![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Sper ca nu faci referiri la cazuri de genul saccsiv,apolo,antonia, etc. ca este evident zic eu, mai ales pentru cineva ca tine, ca nu sunt reprezentante pentru ortodoxie. Citat:
Ce inseamna "formule" in contextul asta? Citat:
Citat:
Tare m-as mira sa fie asa. Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Vorbeam de organizarea Bisericii in practica. De exemplu 1) Faptul ca un patriarh (care de fapt este doar primul intre egali intr-o regiune mai vasta) se amesteca si hotaraste in dioceza unui alt episcop, care practic este sub el (ca si cum patriarhul ar fi papa), si la modul in care un sinod al unei Bisreici patriarhale devine un fel de paralel al consiliului de cardinali. 2) Si de felul aberant in care este organizata asazisa diaspora ortodoxa, fiecare depinzand de asazisa biserica mama. Astfel incat se ajunge la situatia nu numai necanonica, dar chiar ne-ecleziala (care contrazice principiile ecleziologiei) de a avea mai multi episcopi in acelasi loc, dupa criterii nationale. (romanii tin de roman, rusii de rus, bulgarii de bulgar etc) Pe voi in Romania sigur asta va preocupa mai putin. Pe noi aici ne preocupa acut. (Cel putin, pe unii dintre noi) Cat despre faptul ca rusii (Patriarhatul de Moscova) primesc la ortodoxie convertitii catolici fara mirngere, poti sa te informezi si tu, nu am scos-o de nicaieri in mod special, este un fapt. (La cei protestanti li se face mirungerea - poate nu am precizat adineauri.) Tu de cate cazuri de convertiti (de multe neamuri si la toate bisericile ortodoxe reprezentate pe aici) crezi ca am auzit de 25 de ani de cand stau prin occident si fac parte mai ales din parohii multinationale? Si cat de mult crezi ca m-a interesat probema, eu insasi fiind casatorita cu un convertit la ortodoxie? (intrebare retorica)
|
|||
|
|||
|
Citat:
Soro, tu nici măcar nu realizezi enormitatea. Un ortodox și-ar da măcar seama că a luat-o razna pe câmpii. Citat:
Numai gogomănii spui, una și una. N-am văzut la tine-n mesaje niciodată un cuvânt bun despre ortodoxie. Fiică de te-ai afla, iar mamă ți-ar fi Ortodoxia, ai vorbi cu drag de ea, cu dor, cu blândețe, pe când tu o porcăiești în toate felurile. Repet, nu știu cum ai trecut drept ortodoxă, nici un cuvânt de-al tău nu e în duh dreptmăritor, totu-i brambura, nimic nu spui corect, amețești toate, vorbești lung și greșit, unde-s dragostea și cunoașterea ortodoxiei? Last edited by stireana; 26.01.2014 at 16:59:46. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Te rog, ramai la concret, fara argumente ad personam si te rog, inceteaza sa spui doar 'nu esti ortodoxa'. Stii despre ce vorbesc eu aici? Daca ai ceva de spus sau daca ti se pare important, pronunta-te. Sunt mai multi episcopi in acelasi loc in Europa occidentala si USA (cred ca si in Australia, Noua Zeelanda - peste tot unde s-a emigrat)? Da (poti verifica oriunde). De ce? este asta orrtdox? Ce s-ar putea face ca sa ne traim ortodoxia in mod traditional, nu cum ne-am apucat, din motive istorice? (cacicauze exista, desigur)? Tocmai pentru ca iubesc ortodoxia ma doare acest lucru si as vrea sa se repare.