nu pot. Si inca eu sunt dintre cei mai rebeli si mai nestatornici din credinta aceasta . D'apoi cei care au ajuns cu adevarat la liniste , sunt convins ca devin chiar agresivi,in prezenta unora care incearca sa ii tulbure.
Toti apartinem lui Hristos ,dar suntem nevoiti sa traim in lumi diferite . Noi credem ca in lumea cea buna ,ceilalti ,in afara ei.
Dragostea ne ar impinge catre aproapele ,inclusiv de alta religie, dar ratiunea ne tine in Hristos si in ortodoxie.
Iar dupa ani intregi , constatam ca de fapt dragostea ne tinea linga Hristos , si ajungem sa nu ne mai razvratim la ceea ce nu intelegem.
Important nu e daca sectarii se mantuiesc. Important e daca eu ma mantuiesc, ca daca am raspuns la aceasta intrebare,am raspuns pentru intreaga omenire.

Toata aceasta filozofie e absolut inutila daca nu o raportez la mine. Cum sa imi dau eu cu parerea despre soarta a miliarde de oameni , cand eu am totul ,si nu reusesc sa folosesc nimic. Cum sa le zic eu ca orotodxia mantuieste cand eu nu ma pot mantui pe mine?
Nu ortodoxia mantuieste ,ci efortul fiecaruia si harul lui Hristos . Orotodoxia doar canalizeaza cel mai bine acest efort si daruieste acest har.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2014, 23:54:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Macar ei aveau o idee, erau coerenti (indiferent de maniera in care au ales sa se exprime). El in schimb are un fix. Iar cand ii arati ca greseste incepe cu atacurile la persoane nefundamentate. Este in lumea lui setat pe ideea de antiecumenism.
Nu, nu prea erau decat la nivel de ce scriau copy/paste.
Cand incepeau sa plaseze copypaste -urile in contexte, atunci se vedea si caracterul problematic.
Vechi 23.04.2014, 21:21:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Eu cred in Hristos ca El este Adevarul. El nu este un adevar relativ ci este un adevar absolut , valabil pentru orice om ,religie , si fiinta nascuta sub soare. Nici paganul ,nici musulmanul ,nici bastinasul nu au alt adevar ,nu au alt Model . Doar ca ei nu sunt constienti de aceasta .
Asa este, dar asta nu insemana ca ei nu sunt pe o cale gresita. De exemplu sa nu ucizi e o porunca valabila pentru toti. Dar cei care ucid gresesc. La fel si cu cei din alte religii, daca se inchina la idoli, adica ingeri cazuti, nu insemna ca sunt cu Hristos.
Citat:
Toti apartinem lui Hristos ,dar suntem nevoiti sa traim in lumi diferite . Noi credem ca in lumea cea buna ,ceilalti ,in afara ei.
Toti sunt chemati la mantuire in Biserica, nimeni nu e nevoit sa ramana pe afara. Hristos a venit pentru toti oamenii, nu doar pentru 12 crestini, cati au fost la inceput. Noi stim ca ortodoxia e adevarul, nu doar credem, nu avem indoieli. Ceilalti cred.
Citat:
De aceea si spun,ca un orthodox nu poate accepta pe altcineva ,si nu poate intelege, pentru ca eu insumi nu pot.
Ortodoxia e adevarul, deci intelege si alte cai gresite. Si sunt multe materiale si carti care dau explicatii amanuntite. Noi stim, nu credem, adica nu avem indoieli.
Citat:
Important nu e daca sectarii se mantuiesc. Important e daca eu ma mantuiesc, ca daca am raspuns la aceasta intrebare,am raspuns pentru intreaga omenire.
Toata Sfanta Scriptura si toata invatatura revelata contin in esenta un singur lucru: care sunt conditiile mantuirii. Adica ce trebuie sa faca cineva ca sa se mantuiasca si ce nu trebuie sa faca. Oricine trebuie sa cunoasca mai intai aceste conditii, altfel fiecare isi concepe propria invatatura dupa care vrea sa se mantuiasca singur. Iar rezumatul acestei invataturi este: doar prin har se mantuieste omul, adica prin harul pogorat la Cincizecime, harul din Sfintele Taine. La acesta se adauga credinta dreapta si faptele credintei, dar fara har nu se poate. Aceasta fraza contine, rezumata, toata invatatura crestina. De aceea doar ortodoxia poate fi mantuitoare, pentru ca doar in Biserica Ortodoxa sunt Sfintele Taine.

Last edited by catalin2; 23.04.2014 at 21:24:09.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2014, 23:11:27
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Modelul e universal, asa este, dar Modelul TREBUIE ASUMAT SI URMAT SAU TRANSPUS IN VIATA. Nu crezi la fel? Adica, daca Modelul e universal inseamna ca este impus omului cu forta??? Tu ai fi de acord sa ti se impuna un model cu forta? Stalin s-a impus cu forta ca model, dar partea nasoala a fost ca a dat de niste oameni mai incapatanati ca el... asa, cam vreo 6 milioane. Si din cauza lor Stalin nu a reusit sa se impuna ca model universal.

Insa, prin Sf.Botez pruncul este intors spre Model intrucat Modelul a devenit prin Inviere Calea intoarcerii Creatiei spre firescul vietii si al vesniciei.
Intr-un fel, ai dreptate cand spui ca "ei (adica paganul, musulmanul si "bastinasul") nu sunt constienti" de Model, pentru ca ei nu au cunoscut Botezul, Mirungerea si Sf.Impartasanie.

Citat:
Si extind aceasta credinta si la ortodoxie,doar ca nu o inteleg eu prea bine . Multe ma fac sa ma indoiesc de ortodoxie,dar tot in ea cred.
Bravo, imi placi... Sfanta incapatanare te va scoate la liman.

Citat:
Nu imi place alt cult, alta doctrina,alt adevar , le consider simple erezii si rataciri. Daca intru intr-o catedrala catolica, de exemplu prin vizitele in strainatate , mi se face rau. Iar daca trec pe linga o adunare sectara , ma cuprinde o raceala ca de moarte .
De aceea si spun,ca un orthodox nu poate accepta pe altcineva ,si nu poate intelege, pentru ca eu insumi nu pot. Si inca eu sunt dintre cei mai rebeli si mai nestatornici din credinta aceasta . D'apoi cei care au ajuns cu adevarat la liniste , sunt convins ca devin chiar agresivi,in prezenta unora care incearca sa ii tulbure.
Slava lui Dumnezeu! Iata modul in care Sf.Botez este viu lucrator in omul ortodox!

Citat:
Dragostea ne ar impinge catre aproapele ,inclusiv de alta religie, dar ratiunea ne tine in Hristos si in ortodoxie.
Iar dupa ani intregi , constatam ca de fapt dragostea ne tinea linga Hristos , si ajungem sa nu ne mai razvratim la ceea ce nu intelegem.
Toata aceasta filozofie e absolut inutila daca nu o raportez la mine. Cum sa imi dau eu cu parerea despre soarta a miliarde de oameni , cand eu am totul ,si nu reusesc sa folosesc nimic. Cum sa le zic eu ca orotodxia mantuieste cand eu nu ma pot mantui pe mine?
Imi placi, omule!

Citat:
Nu ortodoxia mantuieste ,ci efortul fiecaruia si harul lui Hristos . Orotodoxia doar canalizeaza cel mai bine acest efort si daruieste acest har.
Aici, eu unul as reformula zicand: Ortodoxia canalizeaza acest efort si daruieste acest har.
Ce zici?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 23.04.2014 at 23:49:30.
Reply With Quote
Răspunde