Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2014, 20:10:31
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Asa cum a raspuns AlinB, eu nu-mi permit sa am logica proprie in acest domeniu. Am incredere in sursele de informare existente. Stiu ca ai alta parere in legatura cu cipurile. E deja foarte tarziu pentru explicatii. Nu te voi convinge, orice ti-as spune. Exista surse de informare si te invit sa le studiezi in liniste.
eu nu am nici o parere pro, dar nici una contra. Ai afirmat ca cipul este pecetea apocaliptica 666. Ok! Eu te intreb: CARE PERSOANA DIN LUMEA ACEASTA ESTE ANTIHRISTUL?Biblia spune clar ca mai intai apare fiara si abia apoi pecetea lui si lepadarea lumii (apostazia). Asa ca e normal sa te intreb cine este antihristul. Poate tu ai informatii pe care eu nu le stiu
Vechi 08.04.2014, 21:16:49
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-tu esti cu "secta" sistemului care vrea control total ,nu ?
Stii care e secta? Aia care o ia pe aratura si aduce invataturi de credinta noi. Ca daca cineva refuza cipul pentru ca el considera ca acesta ii incalca libertarea pot sa inteleg. Dar cand cineva face afirmatii fara nici un temei, fara nici o baza si nici o argumentare cum ca cipul ar fi semnul fiarei si o promoveaza ca "invatatura de credinta" acela, da, este sectant.

Ps: Conecventa este esentiala. Ca daca cineva sare de 3 metrii in sus impotriva cipului din CI, pasaport, etc, dar are mobil nu e chiar o dovada de consecventa.
Vechi 08.04.2014, 21:19:42
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
http://www.apologeticum.ro/2014/04/a...ta/#more-36314

De citit si comentariile userului Iacoboaie Radu.
Dar ce om intreg la minte si-ar pierde vremea de pe o asa "sursa de informare"? E ca si cum ai cauta stiri obiective si ai incerca sa afli care e realitatatea de la Antena 3 sau B1.
Vechi 08.04.2014, 21:20:49
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
A Am incredere in sursele de informare existente.
Poate de dezinformare.
Vechi 08.04.2014, 21:23:58
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul

Ps: Conecventa este esentiala. Ca daca cineva sare de 3 metrii in sus impotriva cipului din CI, pasaport, etc, dar are mobil nu e chiar o dovada de consecventa.
Mai omule, intelege odata ca doar pentru ca unul sa-ti dea un pumn nu e normal sa accepti si un picior in fund. Normal ar fi ca oamenii sa protesteze si astia sa termine cu securismul si sa-i trimita pe aia la munca, nu sa ne controleze viata din ce in ce mai mult. In plus un telefon mobil, calculator, etc. nu poate functiona fara cipuri ( asta daca nu-l faci mare cat un dulap ). O carte de identitate fara cipuri este posibila si normal ar fi sa fie oferita ca alternativa celor care refuza CI cu cip din diferite motive.
Vechi 08.04.2014, 21:46:18
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mai omule, intelege odata ca doar pentru ca unul sa-ti dea un pumn nu e normal sa accepti si un picior in fund. Normal ar fi ca oamenii sa protesteze si astia sa termine cu securismul si sa-i trimita pe aia la munca, nu sa ne controleze viata din ce in ce mai mult. In plus un telefon mobil, calculator, etc. nu poate functiona fara cipuri ( asta daca nu-l faci mare cat un dulap ). O carte de identitate fara cipuri este posibila si normal ar fi sa fie oferita ca alternativa celor care refuza CI cu cip din diferite motive.
Corect. Dar daca cipul e problema il respingi in toate formele lui.
Vechi 08.04.2014, 21:46:25
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
eu nu am nici o parere pro, dar nici una contra. Ai afirmat ca cipul este pecetea apocaliptica 666. Ok! Eu te intreb: CARE PERSOANA DIN LUMEA ACEASTA ESTE ANTIHRISTUL?Biblia spune clar ca mai intai apare fiara si abia apoi pecetea lui si lepadarea lumii (apostazia). Asa ca e normal sa te intreb cine este antihristul. Poate tu ai informatii pe care eu nu le stiu
Am afirmat ca cipul implantat in corpul uman intruneste toate conditiile pentru a constitui pecetea. Este un semn, are un numar in loc de nume, al carui semn este 666, este pus pe mana dreapta sau pe frunte, fara el nu se poate vinde sau cumpara.Cipul din documentele electronice reprezinta o pre-pecete in masura sa ne deprinda cu ,,beneficiile'' sistemului antihristic. Tocmai am terminat de citit o carte ,,Minuni din vremea noastra. Viata dupa moarte'' in care se prezinta marturiile unui om care a avut niste experiente deosebite, reusind sa vada Raiul si Iadul. Chinurile Iadului sunt reale si ingrozitoare. Nu putem face experimente cu propriul suflet, din pacate. Daca in Apocalipsa, capitolele 13-15, scrie sa nu ne insemnam cu 666, e bine sa facem ascultare, daca dorim mantuirea.

