![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
- cele mai dezvoltate tari nu sunt ateiste. SUA, Germania, Franta, Anglia, etc. sustin ca sunt chiar crestine. Chiar si Japonia nu este o tara atee. - gresit si cu oamenii de stiinta, mai ales partea a doua. Inainte oamenii de stiinta nu erau atei, acum e adevarat ca exista un procent mai mare. Cei care au pus bazele nu erau deloc atei. - ateii se considera ei mai buni, nu sunt considerati asa. sa ne amintim doar de comunism si revolutia franceza - in niciun caz nu isi va schimba un ateu credinta in acest mod. Dovada ca Dumnezeu exista sunt si minunile, e simplu ca cineva sa creada daca vrea. Am fost si eu agnostic. - ateii tot timpul vor sa demonstreze ca nu exista Dumnezeu si ca sunt mai buni decat credinciosii si mai destepti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ateii il revendica spunand ca a fost ateu. Se pare ca a fost panteist, la fel ca Spinoza, pe care il aprecia (din cauza faptului ca si Spinoza era evreu). Exista si niste citate in sensul asta. Spun unii ca a fost ateu pentru ca respingea divinitatea personala, care exista in crestinism si iudaism, in panteism divinitatea este impersonala, un fel de energie. Foarte interesanta aceasta comparatie cu teoria relativitatii, si in panteism exista relativism si energie impersonala.
Last edited by catalin2; 10.01.2014 at 11:09:30. |
|
|||
|
|||
![]()
Credincios n-a fost dupa normel crestine sau chiar iudaice sa creada intr-un Dumnezeu personal, care se coboara la nivelul omului.
Dar nici ateu n-a fost in sensul sa afirme sus si tare ca lumea a aparut dintr-o intamplare. Eu cel putin nu stiu nimic in sensul asta.