Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2014, 16:02:03
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Unde dai si un crapa!

1. De a ajuta oameni asta mi se pare absolut normal! Doar pe toti oamenii care i cunosc prin targu' asta (atat barbati cat si femei; cunosc oameni cu un caracter exceptional- atat simpli muncitori, cat si soferi, profesori, ceferisti, etc), atunci cand am putut sa-i ajut i-am ajutat fara nici o problema, si fara a astepta nimic in schimb! De exemplul cum as putea sa nu-l ajut pe un fost dom' impegat de miscare sau mecanic de locomotiva, cu care in urma cu 20 de ani am stat impreuna la manevra, sau pe un prieten bun, care este om cu mine, sau pe un vecin ?!
Aici merg pe ideea: esti om cu mine, sunt om cu tine! Esti porc cu mine, atunci ura si la gara!
Aici m-am referit in general la relatiile cetatenesti cu oamenii, cu vecinii/vecine, cu diverse cunostiinte, etc., cand nu sunt implicate chestiuni de natura sentimentala.
De exemplul asa ca intre vecini daca o doamna casatorita imi cere ajutorul la o reparatie a unei instalatii electrice, ma duc sa o ajut asa ca intre oameni si vecini, fara sa ma gandesc la alte treburi!
Sau nicioadata (ar trebui sa fiu tampit la cap!) nu as putea sa ma gandesc la alte treburi cu sotia sau prietena/iubita unui om care e prieten bun cu mine, care a fost om cu mine! E cea mai mare magarie si prostie in accelasi timp sa pierzi un prieten adevarat , din cauza unei prostii de moment.

2. Insa atunci cand sunt implicate chestiuni de natura sentimentala, si cand imi place de o femeie (care e singura), mi se pare normal sa actionez, sa-i spun ca as vrea sa o cunosc, sa o ajut cu ce pot! Nu am zis nicioadata de grabit lucrurile, de "fortat" nota, de o atitudine de aia posesiva, etc! Ne intalnim, discutam, stam la o masa, servim o prajitura intai, apoi cu timpul ne cunoastem, etc.

Insa aici am intalnit doua atitudini foarte ciudate:

-fie acel gen de femeie care refuza si o banala intalnire sau discutie, ;
-fie acel gen care, dupa ce ai apucat sa te cunosti cat de cat, dupa ce te-ai intalnit si ti-a spus ca ar vrea sa mearga spre ceva serios, ai stat de vorba ca omu', si fara ca tu sa fi comis vreo "gafa" majora, si fara nici o explicatie cat de cat rezonabila, brusc se razgandeste si zice ca nu mai vrea sa continuati! Aceasta nehotarare nu o inteleg!
Reply With Quote