Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2014, 22:47:16
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Asta cu "binecuvantarea" suna deja foarte cunoscut... Si Satan a fost la inceput un Inger de lumina... Mai apoi, insa... Vasile Danion tinea conferinte in multe orase, sustinand sus si tare ca prima mare binecuvantare a primit-o de la Parintele Cleopa, dar il critica pe unde se ducea... Mai tarziu am inteles ca una promitea celor de la care primea binecuvantarile, si alta facea in virtutea actiunii... Macar in cazul lui Danion, situatia a fost simpla; in momentul in care Biserica s-a dezis de atitudinea lui, el a inteles si chiar cred ca a devenit un pic mai smerit. Dar daca cineva ajunge prin... "binecuvantarile" ortodocsilor naivi (voturile, adica), sa ne reprezinte undeva, iar acolo se va confunda foarte usor cu toti ceilalti "lupi", care-i devin "colegi de ciolan", cred ca vom avea parte de o dezamagire mult mai cruda decat o avem pentru cei cu care deja ne-am obisnuit.
Fara sa supar pe nimeni, eu nu cred in el... Am intrat pe pagina lui si mi se pare chiar strain de ceea ce este cu adevarat "ortodoxie"... Oportunist, incisiv, prea putin diplomat, fals sensibilizat de durerile celor chinuiti!... Motivul luptei lui nu e suferinta romanilor, ci specularea suferintei, iar daca ne mai luam si un nume de rezonanta... "ortodox", deja facem impresie la bietii crestini amarati (majoritari in aceasta tara) care nu-i mai inghit nici pe Basescu, nici pe Ponta si s-au saturat de toti harparetii care cumpara voturile cu o sacosa de "nimicuri", o farfurie de sarmale si o bere la betivi... Eu nu stiu ce gasesc doamnele, atat de promitator, la acest personaj? 9 copii? Poate or fi mai multi, dar nu-i stim noi... Guru Bivolaru, avea si mai mare apetit catre sex!... (Sper sa nu-i dati calitati duhovnicesti, fiindca omul asta nu cred ca stie exact ce-i aceea o rugaciune, dupa cum se manifesta!)
N-am habar de activitatea lui Danion despre care vorbiti. :)
Nu ma intereseaza. Mai am si alte treburi decat a sta pe forumuri toata ziua :)
Nu cred ca un exemplu se poate extinde si aplica tuturor.

Am avut ocazia sa citesc multe postari si comentarii ale sale (I.C.) si nu doar pe pagina personala, ci in discutii pe pagina altora.
Era ferm pe aceleasi pozitii, ortodoxe, ba chiar are parte de etichetari din partea ateilor, ori a crestinilor de ocazie, ca fiind habotnic.
Intamplator acolo in discutii nu sunt implicate doar ..... doamne, cum sugerati dvs, ba chiar cei mai multi din care se ofera sa-l sprijine sunt barbati.
Sper ca nu o sa alunecati acum cu banuielile in directia cealalta :) :) :) oricum nici cealalta nedumerire lansata de dvs nu este deloc onorabila .

P.S.: credeam ca s-au mai domolit crestinii-ortodocsi in a-si da la gioale intre ei, am facut o pauza lunga la acest forum exact din acest motiv, prea multa dezbinare si cearta intre frati de aceeasi credinta, se pare ca au ramas aceiasi :)

Last edited by Adriana Cluj; 04.02.2014 at 18:59:14.
Vechi 02.02.2014, 22:49:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Iuliu, exact din acest motiv o sa-l votez si eu. Nu este politician, nu reprezinta un partid, ci este independent.
Este asta o garantie a virtutii?

