Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2014, 21:16:49
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-tu esti cu "secta" sistemului care vrea control total ,nu ?
Stii care e secta? Aia care o ia pe aratura si aduce invataturi de credinta noi. Ca daca cineva refuza cipul pentru ca el considera ca acesta ii incalca libertarea pot sa inteleg. Dar cand cineva face afirmatii fara nici un temei, fara nici o baza si nici o argumentare cum ca cipul ar fi semnul fiarei si o promoveaza ca "invatatura de credinta" acela, da, este sectant.

Ps: Conecventa este esentiala. Ca daca cineva sare de 3 metrii in sus impotriva cipului din CI, pasaport, etc, dar are mobil nu e chiar o dovada de consecventa.
Vechi 08.04.2014, 21:23:58
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul

Ps: Conecventa este esentiala. Ca daca cineva sare de 3 metrii in sus impotriva cipului din CI, pasaport, etc, dar are mobil nu e chiar o dovada de consecventa.
Mai omule, intelege odata ca doar pentru ca unul sa-ti dea un pumn nu e normal sa accepti si un picior in fund. Normal ar fi ca oamenii sa protesteze si astia sa termine cu securismul si sa-i trimita pe aia la munca, nu sa ne controleze viata din ce in ce mai mult. In plus un telefon mobil, calculator, etc. nu poate functiona fara cipuri ( asta daca nu-l faci mare cat un dulap ). O carte de identitate fara cipuri este posibila si normal ar fi sa fie oferita ca alternativa celor care refuza CI cu cip din diferite motive.
Vechi 08.04.2014, 21:46:18
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mai omule, intelege odata ca doar pentru ca unul sa-ti dea un pumn nu e normal sa accepti si un picior in fund. Normal ar fi ca oamenii sa protesteze si astia sa termine cu securismul si sa-i trimita pe aia la munca, nu sa ne controleze viata din ce in ce mai mult. In plus un telefon mobil, calculator, etc. nu poate functiona fara cipuri ( asta daca nu-l faci mare cat un dulap ). O carte de identitate fara cipuri este posibila si normal ar fi sa fie oferita ca alternativa celor care refuza CI cu cip din diferite motive.
Corect. Dar daca cipul e problema il respingi in toate formele lui.
Vechi 09.04.2014, 10:04:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mai omule, intelege odata ca doar pentru ca unul sa-ti dea un pumn nu e normal sa accepti si un picior in fund. Normal ar fi ca oamenii sa protesteze si astia sa termine cu securismul si sa-i trimita pe aia la munca, nu sa ne controleze viata din ce in ce mai mult. In plus un telefon mobil, calculator, etc. nu poate functiona fara cipuri ( asta daca nu-l faci mare cat un dulap ).
Haha, astia fura o tara intreaga si nimeni nu zice nimic, si tu te astepti sa sara lumea in sus pentru aberatiile astea sectant-paranoide.

Citat:
O carte de identitate fara cipuri este posibila si normal ar fi sa fie oferita ca alternativa celor care refuza CI cu cip din diferite motive.
Dar poate tu vrei un buletin roz, "din diferite motive", altul il vrea albastru in picatele, altul il vrea tiparit pe o nuca de cocos, ce zici, sa-i multumim pe toti?
Sau mai bine ii internam pe astia pentru ca evident, au o problema?

Last edited by AlinB; 09.04.2014 at 10:08:46.
Vechi 09.04.2014, 10:35:27
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Haha, astia fura o tara intreaga si nimeni nu zice nimic
Uite, asta chiar e o problemă gravă, că lumea se împacă tot mai bine cu hoțiile - mari și mici -, risipindu-și energia în proteste față de amenințări închipuite. Suntem într-o cădere dramatică sub aspect moral-valoric – poate cea mai gravă din istoria noastră – și în loc să protestăm față de păcate (hoții, șmecherii, mafii, mite, minciuni, viclenii, desfrâu mediatic, curvii, avorturi ș.a.m.d.), ne luăm măsuri paranoice de apărare față de un presupus control extern. Și cred că tocmai prin asta diavolul, de care credem că ne ferim, își atinge cel mai bine scopul, abătându-ne dibaci de la bunele preocupări.

Poate ar gândi cineva că nu poți avea atitudine întrucât sunt păcatele fratelui și trebuie să te ocupi întâi de bârna din ochiul tău. Însă dacă suntem un popor, o comunitate de creștini, nu niște indivizi izolați (cum devenim, din nefericire, tot mai mult), nu se poate să nu ne privească sănătatea organismului pe care îl alcătuim.

Și aici nu am în vedere persoane concrete, ci păcate care se întind, molipsitor, asupra întregii societăți.
Vechi 09.04.2014, 10:45:56
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Uite, asta chiar e o problemă gravă, că lumea se împacă tot mai bine cu hoțiile - mari și mici -, risipindu-și energia în proteste față de amenințări închipuite. Suntem într-o cădere dramatică sub aspect moral-valoric – poate cea mai gravă din istoria noastră – și în loc să protestăm față de păcate (hoții, șmecherii, mafii, mite, minciuni, viclenii, desfrâu mediatic, curvii, avorturi ș.a.m.d.), ne luăm măsuri paranoice de apărare față de un presupus control extern. Și cred că tocmai prin asta diavolul, de care credem că ne ferim, își atinge cel mai bine scopul, abătându-ne dibaci de la bunele preocupări.

