Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2014, 17:40:43
marina31 marina31 is offline
Member

Data înregistrării: 20.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Eu ce-am citit ma duce cu gandul la pilda lucratorilor celor rai
Dumnezeu pune la dispozitie omului o vie, pe care o numeste via lui draga, lumea, darurile Sale pe care omul trebuie sa le lucreze. Si ii asigura toate conditiile atat viei cat si omului asa incat rodul sa fie unul bun. O curata, soi bun, pazitori, gard etc. Si nu te poti astepta decat ca rodul sa fie unul bun. Fapte, ganduri placute lui Dumnezeu si totusi nu e asa. A iesit agurida.
Si zice Dumnezeu oamenilor, tot la Isaia parca - Ei bine, fiti voi acum judecatori intre Mine si via Mea. Adica Dumnezeu ajunge sa ii spuna omului - spuneti-mi ce nu am facut bine? Si zice, parintele Galeriu, ce putea sa faca Dumnezeu mai mult? Probabil sa il faca pe om un robot asa incat sa se asigure ca face binele...
Ce vie bogata ne-a daruit Dumnezeu, dar si ingerii aveau o vie pe masura

am gasit un fragmentel:
"Si a dat via lucratorilor, iar el a plecat departe. – Dupa ce-ti incredinteaza darul, te lasa sa ucenicesti, sa lucrezi. Dumnezeu parca Se retrage. Si tainic El te inspira, dar fara sa te sileasca. Se pare ca e departe, si, totusi, chiar atunci cand crezi ca e departe, iar tu te rogi cu foc, e mai aproape ca oricand de tine. E taina aceasta a libertatii, pentru ca intr-adevar ucenicul sa cunoasca darul uimitor al libertatii, sa fie cu adevarat raspunzator si el de fapta lui. Sa aiba mangaierea ca lucrul facut e si al lui. E totodata si darul lui Dumnezeu, dar si osteneala lui. Nimic nu vom intelege in Scriptura fara acest, daca vreti, paradox, aceasta antinomie. Adica, in ce inteles: lucrarea darului lui Dumnezeu si a ostenelii noastre. Ai spune ca totul este dar, si asa este; dar spui ca fara osteneala ta nimic nu este, si asa si este. Si atunci, unde este adevarul? Sau darul, sau osteneala? Ei bine, adevar e si una si alta. Asta inseamna paradox. E si darul lui Dumnezeu, si osteneala mea, fara de care nu capat nimic."

"Cum nu?A cazut din cer si a ajuns in Iad."
unde culmea, el se simte bine
Reply With Quote
Vechi 12.03.2014, 20:14:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu stiu daca se simte bine.
Dracii exorcizati nu vroiau sa se intoarca in Iad.
Vechi 12.03.2014, 20:58:34
marina31 marina31 is offline
Member

Data înregistrării: 20.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Ma gandeam ca se complac in starea de iad, starea fara de Dumnezeu
Nu stiu prea multe despre asta. Parintele Calistrat yicea ca si de la ei asteapta Dumneyeu intoarcerea prin pocainta
deja ma gandesc prea mult la dansii...
Reply With Quote
Răspunde