Citat:
Si mai mult decat atat are convingeri crestin-ortodoxe si le sustine.
Antivaccinismul si homeopatia, sustinute cu agresivitate de badaran nu cred ca sunt crestin-ortodoxe.
Vechi 02.02.2014, 22:56:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Asta cu "binecuvantarea" suna deja foarte cunoscut... Si Satan a fost la inceput un Inger de lumina... Mai apoi, insa... Vasile Danion tinea conferinte in multe orase, sustinand sus si tare ca prima mare binecuvantare a primit-o de la Parintele Cleopa, dar il critica pe unde se ducea... Mai tarziu am inteles ca una promitea celor de la care primea binecuvantarile, si alta facea in virtutea actiunii... Macar in cazul lui Danion, situatia a fost simpla; in momentul in care Biserica s-a dezis de atitudinea lui, el a inteles si chiar cred ca a devenit un pic mai smerit. Dar daca cineva ajunge prin... "binecuvantarile" ortodocsilor naivi (voturile, adica), sa ne reprezinte undeva, iar acolo se va confunda foarte usor cu toti ceilalti "lupi", care-i devin "colegi de ciolan", cred ca vom avea parte de o dezamagire mult mai cruda decat o avem pentru cei cu care deja ne-am obisnuit.
Fara sa supar pe nimeni, eu nu cred in el... Am intrat pe pagina lui si mi se pare chiar strain de ceea ce este cu adevarat "ortodoxie"... Oportunist, incisiv, prea putin diplomat, fals sensibilizat de durerile celor chinuiti!... Motivul luptei lui nu e suferinta romanilor, ci specularea suferintei, iar daca ne mai luam si un nume de rezonanta... "ortodox", deja facem impresie la bietii crestini amarati (majoritari in aceasta tara) care nu-i mai inghit nici pe Basescu, nici pe Ponta si s-au saturat de toti harparetii care cumpara voturile cu o sacosa de "nimicuri", o farfurie de sarmale si o bere la betivi... Eu nu stiu ce gasesc doamnele, atat de promitator, la acest personaj? 9 copii? Poate or fi mai multi, dar nu-i stim noi... Guru Bivolaru, avea si mai mare apetit catre sex!... (Sper sa nu-i dati calitati duhovnicesti, fiindca omul asta nu cred ca stie exact ce-i aceea o rugaciune, dupa cum se manifesta!)
Despre ce pagina te referi? Cea de facebook?

Sunt surprins ca cineva care nu a avut o interactiune directa cu el a reusit sa-si dea seama din urmele lasate de individ in mediul virtual adearatul sau caracter.

Desi am interactionat cu el, n-am reusit sa surprind atatea aspecte sau sa le descriu atat de profund insa din ce am reusit sa surprind pot sa-mi dau seama ca detaliile de mai sus il descriu cat se poate de corect desi probabil nu in totalitate.
Vechi 02.02.2014, 23:06:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Lipsa de experienta si cunoastere isi spune cuvantul.

Citat:
Am avut ocazia sa citesc multe postari si comentarii ale sale (I.C.) si nu doar pe pagina personala, ci in discutii pe pagina altora.
Era ferm pe aceleasi pozitii, cvasi-ortodoxe, ba chiar are parte de etichetari din partea ateilor, ori a crestinilor de ocazie, ca fiind habotnic.
M-a amuzat tare partea cu "cvasi".
Deci, decat de loc, e bun si "cvasi", nu-i asa?
Iar daca se gasesc vreo doi sa zica ca e habotnic trebuie sa fie chiar ceva bun la mijloc.

Citat:
P.S.: credeam ca s-au mai domolit crestinii-ortodocsi in a-si da la gioale intre ei, am facut o pauza lunga la acest forum exact din acest motiv, prea multa dezbinare si cearta intre frati de aceeasi credinta, se pare ca au ramas aceiasi :)
Cred ca 90% din politicienii romani sunt "ortodocsi".
Asta nu inseamna ca trebuie sa fiu automat, de parte lor, in numele "fratiei ortodoxe" mai ales ca ceea ce fac si spun demonstreza altceva.
Vechi 02.02.2014, 23:16:02
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Da, aceeasi atmosfera pe aici, nimic nou.
Splendid.

Daca va considerati atat de buni in comparatie cu altii, mai buni decat toti, oare de ce nu faceti voi ceva???
Hai, luati-va inima in dinti si faceti voi!