Poate ar gândi cineva că nu poți avea atitudine întrucât sunt păcatele fratelui și trebuie să te ocupi întâi de bârna din ochiul tău. Însă dacă suntem un popor, o comunitate de creștini, nu niște indivizi izolați (cum devenim, din nefericire, tot mai mult), nu se poate să nu ne privească sănătatea organismului pe care îl alcătuim.

Și aici nu am în vedere persoane concrete, ci păcate care se întind, molipsitor, asupra întregii societăți.
Cum am putea protesta?
Să organizăm, sau măcar să participăm la meeting-uri contra avort, contra homosexualitate șamd?

Eu una nu aș avea timp și nici prea mare încredere în folosul acestor manifestări.

Dacă aș fi fost bună de avocat/ judecător, poate aș fi făcut Facultatea de drept și aș fi încercat pe această cale să lupt împotriva hoției, corupției... etc.
Vechi 09.04.2014, 10:56:28
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Cum am putea protesta?
Dacă aș fi fost bună de avocat/ judecător, poate aș fi făcut Facultatea de drept și aș fi încercat pe această cale să lupt împotriva hoției, corupției... etc.
Si ai fi fost trasa pe dreapta imediat.
Vechi 09.04.2014, 11:01:24
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Si ai fi fost trasa pe dreapta imediat.
Posibil.
Dacă mă lăsa Dumnezeu.
Dar asta seamănă a idealism.

Oricum nu lucrez în justiție.
Vechi 09.04.2014, 11:10:49
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Cum am putea protesta?
Să organizăm, sau măcar să participăm la meeting-uri contra avort, contra homosexualitate șamd?
Am avut în vedere în primul rând protestele anti-cip. Cei care tot o fac, măcar să-și aleagă corect ținta.

Apoi mă gândesc și la vot (care poate fi o formă de protest), că suntem în an electoral și sunt dezamăgit de faptul că văd că românii nu sunt deranjați foarte tare de corupție și simpatizează cu mafioții. Dreptatea nu are mulți simpatizanți la noi.

Apoi, prin viața pe care o ducem fiecare: Constat că mass-media vrea să mă corupă, să mă manipuleze agățându-se de păcatele mele și cultivându-mi-le, să mă imbecilizeze ș.a.m.d., atunci o selectez cu atenție, la limită o refuz cu totul (TV-ul, de exemplu, nu mai oferă nimic bun de multă vreme; din contră).
Vechi 09.04.2014, 11:23:23
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Am avut în vedere în primul rând protestele anti-cip. Cei care tot o fac, măcar să-și aleagă corect ținta.
Pai o sa-i puna intr-un tarc cu garduri, si o sa-i lase sa protesteze
pana cand o sa-si oboseasca gura sau o sa dea foamea sau setea in ei

Dar stai, ca trebuie sa astepte la rand, pt ca Chevron a inceput exploatarea
gazelor de sist, deci inainte de cei cu mitingul anti-cip vor cei cu mitingul
anti-gaze de sist.

Citat:
Apoi mă gândesc și la vot (care poate fi o formă de protest), că suntem în an electoral și sunt dezamăgit de faptul că văd că românii nu sunt deranjați foarte tare de corupție și simpatizează cu mafioții. Dreptatea nu are mulți simpatizanți la noi.
De parca ar intersa pe cineva cine se duce la vot.Votul este doar o forma
de legitimare.Dar nu-i problema.Daca aceasta nu functioneaza in varianta
actuala 50% + 1, atunci se poate modifica legea electorala astfel incat
castiga cel care are cele mai multe voturi din totalitatea care se prezinta.
Adica se renunta la turul 1 si turul 2.
Turul 1 devin turul 2 =>un singur tur.
Iar chestia asta este in interesul tuturor partidelor.Mai ales a partidelor mici
(care n-au bazin electoral) sau a partidelor-ciuperci care se creeaza peste
noapte.
Ca motivatie oficiala pentru introducerea unui singur tur, poate fi faptul
ca ne aflam in criza economica si un singur tur ar inseamna economii
la bugetul de stat, iar tara trebuie sa fie guvernata intr-o forma sau alta.

Citat:
Apoi, prin viața pe care o ducem fiecare: Constat că mass-media vrea să mă corupă, să mă manipuleze agățându-se de păcatele mele și cultivându-mi-le, să mă imbecilizeze ș.a.m.d., atunci o selectez cu atenție, la limită o refuz cu totul (TV-ul, de exemplu, nu mai oferă nimic bun de multă vreme; din contră).
Da , asta e singura forma de protest, concreta.
Dar nu-i bai, prostime este cat carul.Pe televiziuni le intereseaza audienta
si nu structura audientei.
Subiect închis