![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici macar nu ne-a spus mare lucru in ce consta aceasta religie .Poate pt firea lui mai rationala e mai potrivita aceasta religie ,am vazut ca citeste cu interes sfintii parinti dar mai mult din curiozitate . Cred ca a citit mult mai mult decat unii dintre noi din sfintii parinti. Ca isi pierde mantuirea daca persista in aceasta erezie nu mai este problema noastra ,i s-a spus de mai multe ori si stie. Sfantul Lavrentie de Cernigov a prevazut ca ereticii nu vor lepada erezia in care traiesc si asa vor merge la Judecata, desi pt Pelerin nu putem sa presupunem ceva anume.Sfantul Lavrentie vorbea despre niste pocaite habotnice care nu prea stiau ce se intampla cu ele. Eu atat vreau sa spun ,ca Hristos a vorbit si despre eretici in Evanghelie ,la Matei,cap.7: "Feriti-va de proorocii mincinosi care vin la voi in haine de oi iar pe dinauntru sunt lupi rapitori Dupa roadele lor ii veti cunoaste.Au doara culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini? Asa ca orice pom bun faceroade bune ,iar pomul rau face roade rele. Nu poate pom bun sa faca roade rele,nici pom rau sa faca roade bune. Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se arunca in foc. De aceea dupa roadele lor ii veti cunoaste" Noi vedem roadele ortodoxiei in multimea sfintilor care s-au nevoit din dragoste pt Hristos si au lasat marturii vii ale vietii lor pe pamant ,fie prin scrieri ,fie prin viata lor exemplara. |
|