De ce, daca sunteti atat de buni ortodocsi, nu cautati sa reprezentati voi atat ortodoxia cat si romanii acolo unde au nevoie de sustinere si va limitati la a balacari pe un forum??
Vechi 02.02.2014, 23:44:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca va considerati atat de buni in comparatie cu altii, mai buni decat toti, oare de ce nu faceti voi ceva???
Deci n-ai priceput nimic.
Ca sa ti-o zic mai pe sleau, nu e vorba de ce buni suntem noi, ci ce prosti sunt unii pe care altii, cu superficialitate si aprioric, ii considera buni, doar pentru ca si-au tras niste aparente si niste etichete.

Citat:
Hai, luati-va inima in dinti si faceti voi!
Si de unde stii ca nu facem?
Trebuie sa iesim la rampa, sa ne batem cu pumnul in piept, sa cersim semnaturi si voturi ca sa aiba cineva ca tine impresia ca facem ceva?

Citat:
De ce, daca sunteti atat de buni ortodocsi, nu cautati sa reprezentati voi atat ortodoxia cat si romanii acolo unde au nevoie de sustinere si va limitati la a balacari pe un forum??
Fiecare crestin are datoria asta si si-o face cum intelege el mai bine, zi de zi, nu doar duminica la biserica.

Iar a demasca ipocrizia cred ca face parte si ea din asta.

Pana una alta, se pare ca Dumnezeu lucreaza si prin mai putin credinciosi, important este sa fim noi astialalti cum trebuie, nu sa mai scoatem la inaintare cate un ciudat, chipurile sa ne reprezinte si pe urma sa ne punem mainile in cap de cum "cvasi"-intelege sa faca asta..

Last edited by AlinB; 02.02.2014 at 23:49:54.
Vechi 03.02.2014, 01:22:34
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Nu-mi place sa fragmentez un text, dar uneori se pare ca e necesar. Sper sa nu-mi fie considerata ca si rautate gratuita, fiindca chiar nu este si imi pare sincer rau ca pe alocuri se trece la ironii intre noi... Nu asta era ideea.

Citat:
Cred ca esti printre putinii crestini-ortodocsi care traiesc in Romania (sau au fost aici in urma cu cativa ani) care sa nu fie la curent cu scandalul care a curmat conferintele lui Danion, dar si aparitiile sale, deja mult prea dese pe canalele de televiziune. Eu am fost la penultima lui conferinta, si am luat-o razna pentru o buna bucata de vreme, cand nici nu stiam ce sa mai cred. Iar acesta nu este singurul exemplu, ci din pacate avem parte in tara asta de tot felul de "binecuvantati" care mai tarziu se dovedesc a fi fost "sub acoperire"...

Citat:
Eu am ramas pe pagina personala pret de 10-15 min, si am cautat ce m-a interesat: sensibilitatea fata de sufletul omului... Ce am reusit sa aflu, nu e tocmai ce ma asteptam, pentru o recomandare din partea cuiva de aici. Nu se cade sa preiau fragmente de acolo pentru a convinge si pe altii. Fiecare e liber sa-l caute si sa traga singur o concluzie, mai ales daca stie sa citeasca printre randuri. Pe mine - spuneam - nu m-a convins!

Citat:
Era ferm pe aceleasi pozitii, ortodoxe, ba chiar are parte de etichetari din partea ateilor, ori a crestinilor de ocazie, ca fiind habotnic.
Nu stiu la ce pozitii te referi. Eu n-am cautat "regia", ci "actorul"...

Citat:
Intamplator acolo in discutii nu sunt implicate doar ..... doamne, cum sugerati dvs, ba chiar cei mai multi din care se ofera sa-l sprijine sunt barbati.
Nu cunosc cine il sustine acolo si nici n-am avut intentia sa aflu. Eu ma refeream la adeziunile de aici!

