![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Uniformitarianisnul se bazeaza pe observatiile empirice care se intind in trecut pana la inceputurile stiintei, si prevede, de fapt ca legile din prezent au actionat si in trecut. Este un principiu filosofic pe care se bazeaza intreaga constructie stiintifica. Daca vrei sa invalidezi acest principiu, the burden of proof este pe dta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bei nene, dar cum se face ca atunci cand cineva vine cu ipoteza ca Dumnezeu exista, pica si "burden of proof" pe capul lui dar cand "stiinta" vine cu o ipoteza sa zicem similara, atunci e automat adevarata si "burden of proof" cade pe aialalti? Tot incerc sa-mi explic asta din perspectiva rationalista invocata de atei si nu reusesc, nu-mi dai o mana de ajutor sa inteleg si eu cum functioneaza ratiunea la atei?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 23.01.2014 at 22:45:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Cu dedicatie pt tine: daca te chinui putin cu un dinamometru si niste greutati, ai putea (astazi) sa descoperi formula Ff = uN a fortei de frecare. Apoi poti filosofa: oare a fost valabila si ieri? Daca da, oare si alaltaieri? etc. In principiu nu ai cum sa stii cu certitudine ca a fost valabila oricat inapoi timp, de asta a fost scornit acest principiu filosofic despre care vorbim si pe care il aplicam in gandirea si practica curenta fiecare dintre noi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce legatura are formula frecarii cu principiul pus in discutie? Citat:
Stii tu, chestia aia verificabila, experimentabila, cu dovezi, etc.. Atat de dificil sa fie sa recunosti ca "mighty science" are la baza si ceva credinta axiomatica aflata in afara ariei experimentale, aia cu dovezi, etc.? Citat:
Tin sa-ti aduc aminte ca "fiecare dintre" noi are un "lifespan" undeva sub un secol, deci poate fi o asumtie foarte corecta ca legea atractiei gravitationale de exemplu, nu s-a schimbat de cand eram bebelusi. Dar daca vorbim de miliarde si miliarde de ani, nu tot un principiu stiintific zice ca timpul scurs cu cat e mai indelungat cu atat poate aduce mai multe schimbari?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ah, am uitat ca vorbesc cu cineva care crede ca prin incantatii magice si putin busuioc poti modifica la moment proprietatile fizice ale apei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() http://www.newscientist.com/article/...-universe.html |
|
|||
|
|||
![]()
Asta nu e doar credinta, s-au facut si experimente stiintifice in Rusia. Adica date stiintifice, alea care lipsesc in evolutionism.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hai lasa-ne iar povestea aia penibila din tabloidul rusesc?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In limbajul tau, poftim. Asumtia ca ar fi aceleasi, nu e stiinta, e doar asumtie. Sau credinta. Tot pe acolo. Citat:
Nu despre genul asta de modificari vorbeam. Fa un efort sa ramai pe subiect, of ..biata doamna ratiune ce o mai maltratati voi ateii..