Pana cand apare Antihrist, totul se pregateste, tehnologic si ideologic, astfel incat sa cada cat mai multi, chiar si cei alesi, dupa cum este scris. La timpul potrivit, il vom cunoaste pe Antihrist. Unii spun ca s-ar fi nascut deja si ca ar avea 15 ani, ca este frumos si inteligent, doar ca are gheare. Pot fi speculatii, poate fi adevar. Dumnezeu stie. Daca Sfantul Lavrentie de Cernigov le-a spus contemporanilor ca unii vor apuca acele vremuri in care va veni Antihrist, inseamna ca e posibil sa se fi nascut, intr-adevar.

Ce sa mai spun? Sa ne rugam si sa ne pocaim, ca nu cumva pacatele personale sa ne fie pecetea. Dar refuzarea simbolurilor antihristice reprezinta o marturisire a credintei, o marturisire a lui Hristos.

,,Nici Mahomed nu si-a facut cruce, nici eu, crestinul, nu accept insemnarea cu simboluri anticrestinesti." - asa trebuie sa ne spunem.

Prin rugaciune, s-ar putea amana venirea lui Antihrist. Insa promovarea pacatului se face in mod foarte agresiv, astfel incat multi dintre noi cadem ca frunzele si nu mai avem nevoie de vreo pecete pentru a ne desparti de Dumnezeu. Asadar, nici prorocirile nu ne mai ingrijoreaza... Doamne, ai mila de noi!
Vechi 08.04.2014, 21:51:35
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tocmai am terminat de citit o carte ,,Minuni din vremea noastra. Viata dupa moarte'' in care se prezinta marturiile unui om care a avut niste experiente deosebite, reusind sa vada Raiul si Iadul. Chinurile Iadului sunt reale si ingrozitoare. Nu putem face experimente cu propriul suflet, din pacate.
Si cu siguranta in cartea cel care a "vazut" chinurile iadului le-a povestit ca fiind trupesti desi iadul acum nu este unul fizic si omul nu poate suferi fizic pentru ca nu are trup.

Si asta, desi par rautacios, este doar un exemplu de cat discermanant da cineva care crede orice fara a se baza pe lucrurile importante: Sf Scriptura si Sf Traditie care contin toate invataturile de care are cineva nevoie.
Vechi 08.04.2014, 21:58:40
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am afirmat ca cipul implantat in corpul uman intruneste toate conditiile pentru a constitui pecetea. Este un semn, are un numar in loc de nume, al carui semn este 666, este pus pe mana dreapta sau pe frunte, fara el nu se poate vinde sau cumpara.Cipul din documentele electronice reprezinta o pre-pecete in masura sa ne deprinda cu ,,beneficiile'' sistemului antihristic.
Ai facut o afirmatie fara nici o baza.
1. Cipul nu este un semn, este un dispozitiv electronic.
"2. Are numar in loc de nume"? Are un cod si nefiind om nu poate avea un mune. Are o denumire. E firesc.
3.Asta cu "semnul cipului" e 666 este o aberatie venita din paranoia. Intreba cam cati oameni care iti doresc ceva sau doresc sa evite ceve vad peste tot semne? Asa si cei care vad in cip 666 au cautat semne pana au gasit ce cautau.
4."E pus pe mana sau pe frunte"? Serios?
a) Nu exista implaturi deci este vorba despre speculatii.
b) Daca ar fi implanuturi nu ar fi PE mana si PE frunte.
5. "Fara el nu se poate vinde si cumpara". Pai teoretic nici fara un act de identitate nu poti vinde si cumpara. Daca ai sa spui ca nu e asa iti argumentez.
Vechi 08.04.2014, 22:06:01
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Si cu siguranta in cartea cel care a "vazut" chinurile iadului le-a povestit ca fiind trupesti desi iadul acum nu este unul fizic si omul nu poate suferi fizic pentru ca nu are trup.
Citeste-o si tu. Si mai citeste si:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/despreiad.htm
http://www.ortodoxia.md/descopera/9-...i-vesnicia-lui

Exista niste capitole despre Rai si Iad si in ,,Mantuirea pacatosilor'' scrisa de Agapie Criteanul. In Noul Testament, se vorbeste despre gheena, acolo unde este ,,plangerea si scrasnirea dintilor."
Subiect închis