Citat:
Sper ca nu o sa alunecati acum cu banuielile in directia cealalta :) :) :) oricum nici cealalta nedumerire lansata de dvs nu este deloc onorabila .
Imi cer iertare pentru comparatii... Sunt convins ca exista si dintr-acei cu demnitate si coloana vertebrala dreapta, dar ori trebuie sa fii "nebun pentru Hristos" sa intri in hora, ori pur si simplu iti este mult prea teama ca imaculata ta corectitudine, nu are cum sa ramana nepatata in prima zi dupa alegeri, fiindca politica (mai ales la noi in tara) este atat de infecta si murdara, incat ar trebui sa stai inchis intr-un turn de fildes, si pazit de 12 arhierei, ca sa scapi nemanjit, dar si atunci se intampla sa mananci ceva "alterat" si sa faci... diaree!...
Cu ani in urma am spus-o si nu ma laud cum ca as fi eu primul care am gandit-o, ci ca mine sunt milioane in tara asta. Totul trebuie sa inceapa cu mine, nu cu ei. Daca eu nu ma rog pentru ei, ci ii urasc, nici eu si nici copiii mei nu vor avea parte de o viata mai buna. De mult nu mai sta in puterea noastra sa schimbam ceva in bine, decat prin rugaciune. Pentru ca nu noi, ci doar bunul Dumnezeu ne mai poate salva. Eu cred despre mine ca sunt un om corect. Si pot sa jur in fata lui Dumnezeu ca asa este. Dar odata ajuns in mijlocul talharilor, sunt convins ca in scurt timp m-as identifica cu ei, oricat as zice eu acum: "Eu, Doamne, nu te voi trada niciodata, chiar de-ar fi sa mor cu Tine!" Am copii, am familie, am slabiciuni pe care poate nici eu nu le cunosc atat de bine precum cei care m-ar vana, si chiar de n-as avea, exista mii de metode sa facem lumea sa creada altceva! Ar trebui sa fim naivi sa nu stim asta, deja.
Fenomenul este exact invers, ortodoxiei: prin credinta, neghina poate deveni grau curat. Prin politica, orice grau curat, se va transforma foarte curand in neghina!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 03.02.2014, 02:44:27
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Crede-ma ca aici, cu partidele si politica lor, m-ai pierdut :) Nu cunosc doctrinele lor, nu cunosc programele, dar din ceea ce am observat, partidele din Romania nu au nici unele preocupari in directia apararii valorilor creștine.
Nu avem, nu doar declarativ, dar nici emblematic.
Inseamna ca nu ati auzit de Partidul Noua Republica a lui Mihai Neamtu, care are studiat si teologia, pe langa faptul ca este absolvent de Harvard.
Programul acestui partid il gasiti pe :
http://www.nouarepublica.ro/
http://www.youtube.com/watch?v=uqevqrSBHpA
E bine sa ne informam inainte de a ne exprima.
Dealtel, si Mihai Neamtu este candidat la Europarlamentare.

Last edited by Miha-anca; 03.02.2014 at 03:11:54.
Vechi 03.02.2014, 02:55:51
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Eu il votez, macar cu el mai avem o speranta ca o sa le spuna careva satanelor alora stop, cu astia din partide care ridica mana dupa cum spun sefii de la Bruxelles chiar ca se duce totul de rapa. Ai nostri sunt primii care ridica mana la toate nenorocirile ( vezi raportul Estrela ).
Nu se poate ca cei de la Bruxelles sa ne invete numai de rau. Mai sunt si unele parti bune; dar pe acestea le respingem cu tarie; de ex: respectul fata de om, fata de lege, fata de institutiile, care fac posibila normalitatea intr-o tara europeana, mancata de coruptie.
Mai stiu romanii ce e acela respect? Sau ei vad totul doar prin prisma banului, care face legea si in fata caruia te pleci?!?
Vechi 03.02.2014, 05:14:56
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mos-Neagu;
...Fenomenul este exact invers, ortodoxiei: prin credinta, neghina poate deveni grau curat. Prin politica, orice grau curat, se va transforma foarte curand in neghina!...
Adică vrei să spui că dacă Iisus Hristos S-a întrupat în trup omenesc, atunci a păcătuit foarte curând ca oamenii?

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu se poate ca cei de la Bruxelles sa ne invete numai de rau. Mai sunt si unele parti bune; dar pe acestea le respingem cu tarie; de ex: respectul fata de om, fata de lege, fata de institutiile, care fac posibila normalitatea intr-o tara europeana, mancata de coruptie.
Mai stiu romanii ce e acela respect? Sau ei vad totul doar prin prisma banului, care face legea si in fata caruia te pleci?!?
Greșești fundamental în ambele direcții.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Subiect închis