![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Icoana din dreapta este ERETICA.
Conform canoanelor ortodoxe, Dumnezeu Tatal NU este pictat in Icoane decat cel mult sub forma care el apare in Vechiul Testament. E printre primele lucruri pe care le-am aflat la primul contact semnificativ cu ortodoxia acum vreo 20 ani Pacat ca anti-ecumenistul nostru nu cunoaste ortodoxia in primul rand.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.02.2014 at 12:51:17. |
|
||||
|
||||
![]()
Imaginea din dreapta nu exprima un adevar de credinta, deci nu e o icoana.
p.s ma surprinde cum ati putut purta atatea discutii despre ceva atat de evident. Citat:
e o invitatie lansata idolatriei si ereziei, exprima si o sfidare (pentru ca reprezinta pe Dumnezeu-Tatal prin umanul iconic, cand noi stim ca Logosul s-a intrupat) si suprapune abuziv peste cea mai vie si mai ontologica imagine a Dumnezeirii , care a fost umanitatea lui Hristos, inca o imagine ce se vrea a dumnezeirii, totul fiind in acelasi cadru. Last edited by ioanna; 14.02.2014 at 10:32:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Sper ca stii ca si Parintele Arsenie Boca (pe care il apreciezi, de aceea spun de domnia sa), L-a pictat pe Dumnezeu Tatal tot asa, sub forma unui om batran. Last edited by catalin2; 10.02.2014 at 01:01:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Se zice ca l-ar fi pictat si pe Francisc de Asissi printre sfinti deci..
|
|||
|
|||
![]()
Dimpotriva, din cate biserici am vizitat, mi s-a parut, din fericire, mai degraba o exceptie.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe langa manastirea din Tara Sfanta si Lavra din Ucraina e si manatirea din Hozeva, acolo unde s-a nevoit sfantul Ioan Iacob Hozevitul. A devenit sfant rugandu-se si in biserica unde ar fi, dupa eroarea ta, o icoana eretica. Citat:
Citat:
Citat:
Eu stiu asta, dar mesajul ii era adresat lui Ovidiu, care are un respect deosebit fata de parintele, de aceea am si precizat acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat: