![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://www.jesusjazzbuddhism.org/the...-of-taize.html Eventual am putea visa si la un orizont spiritual in care si relatiile extraconjugale ar putea fi integrate cu cele familiale, in pace, armonie, comuniune, etc..
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Acest "dar cine... cine... cine" chezășuiește absența oricăror moderații și judecăți cumpănite, nădăjduiesc într-o absență de moment. Deunăzi mă întrebai, pe același ton nechibzuit, care-i legătura între ecumenism și convertirea satelor ortodoxe la protestantism, într-o perioadă-n care toți vor unitate, dar bat în porțile oamenilor, lăsându-le jumătate de sac lângă zăplaz, cu mălai, grâu, crupe, că-i bun orice la sărăcie, cu promisiunea că vor căpăta cealaltă jumătate dacă își cheamă toți frații, cumnații, să-și adune tot neamul, care de pe unde or fi, să semneze că din data primirii sacului îs protestanți sadea, unul și unul. Interesul pentru o aderare conștientă a individului fiind nul, că nu contează omul, ci numărul pe care om lângă om îl formează. Și uite așa, gardurile de pe toate ulicioarele primesc câte-o bidinea cu vopsea, să se știe care-i prozelit fruntaș și o trecut din prima și cu care încă mai e de lucrat... la sacii de grâu. Nu vezi legătura, nu? Între același protestant care îți zâmbește că vrea unitate, dar el cu o zi înainte chiaunea de cap muierile prin cele cătune sărmane. Că de la muieri se-ncepe treaba, vezi și tu că-s naive. Și de la bețivi. Singurii care rămân ortodocși îs câinii din legătoare, numai de ăia se mai tem "leagă-ți javra, bade, că am ceva să-ți spun". Apoi tot tu spui - cine alta? - că vrei să-și păstreze fiecare credința, dar să vă rugați împreună, căci tu nu renunți - nu, nuuuu, nuuuuu!- la Preasfânta Maică a lui Hristos. Și când ajungeți la rugăciunile închinate Preacuratei, ce faci? Crapă protestantul când aude, înghiți tu vorbele, leșină ăla pe covoare, pui tu ceaslovul jos? Cum faceți? Să știu și eu cum stă treaba, că de privit de lângă voi, nicicum n-o voi face. Mulțumesc lui Dumnezeu că mai sunt biserici și mănăstiri neatinse. Last edited by stireana; 25.01.2014 at 01:06:53. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu chezășuiește nimic decât, în cel mai rău caz, un stil retoric ușor patetic. :)
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tu si Fani marturisiti o alta credinta, numita ecumenista, diferita de cea ortodoxa. Desigur, are si asemanari cu cea ortodox, asa cum si martorii au unele asemanari cu cea ortodoxa. Iata ce spune chiar Sfanta Scriptura, ca din cea ortodoxa am dat sute de citate (Epistola Galateni): "7.Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. 8.Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! 9.Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema! 10.Căci acum caut bunăvoința oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș plăcea însă oamenilor, n-aș fi rob al lui Hristos." In plus, cei ce au credinta ecumenista neaga Sfintele Taine si, implicit Biserica, la fel ca protestantii, care au dat dogma ecumenista. A spune ca si a beneficia de Sfintele Taine (adica ortodocsii) si a nu avea parte de ele (eterodocsii) e acelasi lucru, inseamna tot negarea Sfintelor Taine, al fel cum a spune ca si invatatura adevarata, si invatatura eretica sunt pe acelasi plan inseamna negarea invataturii. Stiu ca nu te intereseaza ce spun, dar eu imi fac datoria. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sau am spus eu asta? Am spus eu ca harul ar fi prezent in aceeasi masura la toti? Nu, noi am spus ca trebuie sa discutam cu respect, fiecare vorbind despre credinta lui. Singura unire posibila in momentul actual este sa recunoastem ce avem in couin - iar despre restul Dumnezeu cu mila! (la propriu) Ramificarea harului eu nu o inteleg asa cum spui tu.
|
|||
|
|||
|
Citat:
De asemenea, nu spune ca au o credinta gresita, ci un alt mod de intelegere a credintei, fara sa fie neaparat gresit. Eu stiu ce sustine Laura pentru ca i-am scris sute de mesaje pana acum. La fel, stiu si ce sustii tu pentru ca am citit si mesajele tale, chiar am discutat de cateva ori pe aceste teme, din cate imi amintesc. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Desigur, e un exemplu extrem, dar intelegi tu ideea..
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.01.2014 at 01:22:13. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Și fiindcă amândouă apreciem în mod deosebit scrierile lui C. S. Lewis, aș vrea să vă amintesc de o idee a lui foarte interesantă din "Creștinismul redus la esențe" (idee exprimată chiar în primele pagini ale cărții): "unul dintre lucrurile în privința cărora creștinii nu sunt de acord e importanța dezacordurilor lor". :) Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|
|||
|
|||
|
Citat: